Selectie GP Affligem

Voor de GP Affligem van komende zondag 23 april selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Kristof Dockx - Mats Raeymaekers – Robin Jacobs – Stef Vanhaeren - Tom Goovaerts – Viktor Van den Branden.

Reserve: Gertjan De Coster - Matthias Pauwels  - Wouter Van Engeland.

Ploegleider: Mon
Mecanieker: Kurt
Verzorgers: Etienne en Hilde

Samenkomst: 11u15 - Sportcomplex Bellekouter - Bellestraat 99 - 1790 Affligem
Vertrek: 13u15

Selectie Juul Marinus

Voor de GP Juul Marinus te Zandhoven op zaterdag 22 april selecteerde onze begeleiding volgende renners: Robin Jacobs, Tom Goovaerts, Tom Van Den Borne, Kristof Dockx, Lennerd De Mol en Ken De Fauw.

Reserve: Michael Steyaert, Alexander De Keersmaeker en Titte Van Laer.

Ploegleider: Jan Van Aert
Mecanieker: Kurt Jacobs
Verzorgers: Etienne en Hilde

Samenkomst: 10u00 - KFC Heidebloem - Mastenbaan 14 – 2242 Zandhoven
Vertrek: 12u00

Selectie 3 Bergenprijs

Voor de 3 Bergenprijs te Stasegem van komende zaterdag selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Jarrid Janssens – Kristof Dockx – Lennerd De Mol – Robin Jacobs – Tom Goovaerts  – Wouter Van Engeland.

Reserve: Brent Van Tilborgh – Viktor Van den Branden – Matthias Pauwels

Ploegleider: Mon
Mecanieker: Alex
Verzorgers: Etienne & Bruno

Samenkomst: 11u - Sporthal De Dageraad, Stasegemsesteenweg 21, 8530 Harelbeke
Vertrek: 13u

Verslag Omloop van de Glazen Stad

Op zondag 9 april was het dan zover. RABC trok voor het eerst in 2017 over de grens om aan een interclubwedstrijd deel te nemen. Volgende zeven renners verdedigden onze kleuren in de Omloop van de Glazen Stad met start en aankomst in Kwintsheul (Nederland) : Alexander De Keersmaeker, Mattias Raeymaekers, Lennerd De Mol, Robin Jacobs, Titte Van Laer, Brent Van Tilborgh en Ken De Fauw.

Tijdens de ploegleidersvergadering kregen we te horen dat RABC volgnummer 3 had, wat altijd een voordeel is bij valpartijen en/of defect. Tijdens de briefing met de renners voorafgaand aan de wedstrijd, werd hen meegegeven dat het in Nederland anders koersen is dan in België. Positie kiezen en houden is vaak zeer belangrijk, vooral vanwege de gebruikelijke wind. Echter stond er die dag slechts een lichte bries, waardoor de kans op waaiers aanzienlijk daalde. Het zou vooral oppassen zijn voor de vele obstakels (rotondes, middenbermen, paaltjes, ..) die zich op de route gingen aanbieden. Ruim 190 renners verdeeld over 28 ploegen gingen van start in zonnige en warme omstandigheden.

Het eerste uur werkt afgewerkt aan een waanzinnig hoog tempo. De mooie asfaltwegen lieten de snelheid menigmaal naar de 60 km/uur stijgen. Op die manier klokten we na 1 uur koers af op net geen 48 kilometer. Het was dan ook geen wonder dat alle ontsnappingspogingen mislukten nog voor men de rugnummers van deze renners kon noteren.

Na 50 km kwamen de eerste smalle stroken eraan. Vanuit de volgwagen zagen we dat de continentale teams in de aanloop hiernaar de koers in handen namen. Niet veel later hoorden we via de koersradio dat er 8 renners waren weggereden, onder goedkeurend oog van hun ploegmaten die vooraan op de smalle baantjes het tempo uit het peloton haalden.

Bij een kleine valpartij was het voorwiel van Robin geraakt, waardoor hij verkoos van fiets te wisselen. Zijn terugkeer was binnen de kortste keren een feit, maar vroeg toch opnieuw assistentie. Hij wilde graag zijn oorspronkelijke fiets terug met een ander voorwiel. Mekanieker (en vader) Kurt bracht dit in orde waarna Robin na 60 kilometer een tweede fietswissel kon doen. Net na zijn terugkeer sloeg helaas het noodlot voor Alexander toe. Bij het achteruit kijken om toestemming tot bevoorrading te vragen aan de jurywagen, werd er voor hem abrupt geremd waardoor hij tegen een vangrail werd gekatapulteerd en overkop ging. Er was zowel lichamelijke als materiële schade, zodat het toch enkele minuten duurde voordat hij terug de fiets op kon om zijn weg te vervatten. Met veel karakter en een achtervolging van dik 10 kilometer, kwam hij terug aansluiten in het peloton, waaruit intussen 8 renners de oversteek naar de kopgroep hadden gemaakt.

Aan kilometerpaal 80 moest Alexander er toch noodgedwongen de brui aangeven, gezien hij niet meer op zijn stuur kon steunen met zijn geraakte hand. Zeer jammere zaak want hij was toch de vooraf uitgesproken man die in de finale beschermd zou worden.

Intussen liep de voorsprong voor de 16 leiders op naar dik 3 minuten, waarna de jury het peloton duidelijk maakte dat ze het verschil best niet groter lieten worden. Aangezien de finale zich afspeelde op vrij drukke wegen rond Den Haag, kon de politie onmogelijk het verkeer langer dan 3 minuten ophouden. Hierna schoot het peloton terug in gang en liep de voorsprong geleidelijk terug naar een kleine 2 minuten. Vooraan begon men reeds vanop 50 km voor het einde aan te vallen, wat de finale bijzonder zwaar maar ook zeer mooi maakte. Ook de druk van het naderende peloton speelde zijn rol en zorgde voor een spannend koersverloop.

Bij het ingaan van de 2 lokale omlopen (laatste 25 km), bedroeg de voorsprong nog amper 1 minuut 15 seconden. Toch bleven 12 van de 16 leiders voorop en gingen ze in een langgerekte spurt uitmaken wie deze editie op zijn naam zou schrijven. De snelle Jeff Vermeulen (Destil-Jo Piels CT) behaalde net als in 2012 de overwinning in deze klassieker.

Onze 6 overige jongens eindigden allemaal netjes in het peloton. Door de vele obstakels en hoge snelheid lukte het helaas niet om onze spurter Ken in ideale positie te brengen. Het was dan ook Mattias die op zijn eentje alles op alles zetten om nog een mooie uitslag te behalen, met een prima 32e plaats tot gevolg. Titte vonden we terug op plaats 59e, Robin 85e, eerstejaars Lennerd 91e, Ken 98e en Brent 145e.

Net als in de (kleine) Scheldeprijs van afgelopen woensdag, toonden onze jongens dat ze conditioneel dik in orde zijn. De kilometers en de snelheid uit deze wedstrijd, zal ons zeker nog top-10 plaatsen opleveren dit jaar. De teamspirit zit goed, en dan is koersen in clubverband des te leuker!

Graag nog een woordje van dank aan mekanieker Kurt Jacobs, verzorgers Etienne & Hilde en Kim (vriendin Alexander) voor de goede zorgen voor, tijdens en na de wedstrijd!

Met vriendelijke groeten,
Jan Van Aert

Verslag memorial Staf Segers - Afwachtingswedstrijd Scheldeprijs

Scheldeprijs  ( Memorial Staf Segers ) 05 april 2017

In een aanvankelijk, zonovergoten Schoten, stonden we aan de start van de 11de Memorial Staf Segers, afwachtingswedstrijd van de Scheldeprijs. Met 144 deelnemers namen we de start voor de 134km, 8 af te leggen ronden van 16,8 km.

Zoals voor de start al bleek, waren onze renners Robin Jacobs, Kristof Dockx, Tom Goovaerts, Ken De Fauw, Mats Raeymaekers en Stef Vanhaeren in een opperbeste stemming. De opdracht om steeds in een ontsnapping betrokken te zijn, viel meteen in goede aarde en iedereen was ook bereid en voelde zich goed genoeg om daaraan te voldoen.

In de eerste ronde werden we al meteen via de wedstrijdradio er van verwittigd dat Ken de hulp nodig had van de volgwagen. Dit bleek een onoverkomelijk euvel te zijn vermits hij te maken had met een zadel dat gezakt was. Een fietswissel was hier het nodige gevolg van, maar Ken kon hierna vlotjes terug aansluiten bij het peloton.
Ondertussen was er een zestal renners in de aanval getrokken, waarbij twee RABC’ers vlotjes aan de opdracht voldeden, zowel Robin als Tom waren mee. Ze kregen niet meer dan 14 seconden, maar zongen het toch uit tot 23 km.

Kort erna weer een aanval van 2 renners ook ditmaal tekende Kristof aanwezig! Ditmaal zongen de ontsnappers het langer uit, en werden ze terug pas ingerekend na 52 km. Blijkbaar was het dan de beurt aan een 20-tal renners, die een voorsprong van maximum 10 seconden bijeensprokkelden echter geen RABC’er erbij en dat kwamen ze dan ook onmiddellijk te weten. De voltallige ploeg zette zich op kop van het peloton en deze ontsnapping werd daardoor ook in de kiem gesmoord.

Na eventjes op adem te zijn gekomen, ontstond er een nieuwe ontsnapping van 10 renners. Hierbij Robin en Kristof en twee renners van Lotto later bleek dit cruciaal te zijn. Deze kopgroep bleef voorop ( steeds 19 tot 21 sec. ) rijden tot 6 km. voor de eindstreep. Lotto – Soudal vond het nodig om alsnog de jacht in te zetten op deze kopgroep en dat gat dicht te rijden .  Waarschijnlijk waren de twee verkeerde renners van Lotto Soudal hierbij aanwezig? Kregen we dus weer een hergroepering waarbij op 4 km. van het einde dan blijkbaar wel de juiste renner van Lotto ontsnapte. Hij kreeg echter onmiddellijk het gezelschap van 2 andere renners, waarvan Benjamin Verraes (VDM Van Durme Michiels ) de eindsprint won, zodat loontje om zijn boontje kwam.

Dit resulteerde in volgende uitslag voor onze renners Ken 33ste , Kristof 41ste , Mats 64ste , Robin 65ste, Stef 102de en Tom 106de.

Schitterende wedstrijd , dikke proficiat mannen.

Begeleiding bestond uit Rinus , Hilde & Etienne , waarvoor dank.

Groetjes ,
Mon

Omloop van de Glazen Stad

Voor de Omloop van de Glazen Stad, die plaatsvindt op zondag 9 april, te Kwintsheul (Nederland) selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Robin Jacobs, Brent Van Tilborgh, Lennerd De Mol, Ken De Fauw, Alexander De Keersmaeker, Mattias Raeymaekers en Titte Van Laer.

Reserve: Tom Goovaerts, Kenneth Geerts en Michael Steyaert.

Ploegleider: Jan Van Aert
Mecanieker: Kurt Jacobs
Verzorgers: Etienne & Hilde

Samenkomst: 11u00 - Wittebrug autogroep, Kerkstraat 127 Kwintsheul
Vertrek:13u00

PK Tijdrijden Malle

Volgende RABC renners zullen komende donderdag aan de start verschijven van de tijdrit te Malle:

Elite zonder contract, 14 deelnemers :

- 13u16 : Stef Vanhaeren
- 13u19 : Viktor Van den Branden
- 13u22 : Mats Raeymaekers
- 13u26 : Tom Goovaerts

Belofte U23, 22 deelnemers :

- 13u57 : Brent Van Tilborgh
- 14u24 : Robin Jacobs
 

Mem. Staf Segers - afwachtingswedstrijd Scheldeprijs

Voor de afwachtingswedstrijd van de Scheldeprijs, de Mem. Staf Segers, die doorgaat op woensdag 5 april 2017 selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Ken De Fauw, Kenneth Geerts, Kristof Dockx, Mattias Raeymaekers, Robin Jacobs en Tom Goovaerts.

Reserve: Lennerd De Mol – Stef Vanhaeren – Titte Van Laer

Ploegleider: Mon
Mecanieker: Rinus
Verzorgers: Hilde & Etienne

Samenkomst: 10u00 - Sporthal Vordensteyn - Vordensteynstraat - Schoten
Vertrek: 12u00┬ęclear solutions 2012