Selectie Schaal Schoeters

Voor de interclubwedstrijd Schaal Schoeters, die doorgaat te Beveren op maandag 4 juli selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Ken Kiefer De Fauw, Alexander De Keersmaeker, Tom Goovaerts, Robin Jacobs, Kenneth Geerts en Gert-Jan Decoster.

Reserve: Kristof Dockx, Mathias Vertessen en Siebe Smeyers.

Ploegleider: Marc
Mecanieker: Rinus
Verzorgers: Etienne en Hilde

Samenkomst: 11u30 - Atletiek Volharding klapperstraat 103 Beveren.
Vertrek 13u30

Selectie ploegentijdrit Borlo (Beker van België)

Voor de ploegentijdrit te Borlo in het kader van de Beker van België, die doorgaat op zondag 3 juli selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Gert-Jan Decoster, Kristof Dockx, Robin Jacobs, Jan Van Aert, Tom Goovaerts en Brent Van Tilborgh.

Reserve: Kenneth Geerts en Mattias Raeymaekers

Ploegleider: Jan
Mecanieker: Marc
Verzorger: Bruno

Samenkomst:
Vertrek:

Verslag Romée - Stavelot - Romsée (Beker van België)

Wedstrijdverslag:  67ste Romsée Stavelot Romsée BvB 21 juni 2016

Voor het eerst werd Romsée Stavelot Romsée opgenomen in de Beker van België.
165 renners verdeeld over 30 ploegen (waaronder enkele continentale teams) kwamen aan de start voor 164 loodzware kilometers.

Er moesten 9 hellingen beklommen worden. Dat het geen gemakkelijke koers ging worden was geweten.
Na 15km moest Michiel van fiets wisselen. Het zadel was losgekomen. Na ongeveer 15km achtervolgen kon hij weer aansluiten in het peloton.

Ondertussen was er een ontsnapping van 7 renners die vrij snel een voorsprong van 4min30 bijeen fietsten.
Na een korte stop kon onze mekanieker Rinus het zadel van Michiel vastzetten. Later bleek dat een geluk te zijn want na 50km kreeg Michiel weer pech en kon zo vlug zijn eerste fiets terugnemen. Op dat moment versnelde het peloton. Door die hoge snelheid was het moeilijk voor Michiel om terug te keren. Juist voor de Wanne kon hij terug aansluiten. De achtervolging had toch teveel krachten gekost en op de top moest hij het peloton laten gaan.

Er kwamen enkele aanvalspogingen vanuit het peloton waar ook onze renners zich niet ongemoeid lieten maar ze werden telkens teniet gedaan.

Op de Maquisard kreeg Gert-Jan het moeilijk en verzeilde in een groepje dat bij het ingaan van de plaatselijke ronde uit koers werd genomen.

In de plaatselijke ronde ontsnapten nog een 20-tal renners die aansluiting kregen met de vroege vluchters. Onze renners zaten in een fel uitgedund peloton op 2min van de winnaar. Na een heel zware wedstrijd werd Viktor 44ste, Bram 48ste en Alexander 54ste. In het dagploegenklassement werden we 9de. In het algemeen ploegenklassement  zijn we een plaats opgeschoven en staan we na vijf wedstrijden op de 9de plaats.

Sportieve groeten
Marc

Verslag Triptique Ardennais

Wedstrijdverslag Triptique Ardennais.

Van 19 tot en met 22 mei namen we deel aan de jubileum editie van de Triptique Ardennais, namelijk de 50ste. Dit deed de organisatie beslissen om er, de eerste dag, een proloog aan toe voegen van 5 km. Op zaterdag beslisten ze om twee ritten te rijden een voor- en namiddag rit.

Dat dit organisatorisch niet eenvoudig zou zijn, werd al meteen duidelijk tijdens de eerste en enige ploegleidersvergadering. Waarbij het een aaneenschakeling van blunders en geruzie werd tussen enerzijds de organisatoren en anderzijds de leden van de KBWB. Blijkbaar waren deze vergeten, vermoed ik, eerst eens samen te komen om alles te bespreken. De ene moment deelde de organisatie mede dat de tijden van de proloog niet zouden meetellen voor het klassement, wat onmiddellijk werd tegengesproken door de leden van de KBWB. Kortom een heel gehakketak. Soit , de proloog vond plaats in het zonnige Saive ( Blegny ).

Met 197 renners namen we de start en hoewel de ploegen met zeven renners mochten starten , kwamen wij , door afmeldingen wegens examens , school en ziektes , maar aan zes renners : Bram Rombouts, Viktor Van den Branden, Michiel Van Echelpoel, Brent Van Tilborgh, Wouter Van Engeland en Mats Raeymaekers. Bij het bekijken van de deelnemerslijst stelden we toch al vast dat er verscheidene profploegen en continentale ploegen deelnamen. Zoals EFC Ettix , BMC , Veranda’s Willems , Lotto Soudal , Marlux Napoleon , Beobank Corendon , Crelan Vastgoed , Era – Murprotec  , e.d. Geen sinecure om het tegen dergelijke teams op te nemen. Dit bleek al onmiddellijk in de uitslag van de proloog , hoewel we toch tussen de plaatsen negentig en honderd geklasseerd werden , wat zeker niet slecht te noemen is. We kregen echter tijdens deze proloog al met een eerste valpartij te maken. Mats Raeymaekers startte met een enorme snelheid , en scheurde risicovol , door de vele bochten , want in die bochten kon je inderdaad het verschil maken. Tot hij net voor een bocht , nog een verkeersdrempel diende te nemen , welke hij amper raakte door zijn snelheid en bij het neerkomen vrij zwaar ten val kwam. Toch reed hij deze proloog nog uit , doch de dag nadien bleek dat hij gezien de helse pijnen forfait diende geven voor de eerste rit. Later in het ziekenhuis bleek dat hij een breuk in de heup had opgelopen , exit Mats. Wij wensen hem alvast een spoedig herstel toe.

Uitslag :
96. Michiel Van Echelpoel
109. Brent Van Tilborgh
113. Wouter Van Engeland
122. Bram Rombouts
169. Viktor Van den Branden
189. Mats Raeymaekers

Start rit 1 : vrijdag 20/05 van La Calamine naar Büllingen

Betreft een rit over 134,8 km. Een rit met zes beklimmingen , waaronder de meest bekende Botrange van 1ste categorie , waaraan we reeds na 37 km. moeten beginnen.
Na een 30 tal kilometers is er reeds een kopgroep ontstaan van 30 renners , die praktisch allen de eindmeet bereiken. Onze renners handhaven zich redelijk goed , wat tot een volgend resultaat leidt :
81ste : Bram ; 92ste : Viktor ; 102de Wouter ; 159ste  Brent ; 154ste Michiel

Start rit 2  : zaterdag 21/05 van Hellenthal – Monschau

Deze rit verliep voor ons een beetje mineur , door de talloze valpartijen , waarin zowel Brent als Michiel in betrokken waren. Betrof een rit over 74 km.
Resultaat : 104de : Bram ; 110de Wouter ; 119de Viktor ; 149ste  Michiel en Brent diende de strijd te staken.

Start rit 3  : zaterdag 21/05 van Monschau – Monschau

Een toch wel zware rit , waar zelfs de profs het onderste uit de kan moesten halen. Door de blessures die Michiel , in de vorige rit opliep door de valpartij waarvan hij deel uitmaakte , was zijn deelname vandaag voor deze rit heel onzeker. Toch zette hij dapper verder en bond de strijd aan.
97ste : Viktor ; 121ste Bram ; 123ste Wouter ; Michiel diende de strijd te staken , wegens voornoemde blessures.

Start rit 4 : zondag 22/05 van Soumagne naar Soumagne

De slotrit ging over een afstand van 156 km. waarin onze drie overgebleven renners lieten zien dat ze zeker de grote kleppers van antwoord konden geven.
Dit resulteerde in volgende uitslag : 54ste Bram ; 84ste  Wouter en op de 87ste plaats Viktor.
Een resultaat om vooral fier op te zijn.
Verzorgers : Etienne & Bruno , bijgestaan door Karin Rombouts ( waarvoor dank )
Mekanieker : Kurt

Groetjes ,
Mon
 

Verslag Kampioenschap van het Waasland

Wedstrijdverslag: Kampioenschap van het Waasland Belsele 14 juni 2016

Er stonden in Belsele 24 ploegen, samen goed voor 129 renners, aan de start onder een flauw waterzonnetje. De wedstrijd bedroeg 148km over 12 ronden.

Al snel kregen de renners een stortvlaag te verwerken. Er werd hard gekoerst. Al vlug moesten er verscheidene renners lossen.

Na 50km werden we opgeroepen voor Titte. Het probleem was een platte band achteraan. Na een fikse achtervolging van ongeveer 15km in de regen kon hij weer aansluiten in het peloton.

De renners van Cibel begonnen het peloton te mennen om 6 ontsnapte renners terug te halen waardoor de snelheid in een ruk omhoog ging en Titte kreeg de tijd niet om op te schuiven in het peloton, waardoor hij een ronde later de groep met nog enkele andere renners waaronder ook Michiel laten rijden.
De laatste ronden kwam de zon er terug door en dat was het sein voor Tom om aan te vallen met nog een andere renner. Ze namen 25seconden en konden een 15-tal km voorop blijven. Jammer genoeg werden ze op 3 ronden van het einde teruggegrepen. Direct daarna kwam er een ontsnapping van 4 renners. Later kwamen er nog eens 6 renners bij. Daar waren geen Rabc'ers bij.

Door een goede verstandverhouding in de ploeg, konden Tom en Alexander in de laatste ronde nog ontsnappen met enkele andere renners. Alexander werd 15de,  Tom 18de,  in het peloton Ken Kiefer 76ste en Niels 87ste

Sportieve groeten
Marc
 

Selectie Romsée-Stavelot-Romsée

Voor de 5e interclubwedstrijd in het kader van de beker van België, die doorgaat op dinsdag 21 juni, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Bram Rombouts, Michiel Van Echelpoel, Alexander De Keersmaeker, Tom Goovaerts, Gert-Jan Decoster en Viktor Van Den Branden.

Ploegleider: Marc
Mecanieker: Rinus
Verzorger: Etienne en Bruno

Samenkomst: 11u30 - Espace Sport de Fléron, Av de l'Espace de Sport 4  4620 Fléron.
Vertrek: 13u30

voor meer informatie: http://www.romsee-stavelot-romsee.be/.

Selectie GP Olivier Kaisen (BvB)

Voor de GP Olivier Kaisen, de vierde wedstrijd in het kader van de Beker van België, van komende zaterdag 18 juni, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Jan Van Aert, Alexander De Keersmaeker, Tom Goovaerts,
Ken De Fauw, Gert-Jan Decoster en Wouter Van Engeland.

Reserve: Bram Rombouts, Kristof Dockx en Niels Verdijck.

Ploegleider: Jan
Mekanieker: Rinus
Verzorgers: Etienne en Hilde

Samenkomst: 11u00 - Le Foyer, Baty de Branchon, Branchon.
Vertrek: 13u00

Selectie Kampioenschap van het Waasland - Belsele

Voor het Kampioenschap van het Waasland, dat plaatsvindt op dinsdag 14 juni te Belsele, selecteerde onze ploegleiding volgende rennners: Michiel Van Echelpoel, Titte Van Laer, Niels Verdijck, Ken Kiefer De Fauw, Alexander De Keersmaeker en Tom Goovaerts.

Reserve: Kevin Vynck.

Samenkomst: 12u - Sporthal De Klavers, Sint Andriesstraat 2 te Belsele.
Vertrek: 14u

Ploegleider: Marc
Mecanieker: Rinus
Verzorger: Etienne en Peggy.┬ęclear solutions 2012