Selectie Tweedaagse van de Gaverstreek

Voor de Tweedaagse van de Gaverstreek op 18 en 19 april selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Robin Jacobs, Kevin Vynck, Alexander De Keersmaeker, Kristof Dockx, Lenard Maes en Nicky Verdaasdonk.

reserve: Yves Schouwaerts

Ploegleider: Jan
Mecanieker: Marc
Verzorgers: Etienne en Hilde

Samenkomst: 11u - Sporthal, Stasegemsteenweg, Harelbeke
Vertrek: 13u

Voor meer informatie: www.2dgaverstreek.be.

Selectie Luik-Bastenaken-Luik U23

Voor de wedstrijd Luik-Bastenaken-Luik op 18 april selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Loorin Bastiaens , Bram Rombouts , Michael Simons , Michiel Van Echelpoel  en  Matthias Vertessen.

Ploegleider: Mon
Verzorgers: Nick en Marcel

Samenkomst: 10u15 - Complexe Sportif , Piste provinciale d’Ans – Alleur , Route Militaire à Ans Alleur.
Vertrek: 12u15.

Verslag Omloop van de Glazen Stad (Nederland)

De organisatie van de 31e Omloop van de Glazen Stad in het Nederlandse Kwintsheul had voor deze editie ook weer een sterk deelnemersveld weten vast te leggen. Even voor 13 uur namen 160 renners de start voor een wedstrijd over 175 km tussen de landbouwserres van het Westland.

De eerste 25 km bleef de wedstrijd gesloten tot de eerste passage over de Maasdijk. Daar werd het tempo opgetrokken en moesten meerdere renners het peloton laten rijden. We kregen een kopgroep van 20 renners die vrij snel uitliepen tot 45 seconden, maar aan kilometer 60 kregen we een algemene hergroepering. 10 km verder scheurde het peloton in 4 waaiers.  In de grote 4e groep zaten Niels en Kevin.  De eerste 3 groepen kwamen iets verder weer samen.  Na 100 km was er een valpartij.  Kristof was één van de slachtoffers, maar gelukkig kon hij zijn wedstrijd verder zetten en terug aan sluiten in de groep. Door deze valpartij was zijn achterwiel stuk, en diende hij weer voet aan de grond te zetten.  Ook nu nam hij vrij snel zijn plaats weer in de groep. Ondertussen was het peloton in 2 groepen gescheurd.  Jan en Mats zaten in de eerste groep van een vijftigtal renners, Michiel en Kristof zaten in deel 2 ( een groep van een 40-tal renners).

Op 40 kilometer van het einde kregen we dan de definitieve ontsnapping van 10 renners.

In de laatste kilometers wisten Mats en Jan nog uit het fel uitgedunde peloton te ontsnappen, waardoor Mats 17e werd en Jan 22e.  Slechts 52 renners reden de wedstrijd volledig uit.  Mats was de eerste renner van een clubteam, Jan de vijfde.

Jan

Renners : Kristof Dockx, Mattias Raeymaekers, Jan Van Aert, Michiel Van Echelpoel, Niels Verdijck en Kevin Vynck.
Begeleiding : Jan, Rinus, Etienne en Hilde.

Verslag Kleine Scheldeprijs - 9e Memorial Staf Segers

Op 8 april stonden we aan de start van de Scheldeprijs , althans de afwachtingswedstrijd Memorial Staf Segers te Schoten.

Een wedstrijd die voor de eerste maal als interclub doorging in een zonovergoten ( eindelijk ) Schoten. Daardoor ook een gehalveerd peloton , tegenover de andere jaren dan , maar toch nog 150 deelnemers , verdeeld over 25 ploegen aan de start.

Voor de start van deze wedstrijd  werd het belang van deze koers  nog eens duidelijk in de verf gezet, niet enkel omdat de hoofdzetel van onze club in Schoten gevestigd is , maar ook omdat ze verreden wordt in de achtertuin van onze sponsors. Er diende eerst een grote ronde van 41,4 km. gereden te worden . Waarna nog 6 plaatselijke ronden van 16,4 km. dienden afgehaspeld te worden  doorheen het centrum van Schoten. Totale afstand : 139,8 km.

Na een geneutraliseerde start schoot het tempo toch onmiddellijk de hoogte in, wat reeds na een 25 tal km. resulteerde in een kopgroepje van 5 renners , waaronder geen enkele R.A.B.C. –er.

Deze kopgroep werd tijdens de plaatselijke ronden terug gegrepen en nadat dit was gebeurd,  zette onze Mats (Raeymaekers) zich stevig aan de kop van het peloton. Waardoor er enkele scheurtjes in het peloton plaatsvonden en er een nieuwe kopgroep ontstond. Ook onze Kristof (Dockx) slaagde er nog in z’n eentje in om er naar toe te “kletsen”. Resultaat : een kopgroep van 20 renners , waarbij 2 van onze renners vertegenwoordigd waren. Dat het peloton zich niet zonder slag of staat gewonnen gaf, bewees het feit dat de voorsprong steeds wisselde van 40 tot 50 sec. en weer terug tot 40 sec. In dit peloton deden onze andere R.A.B.C. –ers schitterend afstoppingswerk. Zo kon deze groep spurten voor de overwinning in Schoten.

Met als resultaat: 14de Kristof Dockx , 17de Mats Raeymaekers , 82ste Michiel Van Echelpoel , 98ste Kevin Vandermast , 104de Robin Jacobs en op de 107de plaats Jan Van Aert.

Dus kunnen we terugblikken op een schitterend gereden wedstrijd met een klein beetje teleurstellende uitslag. We eindigden toch nog op een meer dan verdienstelijke 5de plaats in het interclub klassement op 25 ploegen, wrang nasmaakje op 23 punten van de derde stek.
Wij vergeten zeker niet onze mekanieker Rinus en ons verzorgingsduo Hilde en Etienne te danken voor hun puike geleverde prestaties.

Groetjes ,
Mon

Omloop van de Glazen Stad (Nederland)

Voor onze tweede Nederlandse interclubwedstrijd, de Omloop van de Glazen Stad, op zondag 12 april selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Janno De Bruijn, Michiel Van Echelpoel, Kevin Vynck, Alexander De Keersmaeker, Kristof Dockx en Mathias Raeymaekers.

Reserve: Niels Verdijck, Jan Van Aert en Nicky Verdaasdonk.

Ploegleider: Jan
Mecanieker: Rinus
Verzorgers: Etienne en Hilde

Samenkomst: 11u00 Sporthal Quintus, Leeuwerik 1, Kwintsheul - Vertrek: 13u00.

Scheldeprijs - Memorial Staf Segers

Voor de thuiswedstrijd, de afwachtingswedstrijd Scheldeprijs, Memorial Staf Segers op woensdag 8 april selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Kristof Dockx, Robin Jacobs, Mattias Raeymaekers, Jan Van Aert, Vandermast Kevin en Michiel Van Echelpoel.

Reserve: Bram Rombouts, Matthias Vertessen en Niels Verdijck.

Verjaardag

Vandaag 31 maart 2015 bestaat onze club wel geteld 133 jaar! Ter gelegenheid van deze verjaardag wensen wij alle medewerkers nogmaals te bedanken voor hun inzet.

Verslag GP Wilfried Peeters

Vandaag waren we te gast in Mol , thuisbasis van Wilfried “Fitte” Peeters. Dit voor een wedstrijd van 147 km. , gespreid over een rit in lijn van 53,9 km. en 7 plaatselijke ronden van 13,6 km. Dat het er wederom snel aan toe zou gaan , wisten we zeer snel, vermits er weinig wind stond en het toch nog wel behoorlijk koud was.

Na 5 km. kregen we reeds een eerste ontsnapping. Zij het schuchter, van een viertal renners, waaronder onze youngster Robin Jacobs. Een paar honderd meter voorsprong verkregen ze op een peloton, dat niet direct liet begaan. Waardoor deze na 12 km. terug werden gegrepen en er onmiddellijk een nieuwe kopgroep van 12 renners ontstond.

Deze kopgroep werd rond km. 40 herleid tot 9 renners, deze keer was er geen R.A.B.C’er in betrokken . Door de hoge snelheid die deze aanhielden tot aan de plaatselijke ronden werd daar een voorsprong van 1’40 afgeklokt.
Nadat reeds een redelijk groot aantal de rol in het peloton moesten lossen was het aan km. 90 ook de beurt aan Gert-jan De Coster. Die nog teveel pijn ondervond van de aanrijding waarin hij een aantal weken geleden betrokken was. Toch knap Gert-jan.

Het gebeurt wel eens dat er enkele renners zogenaamd “aan de rekker“ hangen. Dit was in dit geval het lot van het voltallige peloton. Het was echt spannend afwachten of het peloton de koplopers nog bij de kraag kon vatten. Want de ene moment volgden ze op 57” , de andere tot zelfs op 26” en zag men de kopgroep duidelijk rijden , waarna de voorsprong terug opliep tot 36”.

Het mocht echter niet baten en de kopgroep bleef buiten schot. Het peloton mocht spurten voor de verdere ereplaatsen. Dit resulteerde voor onze renners althans in volgende uitslag: 44ste  Robin Jacobs , 55ste  Jan Van Aert , 70ste  Michiel Van Echelpoel , 92ste Viktor Van den Branden en op de 124ste plaats Geoffrey Geysels.
Toch wisten nog 169 renners de aankomstlijn te overschrijden. In het ploegenklassement behaalden we een behoorlijke 17de plaats op 33 ploegen.

We danken uiteraard ook onze mekanieker Marc en ons onafscheidelijk verzorgingsduo Nick en Marcel , die allen toch weer schitterend werk leverden.

Groetjes ,
Mon┬ęclear solutions 2012