Selectie Brussel-Zepperen

Voor de wedstrijd Brussel-Zepperen op zondag 8 maart 2015 selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Sieben Devalckeneer, Rombouts Bram , Daaf Koemans ,  Jacobs Robin , Dockx Kristof  en Jan Van Aert.

reserve: Viktor Van den Branden, Mathias Vertessen en Bastiaens Loorin.

ploegleider: Mon
mekanieker: Marc
verzorgers: Etienne en Marcel

Aanwezig: 11u50 - 't Zand, De Cockplein te Diegem.

Vertrek: 13u20
 

Verslag Brussel-Opwijk

In tegenstelling tot het voorspelde barslechte weer , konden we toch de start . Ik zeg niet in een zonovergoten Meise , maar toch onder een regenvrije en aangename temperatuur de start nemen in  Brussel – Opwijk.
25 ploegen aan de start en niet van de minsten , zoals Veranda’s Willems , Soenens ,  Lotto Soudal , EFC Etixx , Team 3 en andere BMC’s.  Dat we hierdoor niet direct geïmponeerd waren , bleek al vlug uit het feit , dat onze renners op de eerste cruciale momenten , met z’n allen tussen de eerste vijftig terug te vinden waren. In het begin van de wedstrijd , regende het wel lekke banden , echter zonder één van de R.A.B.C. –ers te treffen. En dat is zo de ganse wedstrijd gebleven. Misschien was de wind nog de grootste boosdoener.

Onze eerste afvaller was Kevin Vynck , die na een stevige kasseistrook de rol moest lossen na 80 km. Iets verder was het de beurt aan Michiel Van Echelpoel , losgekomen achterwiel en niet direct meer kunnen terugkomen. Twintig kilometer verder moesten ook , Viktor Van den Branden en Robin Jacobs , door verschillende valpartijen van andere renners voet aan de grond  zetten , voor ze hun weg konden verder zetten.
Uiteindelijk bleek  dat we , op dat moment 30 km voor het einde van de wedstrijd , nog in de running waren met de helft van onze effectieven. Dit tot Loorin Bastiaens na 125 km , kreeg af te rekenen met krampen en ook hij de rol diende te lossen.

Voorin waren ondertussen een zestal renners ontsnapt , waar echter niemand van onze renners nog bij aanwezig was . 14 km. voor het einde kwam ook Daaf Koemans in de problemen , doch eindigde nog op een 96ste plaats. In de spurt met nog een zestigtal renners , plaatste Sieben De Valckeneer zich op een verdienstelijke 48ste plaats , op korte voet gevolgd door een sterke Bram Rombouts op de 51ste plaats ( wat op een deelnemersveld van 248 renners , gewoon schitterend is te noemen , proficiat mannen ).

Ik denk dat we op een meer dan verdienstelijke koers kunnen terugblikken , zeker als je gaat vergelijken met vorig seizoen. Door het wegvallen van onze mekanieker Rinus ( ziekte ) , konden we toch rekenen op de nodige technische hulp van zowel Kurt Jacobs , als Andy Verhelst , waarvoor dank. Onze bijzondere dank gaat natuurlijk ook weer uit  naar ons onafscheidelijk verzorgersduo , Marcel en Nick.

Door het gebrekkige communicatiesysteem , ons weliswaar gratis , doch ook nutteloos geleverd door de K.B.W.B. , mochten we vooral daarom , nog een boete ophoesten ook.

Ploegleider,
Mon

Verslag Gent-Staden - Beker van België

Zondag 1 maart, 13u15, Wielercentrum Eddy Merckx, Gent.  De start van het wielerseizoen 2015, jaargang 133 voor RABC. 196 renners, verdeeld over 33 teams, stonden aan de start van deze eerste wedstrijd van de Beker van België.  Afstand 154 km.

Door de sterke tegenwind bleef het peloton lang gesloten, en haalden we in het eerste wedstrijduur een gemiddelde van “slechts” 36km/u. Op enkele kilometer voor Staden en in aanloop naar de kasseistrook van de Steenstraat (2,2 km lang), werd het peloton toch op de kant getrokken en kregen we waaiervorming.  Het peloton viel in verscheidene stukken.

Na de kasseistrook kregen we 3 grote groepen, met in deel 1 Gert-Jan, Jan en Kristof. Onze andere renners zaten in deel 2. 

Op het selectieve plaatselijke parcours viel ook deze eerste grote groep in verschillende groepen, met jammer genoeg geen enkele RABC’er vooraan.

Uiteindelijk werd Kristof 74e, Jan 76e, Kevin 84e en Alexander 85e. Dit levert ons een 12e plaats op in het ploegenklassement van de Beker van België. Slechts 92 van de bijna 200 gestarte renners haalden de finish van deze toch wel zware opener van het seizoen.

Renners : Gert-Jan Decoster, Alexander de Keersmaeker, Kristof Dockx, Mattias Raeymaekers, Jan Van Aert en Kevin Vandermast.

Begeleiding : Jan, Marc en Etienne.

Ploegvoorstelling 2015

Onze ploegvoorstelling 2015 was een groot succes. Hieronder vindt u de link naar onze persmap 2015 terug. Foto's van deze avond volgen nog.


http://www.rabc1882.be/data/uploads/allerlei/persmap-totaal-3-3-versie-20150209.pdf

Herinnering Ploegvoorstelling 2015

Komende maandag 23 februari vindt onze jaarlijkse ploegvoorstelling plaats. Hierop is iedereen van harte welkom vanaf 19u45 - start voorstelling stipt om 20u00 - kantine FC Merksem - Gasthuishoevestraat 51 te 2170 Merksem.

Definitieve selectie Brussel-Opwijk

Voor de wedstrijd Brussel-Opwijk op zondag 1 maart selecteerde onze ploegleiding volgende renners:  De Valckeneer Sieben , Jacobs Robin , Koemans Daaf , Rombouts Bram , Simons Michael , Van Echelpoel Michiel , Van den Branden Viktor en Vynck Kevin.

reserve: Bastiaens Loorin , Verdijck Niels en Vertessen Mathias.

Ploegleider: Mon
Mecanieker: Rinus
Verzorgers: Nick en Marcel

Samenkomst: Sportschuur - Populierenlaan 20B, Meise-Wolvertem - 11u15.

Start: 12u50 - 149,4 kilometer.

Definitieve selectie Gent-Staden

Voor de eerste wedstrijd in het kader van de Beker van België van het seizoen, Gent-Staden, op zondag 1 maart selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Gert-Jan Decoster, Alexander De Keersmaeker, Kristof Dockx, Mattias Raeymaekers, Jan Van Aert en Kevin Vandermast.

reserve: Yves Schouwaerts, Niels Verdijck en Mathias Vertessen.

Ploegleider: Jan
Mecanieker: Marc
Verzorgers: Hilde & Etienne

Samenkomst: Wielercentrum Eddy Merckx - Zuiderlaan 8 - 9000 Gent om 11u45.

Start wedstrijd: 13u15 - 154 km

Voor meer informatie: www.gentstaden.be.

Kalender 2015

De (interclub)wedstrijdkalender 2015 van Royal Antwerp Bicycle Club is vanaf heden beschikbaar (pdf). Dit echter wel onder voorbehoud omdat wij nog niet zeker zijn van deelname aan alle interclubs. De definitief ingeschreven wedstrijden zal u binnen enkele dagen geleidelijk aan kunnen raadplegen op onze website (link kalender).

http://www.rabc1882.be/data/uploads/wedstrijdkalender-2015.pdf┬ęclear solutions 2012