Selectie Rummen

Volgende renners zijn geselecteerd voor de wedstrijd op donderdag 4 september te Rummen :

Sieben Devalckeneer
Johan Steens
Stijn Verbeke
Nicky Verdaasdonk
Kevin Vandermast
Niels Verdijck

Reserve : Pieter Oerlemans.

Ploegleider : Jan
Mecaniker : Tom
Verzorger : Etienne

Selectie Adinkerke (Beker van België)

Voor de interclubwedstrijd te Adinkerke in het kader van de beker van België op zaterdag 6 september selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Alexander De keersmaeker, Kristof Dockx, Kevin Vandermast, Jelle Van Den Plas, Matthias Kerkhofs en Kevin Vynck.

Reserven: Mathias Raeymaekers, Koen Van Nueten en Stijn Verbeke.

Ploegleider: Ludo

Mecanieker: Jan

Verzorgers: Marcel

Selectie Liedekerke (Beker van België)

Voor de interclubwedstrijd te Liedekerke in het kader van de Beker van België, die doorgaat op 17 augustus, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Alexander Dekeersmaeker, Kristof Dockx, Sieben Devalckeneer, Maarten Goossens, Kevin Vandermast en Niels Verdijck.

Reserven: Jurgen Cop, Kevin Vynck en Nicky Verdaasdonk.

Ploegleider: Ludo

Mekanieker: Mario

Verzorger: Steve en Marcel

Samenkomst: 12u, Sportlaan - Sporthal Heuvelkouter - 1770 Liedekerke.

Vertrek: 13u30

Selectie Ronde van Oost-Vlaanderen

Voor de Ronde van Oost-Vlaanderen, die doorgaat van 13 tot en met 17 augustus, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Janno De Bruijn, Mathias Kerkhofs, Mattias Raeymaeckers, Johan Steens, Jelle Van Den Plas en Robin Verheyden.

Reserve: Kevin Vynck, Jurgen Cop en Koen Van Nueten.

Ploegleider: Ludo/Bryan

Mekanieker: Nick

Verzorgers: Etienne en Hilde
 

Antwerpse Havenpijl

Ondanks het slechte weer en het sterke deelnemersveld slaagden onze renners er toch in zich in de kijker te rijden tijdens onze eigen organisatie de Antwerpse Havenpijl.

Een samenvatting van de wedstrijd vindt u terug via deze link: http://www.motomediateam.be/160x/html/videozone.html. Deze samenvatting zal vanaf woensdag ook te zien zijn op de sportzender Sport 10 vanaf 20u.

Selectie Antwerpse Havenpijl UCI 1.2 - Topcompetitie (eigen organisatie)

Voor onze eigen organisatie, de Antwerpse Havenpijl UCI 1.2 kaderend in de Topcompetitie op zondag 10 augustus te Merksem, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Kristof Dockx, Maarten Goossens, Mathias Kerkhofs, Mattias Raeymaekers, Robin Verheyden, Alexander De Keersmaeker en Nicky Verdaasdonk.

Reserves : Jurgen Cop, Niels Verdijck en Janno De Bruijn.

Samenkomst: 11u30 - Sporthal De Rode Loop - Rodeloopstraat 2 - 2170 Merksem - start: 13u00.

Ploegleider: Jan

Mecanieker

Verzorgers: Etienne en Hilde

Verslag Kraainem

Wedstrijdverslag Kraainem Zondag 3 augustus

Voor de eerste editie van deze interclubwedstrijd, dienden de 135 renners 10 ronden van 14,1 km af te leggen over een glooiend parcours met overal mooie brede wegen.

Reeds in de eerste ronde kreeg Nicky af te rekenen met spaakbreuk en diende van wiel te wisselen.  Na een achtervolging van een 10-tal kilometer kon hij zijn plaats weer innemen.
Onze renners reden een aandachtige wedstrijd, en in elke aanval waren Alexander of Kristof aanwezig.  Wegrijden bleek in de eerste wedstrijdaanval niet mogelijk. Halfweg werd het peloton geteisterd door een stortbui met hevige regen en felle windstoten.

In deze omstandigheden wisten 9 renners te ontsnappen met weer Kristof erbij.  Achter deze kopgroep kregen we nog een achtervolgende groep van 15 met daarbij Nicky en Alexander.  In deze groep, die later door het peloton werd teug gegrepen, kwam Alexander nog ten val, gelukkig zonder erg.

In de laatste ronde probeerde Kristof nog te ontsnappen, maar zonder succes.  In de spurt werd Kristof, na een sterke wedstrijd, mooi 5e.  In de groep werd Nicky 52e.

Ploegleider, Jan

Renners : Alexander De Keersmaeker, Kristof Dockx, Diego Van Looy, Nicky Verdaasdonk en Kevin Vynck
Begeleiding : Jan Daemen, Tom Van Teeffelen en Hilde De Vos
 

Verslag Ronde van Vlaams-Brabant

Wedstrijdverslag Ronde van Vlaams-Brabant - 23 t/m 27 juli 2014

De eerste rit van deze ronde ging dit jaar door in Rillaar. Met teams als Fidea, Kwadro-Stannah, Vastgoedservice en Crelan, konden de organisatoren uitpakken met een sterk deelnemersveld.

De renners vlogen er van bij de start in, en meerdere renners kwamen door het hoge tempo al vrij vroeg in de problemen.  Kevin werd door deze snelle start verrast, en zou jammer genoeg het einde van de rit niet halen.  Na 35 km kregen we op een kasseistrook een valpartij met daarbij Kristof.  Na een fietswissel kon hij weer op pad, maar door een kapot schoenplaatje diende hij iets verder nog van schoenen te wisselen, alvorens in de achtervolging te kunnen gaan, om toch terug aansluiting te vinden bij de groep.  Aan km 55 kregen we een nieuwe valpartij, weer was RABC bij de slachtoffers.  Jeroen diende afgevoerd te worden naar het UZ Gasthuisberg in Leuven zijn schouder was uit de kom. Later zou nog blijken dat er 3 barstjes in zijn schouder zaten.  Ondertussen was er een ruime kopgroep ontstaan, waaruit op het einde nog 9 renners wisten te ontsnappen met daarbij Alexander, die uiteindelijk 7e werd.   In het totaal verbrokkelde peloton werd Kristof 45e, Maarten 82e en Nicky 162e.  Van hieruit vertrokken we richting Leuven, waar we tijdens deze Ronde zouden verblijven.

In de 2e rit in Hoegaarden, kregen de renners een glooiend parcours voor de wielen.  Van bij de start kregen we een ontsnapping van 11 renners.  Zij kregen snel 2 minuten voorsprong.  Na 90 km kreeg Alexander een lekke band.  Toen hij achteraan kwam aansluiten, was ondertussen een groep van 12 ontsnapt met daarbij enkele renners die vooraan stonden in het klassement en die vrij snel vooraan kwamen aansluiten.  RABC en 2 andere teams hebben toen de achtervolging op gang gebracht.  Op 4 renners na werden alle vluchters terug ingelopen en zo kon Alexander zijn 7e plaats behouden.

Op dag 3 kregen we een tijdrit over 11 km in Pepingen.  Al onze renners eindigden halverwege het pak. Alexander zakte hierdoor wel naar plaats 12 in het algemene klassement.

Dag 4 te Ottenburg met enkele beklimmingen van de Holstheide en de Smeysberg.  Na 2 km kregen we een massale valpartij van 40 renners, gelukkig zonder rabc’ers.  De koers werd een tiental minuten geneutraliseerd alvorens terug van start te gaan.  Na 40 km kreeg Alexander af te rekenen met een defect en diende van fiets te wisselen.  10 km verder reed Kristof lek, maar beiden konden hun plaats in de groep weer innemen.  Het was duidelijk onze dag niet, want toen er uiteindelijk 28 renners wegreden, was er niemand van ons bij. Door deze mindere dag verloor Alexander nog enkele plaatsen en stond 16e.  Kristof stond ondertussen op plaats 34.
De laatste rit in Merchtem was volledig vlak en draaide uit op een massaspurt.

In de eindstand werd Alexander uiteindelijk 16e, Kristof 33e, Nicky 92e en Maarten 132e.  In het ploegenklassement werd RABC 15e. 

Ploegleider, Jan

Renners : Alexander De Keersmaeker, Kristof Dockx, Maarten Goossens, Jeroen Goudket, Kevin Vandermast en Nicky Verdaasdonk.

Begeleiding : Jan Daemen, Marc Marginet, Mon Van Velthoven en Hilde De Vos┬ęclear solutions 2012