Selectie Ronde van Vlaams-Brabant

Voor de Ronde van Vlaams-Brabant, die doorgaat van 27 tot en met 31 juli, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Gert-jan Decoster (u23), Robin Jacobs (u23), Kenneth Geerts (u23), Kristof Dockx, Alexander De Keersmaeker en Tom Goovaerts.

Reserve: Mathias Vertessen (u23), Niels Verdijck en Victor Van Den Branden.

Ploegleider: Marc
Verzorgers: Hilde & Bruno

Selectie Trofee Luc Van Biesen (BvB)

Voor de 7e wedstrijd in het kader van de beker van België de Trofee Luc Van Biesen op zondag 24 juli te Kraainem selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Alexander De Keersmaeker, Jan Van Aert, Tom Goovaerts, Gert-Jan Decoster, Kristof Dockx en Robin Jacobs.

Reserve: Ken de Fauw, Viktor Van Den Branden en Kenneth Geerts.

Ploegleider: Jan
Mecanieker: Marc
Verzorger: Etienne en Hilde

Samenkomst: 12u - Sporthal, Patronaatstraat 20, Kraainem.
Vertrek: 14u
 

Selectie Ronde van Luik

Voor de Ronde van Luik, die plaatsvindt van 18 tot en met 22 juli 2016, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Viktor Van den Branden, Kevin Vandermast, Michiel Van Echelpoel, Bram Rombouts, Brent Van Tilborgh en Wouter Van Engeland.

Ploegleider: Mon
Mecanieker: Bert & Kurt
Verzorgers: Etienne & Peggy

Verslag Schaal Schoeters

Wedstrijdverslag: Schaal Schoeters Beveren 5 juli 2016

Maandag 5 juli stonden er in een zonnig Beveren 30 ploegen (waaronder enkele continentale teams) samen aan de start, goed voor 167 renners. De wedstrijd bedroeg 158km waarvan 1 grote ronde van 75km en 8 plaatselijke ronden.

Het was een vlak parcours en er was weinig wind waardoor er hard kon gekoerst worden in de aanvangsfase. Het peloton legde het eerste uur bijna 48km af! Door de hoge snelheid kwamen er weinig echte ontsnappingen.

Na een 50-tal kilometer deed Tom met enkele andere renners een goede poging om weg te geraken maar dat ging niet door. Even later ontsnapten 10 renners zonder Rabc'er. Dat bleek de goede ontsnapping te zijn want die reden al vlug 1min 30 sec. bijeen. Dat was het sein voor Alexander en Gert-Jan om in de aanval te gaan maar tevergeefs.

Een paar kilometer later was het weer Alexander die ten aanval trok met nog 8 andere renners. Zij kwamen tot op 32sec. van de leiders. Op 3 ronden van het einde kwamen er nog 25 renners aansluiten bij het groepje, waaronder Robin en Ken Kiefer, de groep was te groot en de verstandhouding was weg. De voorlaatste ronde kwamen tal van ontsnappingen met telkens één of twee Rabc'ers erbij. Tom en Kenneth konden nog aansluiten bij het groepje in de laatste ronde. Dat pelotonnetje mocht spurten voor de 11de plaats.

Alexander werd 21ste, Tom 22ste, Robin 40ste, Ken Kiefer 45ste, Kenneth 66ste en Gert-Jan eindigde 118de in het grote peloton. In het ploegenklassement werden we mooi 6de op 30 ploegen.

Begeleiding: Ploegleider: Marc Marginet
                        Mekanieker: Rinus Van Meel
                        Verzorgers: Etienne Lenaerts en Hilde De Vos

Sportieve groeten,
Marc

Verslag GP Olivier Kaisen (Beker van België)

Wedstrijdverslag GP Olivier Kaisen BvB - Zondag 18 juni   Branchon

Deze wedstrijd, tellende voor de Beker van Belgie, werd dit jaar verreden in Branchon.  De renners moesten 15 ronden van 10,4 km afleggen, goed voor een totaal van 156 km, op een mooi golvend parcours.

Van bij de start kregen we een aanval. 12 renners, waarvan 4 van het continentale Color Code, kregen zo snel een bonus van 45 seconden.  Het peloton liet echter niet begaan, en hield de achterstand onder controle.  Door de zware weersomstandigheden, met geregeld hevige regenbuien en een stevige wind, moesten heel wat renners het peloton laten rijden.

Na iets meer dan 100 kilometer kregen we dan toch een stevige reactie vanuit het peloton.  Het peloton scheurde in verschillende kleine groepjes.  Tom en Alexander zaten in deel 2, Jan en Ken in deel 3.  Voor alle andere renners was de wedstrijd toen over.

In de laatste ronde konden Alexander en Tom nog ontsnappen uit hun groep, en eindigden zo op plaats 30 en 31. Jan werd 62e en Ken 78e. Wat ons een 9e plaats opleverde in het ploegenklassement. Ook voor de Beker van Belgie stijgen we van de 11e naar de 9e plaats.

Ploegleider,
Jan

Renners : Gert-Jan  Decoster, Alexander De Keersmaker, Ken De Fauw, Tom Goovaerts, Jan Van Aert, Wouter Van Engeland
Begeleiding : Jan, Rinus en Etienne.
 

Selectie Schaal Schoeters

Voor de interclubwedstrijd Schaal Schoeters, die doorgaat te Beveren op maandag 4 juli selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Ken Kiefer De Fauw, Alexander De Keersmaeker, Tom Goovaerts, Robin Jacobs, Kenneth Geerts en Gert-Jan Decoster.

Reserve: Kristof Dockx, Mathias Vertessen en Siebe Smeyers.

Ploegleider: Marc
Mecanieker: Rinus
Verzorgers: Etienne en Hilde

Samenkomst: 11u30 - Atletiek Volharding klapperstraat 103 Beveren.
Vertrek 13u30

Selectie ploegentijdrit Borlo (Beker van België)

Voor de ploegentijdrit te Borlo in het kader van de Beker van België, die doorgaat op zondag 3 juli selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Gert-Jan Decoster, Kristof Dockx, Robin Jacobs, Jan Van Aert, Tom Goovaerts en Brent Van Tilborgh.

Reserve: Kenneth Geerts en Mattias Raeymaekers

Ploegleider: Jan
Mecanieker: Marc
Verzorger: Bruno

Samenkomst:
Vertrek:

Verslag Romée - Stavelot - Romsée (Beker van België)

Wedstrijdverslag:  67ste Romsée Stavelot Romsée BvB 21 juni 2016

Voor het eerst werd Romsée Stavelot Romsée opgenomen in de Beker van België.
165 renners verdeeld over 30 ploegen (waaronder enkele continentale teams) kwamen aan de start voor 164 loodzware kilometers.

Er moesten 9 hellingen beklommen worden. Dat het geen gemakkelijke koers ging worden was geweten.
Na 15km moest Michiel van fiets wisselen. Het zadel was losgekomen. Na ongeveer 15km achtervolgen kon hij weer aansluiten in het peloton.

Ondertussen was er een ontsnapping van 7 renners die vrij snel een voorsprong van 4min30 bijeen fietsten.
Na een korte stop kon onze mekanieker Rinus het zadel van Michiel vastzetten. Later bleek dat een geluk te zijn want na 50km kreeg Michiel weer pech en kon zo vlug zijn eerste fiets terugnemen. Op dat moment versnelde het peloton. Door die hoge snelheid was het moeilijk voor Michiel om terug te keren. Juist voor de Wanne kon hij terug aansluiten. De achtervolging had toch teveel krachten gekost en op de top moest hij het peloton laten gaan.

Er kwamen enkele aanvalspogingen vanuit het peloton waar ook onze renners zich niet ongemoeid lieten maar ze werden telkens teniet gedaan.

Op de Maquisard kreeg Gert-Jan het moeilijk en verzeilde in een groepje dat bij het ingaan van de plaatselijke ronde uit koers werd genomen.

In de plaatselijke ronde ontsnapten nog een 20-tal renners die aansluiting kregen met de vroege vluchters. Onze renners zaten in een fel uitgedund peloton op 2min van de winnaar. Na een heel zware wedstrijd werd Viktor 44ste, Bram 48ste en Alexander 54ste. In het dagploegenklassement werden we 9de. In het algemeen ploegenklassement  zijn we een plaats opgeschoven en staan we na vijf wedstrijden op de 9de plaats.

Sportieve groeten
Marc┬ęclear solutions 2012