Afscheid Ludo

Na vier trouwe dienstjaren/wielerseizoenen nemen wij afscheid van Ludo Gijsels als ploegleider. Interne meningsverschillen binnen de begeleiding hebben Ludo doen besluiten om zijn ontslag in te dienen. Het bestuur stelde nog voor om Ludo een andere functie binnen de club te geven, maar door de grote kloof die werd geslagen door de interne meningsverschillen bedankte hij hiervoor.

Het bestuur wenst Ludo in de toekomst nog veel succes en dit zowel binnen als buiten de wielersport.

Workshop: aan de slag met je sporterfgoed!

Op donderdag 9 oktober zal RABC deelnemen aan de 'Workshop: aan de slag met je sporterfgoed!'. Het volledige programma vindt u terug op de website van Archiefbank Vlaanderen: http://www.archiefbank.be/?q=node/562.

Op deze avond zal de rijke geschiedenis van RABC in het daglicht gesteld worden.

Robin Jacobs

Robin Jacobs was als tweedejaars junior goed voor 5 overwinningen waarvan een rit in de 4-daagse van Kontich. Als belofte maakt Robin de overstap naar RABC. Het bestuur en de ploegleiding wenst Robin welkom in onze club, en wenst hem veel succes toe.

Resultaten 2015

Met de overwinningen van Alexander De Keersmaeker (2), Kristof Dockx, Robin Verheyden, Stijn Verbeke (o.a. BK WAOD), de zevende plaats in het ploegen eindklassement van de Beker van België, de eerste 1e (Mathias Kerkhofs) en 2e (Alexander De Keersmaeker) plaats in de RTV Codagex Cycling Trophy (met nog 1 wedstrijd te gaan op zondag 05/10), de vele top tien en twintig plaatsen, ... mogen wij zeer tevreden terugblikken op het seizoen 2015.

Het bestuur wenst dan ook de renners proficiat te wensen met de behaalde resultaten.

Afscheid van de wielersport Maarten Goossens

Maarten Goossens bezorgde ons onderstaande brief waarin hij het einde van zijn wielercarrière aankondigt. Wij danken Maarten voor de fijne samenwerking, en wensen hem veel succes in de toekomst:

"Beste teamleiding, ploeggenoten, omkadering e.d.

Ik wil jullie allemaal langs deze weg nog eens bedanken voor mijn allerlaatste en toffe seizoen als wielrenner dat ik heb mogen beleven bij RABC.

Ik wil ten eerste het bestuur bedanken voor het materiaal en de kledij dat ter beschikking wordt gesteld aan elk van ons. Ze zorgen voor het reilen en zeilen van de ploeg waarvan niemand op het eerste zicht iets van merkt, toch zijn ze onmisbaar! Daarom wil ik hen dan ook ten zeerste bedanken.

Nu wil ik ook de ploegleiders, Jan en Ludo (en soms ook Marc), bedanken. Doordat ze in mij geloofden en mij inlijfden voor het team van 2014 heb ik dit jaar weer mooie koersen kunnen rijden. Vooral in de eerste helft van het seizoen heb ik enkele hele mooie interclubs kunnen rijden die ook aansloten bij mijn capaciteiten. Ik wil hen dan ook bedanken voor de kansen die ik hiervoor heb gekregen. Een klein hoogtepunt hierbij was dan mijn 3e plaats in de interclub van Averbode, ik vind het tot op de dag van vandaag nog wel jammer dat ik de ploeg geen overwinning heb kunnen schenken. Later op het seizoen heb ik wel wat moeite gehad met sommige wedstrijden, deze waren soms iets te hoog gegrepen voor mij, maar ik probeerde er wel het beste uit te halen. Hiervoor dan ook mijn welgemeende excuses Jan en Ludo. Jullie steken veel tijd in het voorbereiden van een wedstrijd, als de prestaties dan wat achterwege blijven is dit ook voor jullie wat jammer.

De volgende personen waar ik mij wil naartoe richten zijn de personen die het ons proberen zo aangenaam mogelijk te maken op een wedstrijd, ons een colake aanbieden als we leeg zijn, onze heerlijke massages geven, onze banden oppompen en zo verder. Etienne, Hilde, Mon, Marc, Steve, Bryan, Mario, Rinus (en ik hoop dat ik nu geen naam ben vergeten!) Ne welgemeende merci voor de goede zorgen!

En tot slot nog de ploegmaten. Deze ga ik natuurlijk niet allemaal opsommen. Bedankt voor de fijne tijden die we hebben beleefd. Vooral op de interclubs hadden we meestal een goede sfeer en gingen we voor elkaar door het vuur. Daarom ook aan ullie mannen, nen dikke merci.

Het gaat dus, zoals ik vorig jaar al had aangekondigd, het einde betekenen van mijn wielercarrière. Ik zal zondag in Burcht nog eens een laatste keer alles proberen te geven en hopelijk wordt ik toch nog beloond voor mijn jarenlange werk en opoffering. Ik start maanda 15 september als werfleider en zie de combinatie (werk - koers) niet meer zitten. Ook vooral omdat ik er geen zin in heb om ’s avonds altijd te gaan trainen en er dan in het weekend te worden afgereden door jongens die het spel niet eerlijk spelen. Hieraan heb ik mij de laatste 2 jaren dan ook vooral aan geërgerd. Ik ga wel proberen om in beweging te blijven en om af en toe hier en daar eens een toeristenkoers, duathlon of triathlon  mee te pikken. Louter voor het plezier. Er breekt voor mij een nieuw hoofdstuk aan waarbij ik veel verantwoordelijkheid zal moeten opnemen, waarbij ik met veel mensen in contact kom, en waar presteren ook nog belangrijk zal zijn. Ik zal dus mijn ervaringen, die ik heb opgedaan in de wielerwereld, zeker nog kunnen benutten in mijn latere professionele carrière.

Aan iedereen, bedankt en merci. We zullen mekaar nog wel eens tegenkomen, al zal kik de volgende keer toch degene zijn dat achter de nadaars staat te lachen als gele in de regen passeert ;)"

Selectie Momignies - Beker van België

Voor de laatste wedstrijd in het kader van de Beker van België op zondag 21 september te Momignies selecteerde onze ploegleiding volgende renners om onze vijfde plaats in het klassement te verdedigen: Alexander De Keersmaeker, Sieben Devalckeneer, Kristof Dockx, Pieter Oerlemans, Jelle Van Den Plas en Keving Vandermast.

Reserve: Johan Steens, Koen Van Nueten en Viktor Van Den Branden.

Ploegleider: Ludo
Mecanieker: Nick
Verzorgers:

Samenkomst: Kursaal Route de  Macon om 12u00 - Vertrek: 13u30.

Selectie Meerhout

Voor de interclubwedstrijd te Meerhout op zondag 21 september selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Mattias Raeymaekers, Koen Van Nueten, Robin Verheyden, Niels Verdijck, Kevin Vynck en Stijn Verbeke.

Reserve: Jurgen Cop.

Ploegleider: Jan
Mecanieker:
Verzorger:

Samenkomst: Sporthal, Bevrijdingslaan 68A, Meerhout om 12u30
Vertrek: 14u00

Verslag Kampioenschap der Beide Vlaanders - Nieuwkerken-Waas

Voor deze 57e editie van het Kampioenschap der beide Vlaanders, moesten de renners 155 km afleggen, verdeeld over 14 ronden.

Na 2 km kregen we reeds een eerste ontsnapping van 6 renners, met daarbij Stijn.  Al vrij snel hadden zij een voorsprong van 30 seconden, toen we reactie kregen van een achttal. Deze 8 wisten in de loop van de derde ronde vooraan aan te sluiten, en deze nieuwe kopgroep van 14 liep uit tot ruim boven de minuut. 

In de 8e ronde kregen we dan een achtervolgende groep van 17, met Kristof.  Deze groep naderde vrij snel op de kopgroep, en dit was dan ook het sein voor Stijn om vooraan in de aanval te trekken.  Eerst in het gezelschap van een andere renner, maar deze kon het tempo van Stijn niet volgen en moest zich terug laten inlopen door de achtervolgers, waar de 17 ondertussen waren komen aansluiten.

Alleen tegen 30 achtervolgers was een onmogelijke taak voor Stijn, en in de loop van de 10e ronde werd ook hij teruggegrepen.

Bij het ingaan van de laatste ronde kregen we dan de beslissende ontsnapping.  11 renners reden weg met daarbij Kristof.  Slechts 1 renner wist de kloof met deze elf nog te dichten, wederom was het een ijzersterke Stijn die zijn plaats in de kopgroep terug innam.  Stijn zette zich op kop van de groep, zodat niemand nog kon terugkomen uit de achtergrond en Kristof in een ideale positie aan de sprint kon beginnen.

Kristof sprintte zich naar het podium met een mooie 3e plaats, Stijn werd nog 12e en dit na ruim 150 km in de aanval.  Onze andere renners handhaafden zich mooi in het peloton, Alexander werd zo 40e, Niels 51e, Kevin 77e en Koen 93e.  Stijn werd ook 2e in het klassement van de tussenspurten en RABC eindigde 6e in het ploegenklassement.

Renners : Alexander De Keersmaeker, Kristof Dockx, Koen Van Nueten, Stijn Verbeke, Niels Verdijck, Kevin Vynck.

Begeleiding : Jan, Leo, Etienne en Hilde.┬ęclear solutions 2012