Verslag GP Wilfried Peeters

Vandaag waren we te gast in Mol , thuisbasis van Wilfried “Fitte” Peeters. Dit voor een wedstrijd van 147 km. , gespreid over een rit in lijn van 53,9 km. en 7 plaatselijke ronden van 13,6 km. Dat het er wederom snel aan toe zou gaan , wisten we zeer snel, vermits er weinig wind stond en het toch nog wel behoorlijk koud was.

Na 5 km. kregen we reeds een eerste ontsnapping. Zij het schuchter, van een viertal renners, waaronder onze youngster Robin Jacobs. Een paar honderd meter voorsprong verkregen ze op een peloton, dat niet direct liet begaan. Waardoor deze na 12 km. terug werden gegrepen en er onmiddellijk een nieuwe kopgroep van 12 renners ontstond.

Deze kopgroep werd rond km. 40 herleid tot 9 renners, deze keer was er geen R.A.B.C’er in betrokken . Door de hoge snelheid die deze aanhielden tot aan de plaatselijke ronden werd daar een voorsprong van 1’40 afgeklokt.
Nadat reeds een redelijk groot aantal de rol in het peloton moesten lossen was het aan km. 90 ook de beurt aan Gert-jan De Coster. Die nog teveel pijn ondervond van de aanrijding waarin hij een aantal weken geleden betrokken was. Toch knap Gert-jan.

Het gebeurt wel eens dat er enkele renners zogenaamd “aan de rekker“ hangen. Dit was in dit geval het lot van het voltallige peloton. Het was echt spannend afwachten of het peloton de koplopers nog bij de kraag kon vatten. Want de ene moment volgden ze op 57” , de andere tot zelfs op 26” en zag men de kopgroep duidelijk rijden , waarna de voorsprong terug opliep tot 36”.

Het mocht echter niet baten en de kopgroep bleef buiten schot. Het peloton mocht spurten voor de verdere ereplaatsen. Dit resulteerde voor onze renners althans in volgende uitslag: 44ste  Robin Jacobs , 55ste  Jan Van Aert , 70ste  Michiel Van Echelpoel , 92ste Viktor Van den Branden en op de 124ste plaats Geoffrey Geysels.
Toch wisten nog 169 renners de aankomstlijn te overschrijden. In het ploegenklassement behaalden we een behoorlijke 17de plaats op 33 ploegen.

We danken uiteraard ook onze mekanieker Marc en ons onafscheidelijk verzorgingsduo Nick en Marcel , die allen toch weer schitterend werk leverden.

Groetjes ,
Mon

Verslag Houtse Linies (Nederland)

Als er nu één wedstrijd is waarbij vooraan starten belangrijk is, dan is het wel deze wedstrijd.  En als ik zeg vooraan, bedoel ik echt vooraan.  Van in de start werd de gas open gedraaid op de smalle wegen met als gevolg dat na 3 km het peloton al in verschillende groepen lag.  Het waren vooral de renners van het continentale team Jo Piels, die de wedstrijd in handen namen.  Voor vele renners lag dit aanvangstempo te hoog en deze moesten de wedstrijd dan ook al snel verlaten.

Na één van de twaalf af te leggen ronden, kregen we een kopgroep van 16 en een peloton dat was uiteengevallen in 5 groepen.  Alexander zat in de eerste groep achtervolgers, Daaf en Kristof in groep 2, en Mats, Kevin en Janno in groep 3.

Half wedstrijd werd de kopgroep terug gegrepen door het eerste deel van het peloton.  Door het spel van de wind werd uit deze groep een tiental renners gelost, jammer genoeg zat Alexander net achterin toen het scheurde.
Uiteindelijk reden slechts 35 renners deze wedstrijd volledig uit.  Alexander werd nog 41e, Daaf 51e en Kristof 52e.

Jammer dat deze wedstrijd niet meer op het mooie parcours van 2 jaar geleden wordt gereden.  20 bochten op een rondje van 15 km is niet het ideale parcours om een interclub te betwisten met 170 renners. 

Groeten,

Jan

Renners : Janno De Bruijn, Alexander De Keersmaeker, Kristof Dockx, Daaf Koemans, Mats Raeymaekers, Kevin Vandermast.
Begeleiding : Jan, Rinus, Etienne en Hilde.

Verslag Handzame Challenge

Hoewel de zonsverduistering, nog niet voltrokken was , zagen we ’s morgens geen hand voor de ogen  door de dikke mist en was het bovendien nog eens ijskoud ook. Toch was iedereen tijdig aanwezig in het verre Jabbeke.
Daar gingen we met 172 deelnemers van start  voor een wedstrijd van 153 km. . Eerst een grote ronde van 88 km. gevolgd door vier plaatselijke ronden van 16 km.

Dat er ondanks  de vele werkobstakels zeer snel werd gereden bewijst het feit dat we na één uur koers reeds 46 km. hadden afgehaspeld. Nochtans waren er weinig noemenswaardige ontsnappingen. Integendeel de afscheidingen kwamen er gewoonlijk door valpartijen.  Daarvan bleven we gelukkig gespaard tot aan km. 105 Mattias Raeymaekers ten val kwam. Gelukkig zonder kwetsuren of materiële schade. Zodat hij vrijwel onmiddellijk op zijn reservefiets de wedstrijd verder kon zetten en reeds 5 km. verder terug aansloot bij het peloton.

Uit dat peloton waren ondertussen tien renners, spijtig genoeg niemand van ons erbij, ontsnapt die  dit tot een goed einde konden brengen. Een peloton van 135 renners spurtte nog voor de verdere ereplaatsen , Alexander behaalde nog een meer dan verdienstelijke 20ste plaats , Kevin de 57ste , Jan de 98ste , Bram de 112de, Mattias de 127ste en Viktor 133ste.  145 renners reden de wedstrijd uit en in het ploegenklassement behaalden we een 17de  plaats op 30 ploegen.

We houden er natuurlijk aan onze mekanieker Rinus te bedanken , als ook ons verzorgingsduo Etienne en Peggy , die in deze barre weersomstandigheden , toch wederom schitterend werk leverden.

Groetjes ,

Mon
 

Verslag Omloop van het Waasland UCI 1.2

De Omloop van het Waasland was onze eerste profwedstrijd van dit seizoen.  Inschrijving en briefing in het prachtige stadhuis van Lokeren, ploegenvoorstelling en start onder een grote publieke belangstelling op de Grote Markt.

Eerst dienden de renners 2 grote ronden te rijden in en om Lokeren, om nadien door te rijden naar de aankomstplaats Stekene, waar er nog 9 ronden dienden afgelegd te worden, voor een totaal van 185 km.

Door het hoge tempo (gem. 45 km/uur) en de aard van het parcours (grote, brede wegen) bleef het peloton lang gesloten.  Ontsnappingspogingen hielden nooit lang stand.  Pas in de laatste 25 km wisten een zevental renners te ontsnappen.  De renners van Wallonie-Bruxelles wilden absoluut een massaspurt, en zetten zich op kop van  het peloton.  Bij het ingaan van de laatste kilometer kregen ze de vluchters te pakken en kregen we de verwachte massaspurt.

Door een defect aan het foto-finish apparaat, konden de afgevaardigden maar een gedeeltelijke uitslag opmaken.  Alexander werd mooi 24e, Jan, Mats, Kristof, Michiel en Viktor eindigden verderop in de groep.

Jan, ploegleider

Renners : Alexander De Keersmaeker, Kristof Dockx, Mathias Raeymaekers, Yves Schouwaerts, Jan Van Aert, Viktor Van Den Branden,  Michiel Van Echelpoel en Niels Verdijck.
Begeleiding : Jan, Marc, Etienne en Hilde.

Selectie Houtse Linies (Nederland)

Voor onze eerste wedstrijd in Nederland, de Houtse Linies, op zondag 22 maart selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Alexander De Keersmaeker, Janno De Bruijn, Kristof Dockx, Kevin Vandermast, Daaf Koemans en Mathias Raeymaekers.

Reserve: Kevin Vynck, Nicky Verdaasdonk en Loorin Bastiaens.

Ploegleider: Jan
Mecanieker: RInus
Verzorgers: Etienne en Hilde

Samenkomst: 11u00 - De Contreie, Weststadweg 1, Oosterhout

Vertrek: 13u00

Meer informatie: www.dejongerenner.nl.

Selectie GP Wilfried Peeters

Voor de GP Wilfried Peeters op zondag 22 maart te Mol selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Gert-jan de Coster, Geoffrey Geysels, Robin Jacobs, Jan Van Aert, Viktor Van den Branden en Michiel Van Echelpoel.

Reserve: Niels Verdijck, Michael Simons en Kevin Vynck.

Ploegleider: Mon
Mecanieker: Marc
Verzorger: Nick en Marcel

Samenkomst: 12u - Eerselseweg 99, 2400 Mol-Postel
Vertrek: 13u30.
 

Selectie Handzame Challenge

Voor de wedstrijd Handzame challenge op vrijdag 20 maart selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Alexander De Keersmaeker , Mattias Raeymaekers , Bram Rombouts, Jan Van Aert , Viktor Van den Branden en Kevin Vynck.

Reserve: Loorin Bastiaens en Yves Schouwaerts.

Ploegleider: Mon
Mecanieker: Rinus
Verzorgers: Etienne en Peggy

Samenkomst: 9u15 Vrijetijdscentrum, Vlamingveld 40 te Jabbeke.
Vertrek: 11u15.

Samenvatting Brussel-Zepperen

Via volgende link is er een samenvatting van de interclubwedstrijd Brussel-Zepperen terug te vinden: https://vimeo.com/121690969.

De samenvatting zal tevens vanaf morgen te zien zijn op Sport 10 en Sport 40.┬ęclear solutions 2012