Selectie Trofee Luc Van Biesen

Voor de trofee Luc Van Biesen te Kraainem op 3 augustus selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Alexander De Keersmaeker, Diego Van Looy, Nicky Verdaasdonk, Kristof Dockx, Koen Van Nueten en Kevin Vynck.

Ploegleider: Jan

Mecanieker: Tom

Samenkomst: 12u30, Sporthal, Patronaatstraat te Kraainem - Start: 14u00.

Selectie Internatie

Voor de Internatie te Reningelst op donderdag 31 juli selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Kristof Dockx, Mattias Raeymaekers, Johan Steens, Sieben Devalckeneer, Diego Van Looy en Nicky Verdaasdonk.

Reserve : Jurgen Cop en Viktor Van Den Branden.

Ploegleider: Jan
Mecanieker: Marc
Verzorgers: Etienne en Hilde

Verslag Ronde van Luik

Wedstrijdverslag  Ronde van Luik  14-18/7/2014

RABC stond voor deze 53ste  editie aan de start met 29 andere ploegen waaronder Color Code, BKCP, Willems, 3M, Josan, Fidea, Lotto, Quick Step, Sunweb, Kwadro, Vastgoedcentrale, Cibel, …. Door al deze sterke ploegen en hun machtsvertoon waren onze ambities niet al te hoog. Maar dat we ons niet zouden laten doen stond reeds langer vast.

Voor de eerste rit mochten we starten in Wanze, met een aankomst na 142 kilometer. Na 20 kilometer kozen 14 renners voor de aanval, en deze namen tot 1.30 min voorsprong. Door het sterke deelnemers veld kwam het peloton stelselmatig terug en slechts drie renners konden enkele seconden uit de greep van het peloton blijven. Matthieu Van Der Poel kon Olivier Naesen en Jimmy Janssens kloppen in de spurt en werd meteen de leider in de algemene rangschikking. In de spurt van het peloton kwam Pieter redelijk zwaar ten val met een diepe vleeswonde aan de knie tot gevolg, na verzorging bleek het allemaal mee te vallen.

Rit 2: Startplaats Burdinne over 162km, na 100 kilometer kwamen 10 renners aan de leiding met onder hen Sieben. Deze tien renners namen 50 seconden boni en het peloton aangevoerd door BKCP het team van de leider liet niet begaan en probeerde de vluchters terug te nemen, dit lukte echter niet en de vluchters konden verder uitlopen met na 130 kilometer een bonus van 1.10sec. Op dat moment kwam het peloton op de plaatselijke omloop en werd de wedstrijd stilgelegd en later zelfs geannuleerd. Na raadpleging bleek dat de veiligheid van de renners niet kon gegarandeerd worden wegens onvoldoende seingevers op het plaatselijke parcours. De algemene stand van de dag voordien werd volledig over genomen en de voorsprong van de vluchters op het moment van de annulatie als niet bestaande beschouwd. Deze beslissing werd door de ploegen in de kopgroep natuurlijk fel aangevochten maar de jury kwam er niet op terug.

Rit 3: Startplaats Amel, reeds na 10 kilometer een vluchtersgroep van 22 renners zonder één RABC-er. Deze groep liep uit tot 2.10 min. Op dat moment heb je als ploegleider veel zin om aan de kant gaan te staan en van het goede weer te genieten met een plaatselijk biertje voor je neus. Goed dat we dat niet gedaan hebben want na 40 kilometer bij de afdaling van de Botrange kwam er onder impuls van RABC een achtervolgende groep van 25 renners tot stand. 4 van onze renners, met Sieben, Kevin, Mattias en Pieter zaten nu wel in de goede waaier en sleurden gedurende 40 km mee aan kop tot de aansluiting met de eerste vluchters een feit was. Na 100 kilometer viel zoals te verwachten het te grote eerste peloton in verschillende stukken, Sieben was mee met 24 renners, Kevin kon wegens een misverstand met ondergetekende z’n wagonnetje niet aanpikken. RABC kwam na drie ritten uit op een veertiende plaats in het ploegen klassement. Onze stille ambitie als ploeg was, om het in voetbaltermen te zeggen, kampioen te spelen van de tweede rij.

Rit 4: Startplaats Engis, 152 kilometer lang. De gisteren, “door eigen fout” aangereden Mathieu Van Der Poel kwam niet meer aan de start. Na een geanimeerde rit kwamen in de finale 4 renners aan de leiding, Jef Van Meirhaeghe verschalkte z’n drie collega’s en won met een kleine voorsprong.

Rit 5: Startplaats Seraing, al onze renners tekenden present voor deze finale, 140 kilometer lange maar lastigste rit uit de ronde. Na 10 kilometer zaten Diego en Pieter mee met een ontsnapping van 12 renners. Op het moment dat wij naar de kopgroep konden net voor de eerste beklimming van de dag, kreeg Nicky af te rekenen met een lekke band. De jury had op dat moment blijkbaar niks anders te doen en bleef in het wiel van Nicky zitten, hem helpen was dus uitgesloten. Nicky wou op dat moment niet van opgeven weten en bleef gedurende 35 kilometer hemel en aarde verzetten om terug aan te sluiten, hetgeen hem een paar keer bijna lukte. De jury blijkbaar de situatie van vorige editie vergeten bleef koppig in het wiel en dwong alzo Nicky aan kilometer 50 toch tot opgave. Ondertussen werd de kopgroep beetje bij beetje terug ingerekend en bij de beklimming van de Haute Levée, kilometer 65, volledig teniet gedaan. Na de Haute Levée vormde zich een kopgroep van 12 renners, achterna gezeten door een viertal met daarbij Sieben, gevolgd door een twintigtal renners met daarbij Kevin. Door het zeer lastige parcours was het een voortdurend wisselen van situaties en posities in de koers. De rit en meteen ook de ronde werd met duidelijke voorsprong gewonnen door Wout Van Aert. Sieben 17de, Kevin 32ste Diego en Mattias kwamen binnen op verschillende minuten maar binnen het tijdslimiet over de meet, Pieter werd uit koers genomen wegens te ver achter. Nicky werd onderweg reeds tot opgave gedwongen. In het eindklassement staat Sieben op plaats 16 en Kevin op de veertigste, met RABC op de 15de plaats in het ploegen klassement hoeven we zeker niet te blozen, wetende dat we BKCP op 16 en Willems op 17 achter ons laten.

Alhoewel we weten dat er op bepaalde dagen voor iedereen meer in zat, kunnen we terug blikken op een geslaagde ronde.

Dikke Proficiat aan de ploeg, en opnieuw een pluim voor de begeleiding.

Ludo

Renners: Sieben Devalckeneer, Pieter Oerlemans, Mattias Raeymaeckers, Kevin Vandermast, Diego Van Looy, Nicky Verdaasdonk.

Begeleiding: Ludo, Marc, Etienne & Nick.

Selectie Ronde van Vlaams-Brabant

Voor de Ronde van Vlaams-Brabant, die plaatsvindt van 23 tot en met 27 juli, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Janno De Bruijn, Kristof Dockx, Maarten Goossens, Alexander De Keersmaeker, Jeroen Goudket en Nicky Verdaasdonk

Reserve: Johan Steens, Robin Verheyden en Kevin Vandermast

Ploegleider: Jan

Mekanieker: Marc

verzorgers: Mon en Hilde

Onze renners en begeleiding logeren gedurende deze ronde in Jeugdherberg De Blauwput, Martelarenlaan 11 te Leuven.
 

3e plaats tijdrit Borlo

Onze renners behaalde in de ploegentijdrit te Borlo (in het kader van de Beker van België) een mooie derde plaats op 4 seconde van de tweede ploeg. Proficiat aan onze renners vanwege het bestuur!

Proficiat Alexander (2)

Op 11 juli behaalde Alexander De Keersmaeker zijn tweede overwinning van het seizoen te Vlierzele. Langs deze weg wenst het bestuur hem wederom proficiat.

Selectie Ronde van de Provincie Luik

Voor de Ronde van de Provincie Luik, die doorgaat van 14 tot en met 18 juli, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Sieben Devalckeneer, Pieter Oerlemans, Mattias Raeymaekers, Kevin Vandermast, Diego Van Looy en Nicky Verdaasdonk.

Reserve:  Johan Steens, Janno De Bruijn en Alexander Dekeersmaeker.

Ploegleider: Ludo

Verzorger: Etienne en Nick

Mekanieker: Marc
 

Selectie Schaal Schoeters

Voor de interclubwedstrijd Schaal Schoeters te Beveren op dinsdag 7 juli selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Kristof Dockx, Maarten Goossens, Robin Verheyden, Alexander De Keersmaeker, Jeroen Goudket en Stijn Verbeke.

Reserve: Niels Verdijck, Koen Van Nueten en Lenard Maes.

Ploegleider: Jan Daemen

Mekanieker: Marc Marginet

Verzorgers: Etienne Lenaerts en Hilde De Vos

Samenkomst: 12u, Atletiekstadion, Klapperstraat 103, Beververen - Vertrek 13u30

Voor meer informatie: www.chwbeveren.be┬ęclear solutions 2012