Renners 2016

Volgende renners maken in 2016 deel uit van het RABC-team (situatie 7/11/2015). Wij danken hen voor het vertrouwen en hopen samen met hen een schitterend 2016 te mogen meemaken.

Gert-Jan Decoster - Ken De Fauw - Alexander De Keersmaeker - Kristof Dockx - Kenneth Geerts - Geoffrey Geysels - Robin Jacobs - Ben Mcintosh - Frederic Mintjens - Mattias Raeymaekers - Bram Rombouts - Michael Simons - Siebe Smeyers - Stef Swinnen - Jan Van Aert - Tom Van Den Borre - Viktor Van Den Branden - Kevin Vandermast - Ward Van Doren - Michiel Van Echelpoel - Wouter Van Engeland - Titte Van Laer - Anthony Van Noten - Brent Van Tilborgh - Niels Verdijck - Vertessen Mathias - Kevin Vynck

Verslag Momignies (Beker van België)

Wedstrijdverslag BvB Memorial Francy Leners Momignies zondag 20/09/15

31 ploegen met een totaal van 171 renners verschenen zondag aan de start in Momignies voor een afstand van 151km over 10 lastige ronden.

Onze koerstactiek voor deze laatste manche in de BvB bestond  eruit om bij elke ontsnapping iemand van ons mee te sturen. We zouden trachten met 3 renners vooraan te eindigen om ons klassement te verbeteren.

Na 13km werden we opgeschrikt door een zware valpartij waarbij een 25-tal renners  betrokken waren.  Gelukkig waren er geen renners van onze ploeg bij de slachtoffers.

Na 16km reden 7 renners weg waaronder Jan.  Ze pakten een 10-tal seconden maar werden teruggegrepen.

Na 25km een aanval van 11 renners zonder een RABC'er.  Hun voorsprong  schommelde tussen 45" en 1 minuut.

Na 50km een tegenaanval van enkele renners, deze keer was Bram mee, maar ze werden teruggegrepen.

Na 69km was  Sieben mee in een tegenaanval. Op 80km was er een hergroepering. Er kwam een spervuur van aanvallen met telkens minsten 1 Rabc'er erbij. Alexander,  Kristof,  Sieben, Jan en Bram hoorden we meermaals door de koersradio vernoemen. Robin hield zich gedeisd vooraan in het peloton. De eerste 2 uur werd er aan een gemiddelde  van 44,9km gereden.

Na 100km kregen we terug een aanval van 5 renners waaronder Robin. Later konden er nog 6 renners aansluiten en kon de ontsnapping pas goed beginnen. Deze groep reed snel 1min bijeen en de laatste ronde konden ze ingaan met 1'20" voorsprong. Achter de leiders kwam nog een tegenaanval van 7 renners met Alexander erbij maar ze werden gegrepen op 1,5km voor de aankomst. Na een spannende finale mochten de 11 renners spurten voor de eerste plaats. Robin werd knap 2de met een half wiel verschil. Kristof demarreerde nog in de laatste km maar geraakte niet meer weg. Alexander werd 30ste, Jan 32ste,  Kristoff 83ste, Bram 88ste en Sieben 99ste.

Wat ons een mooie 3de plaats opleverde in het ploegenklassement.

Renners: Alexander De Keersmaeker, Sieben De Valckeneer, Kristof Dockx, Jan Van Aert, Robin Jacobs, Bram Rombouts.

Begeleiding:
Ploegleider: Marc Marginet.
Mekanieker: Kurt Jacobs.
Verzorgers: Hilde Vos en Etienne Lenaerts.

In het eindklassement BVB
Individueel: Alexander 12de                 Kristof 73ste
                     Robin 16de                        Jan 75ste
                     Bram 30ste
individueel jongeren: Robin 4de
                                      Bram 26ste
Ploegenklassement: 7de

Sportieve groeten
Marc
 

GP Eugeen Roggeman - Stekene

Morgen nemen Alexander, Ken, Robin en Mattias (Raeymaekers) deel aan de profwedstrijd Eugeen Roggeman te Stekene.

Start om 14u00.

Ploegleider: Mon
Mecanieker: Marc
Verzorgers: Etienne en Peggy

Momignies (Beker van België) - 2e plaats Robin Jacobs

Na de overwinning van Alexander te Liederkerke behaalde Robin een mooie tweede plaats in de laatste wedstrijd in het kader van de Beker van België te Momignies. Proficiat Robin!

In de eindstand behalen we een mooie zevende plaats in het ploegenklassement, zodoende behalen we onze vooropgestelde doelstelling zijnde een top tienplaats. We wensen hiermede dan ook alle renners te bedanken, die zorgden voor dit prachtige resultaat.

Selectie Momignies (Beker van België)

Voor de laatste interclubwedstrijd in het kader van de Beker van België te Momignies op zondag 20 september selecteerde onze ploegleiding volgend renners: Alexander De Keersmaeker, Sieben De Valckeneer, Kristof Dockx, Jan Van Aert, Robin Jacobs en Bram Rombouts.

Reserve: Mats Raeymaekers, Kevin Vandermast en Stef Swinnen.

Ploegleider: Marc
Verzorgers: Hilde en Etienne

Samenkomst: 11u30 - Le Kursaal, Route de Macon te Momignies (kleedkamers)
Start: 13u30
 

Verslag Nieuwkerken-Waas

Wedstrijdverslag Nieuwkerken – Waas

Onder een schuchter voorjaarszonnetje stonden we vandaag om 14u00 met 148 deelnemers aan de start in de interclub van de Grote Prijs Gemeentebelangen in  Nieuwkerken-Waas. Dit voor afstand van 155 km. verdeeld over 14 ronden van 11,2 km. Onze selectie bestond uit Ken De Fauw , Kristof Dockx , Raeymaekers Mats , Stef Swinnen , Kevin Vandermast en Robin Jacobs.

Allen met de opdracht vooraan te koersen en niet zoals in sommige vorige interclubs zich te laten verrassen. Telkens moest er iemand mee zijn. Vermits er van in het begin stevig werd gekoerst en het peloton zich op één lint door het bochtige parcours wrong, kregen we in de eerste ronde reeds een ontsnapping van 2 renners, waaronder Ken. Goed opgelet dus, doch zij werden een tijdje later  terug ingelopen. Na nog enkele schermutselingen kregen we na een veertigtal kilometers een ontsnapping van negen renners, waaronder wederom Ken en ditmaal was ook Kevin mee. Dit negental zou zowat heel de koers domineren en reden afwisselend van 25 seconden tot 58 seconden weg. Hun voorsprong ging heel de tijd op en af.

Dat er op beide fronten stevig werd doorgevlamd, bewees het aantal kilometers dat in de twee eerste wedstrijduren, 90 km. bedroeg. Vooraan uit het peloton zetten 4 renners de achtervolging in en uit de kopgroep vielen drie renners weg, waaronder Kevin. De vier achtervolgers kregen vooraan aansluiting zodat we 10 koplopers kregen, die op dat moment nog 20 seconden voorsprong hadden. Door voorbeeldig afstoppingswerk van onze renners in het peloton kregen de koplopers vrij snel terug 36 seconden voorsprong.
Wat zo bleef tot het einde van de wedstrijd.

Dit leverde als resultaat , volgende uitslag op Ken 9de , Kristof 30ste , Stef 65ste , Robin 78ste , Kevin 93ste en Mats 97ste.

Opdracht volbracht steeds mee in de aanval. We werden niet verrast en er bleek nog eens duidelijk dat we voor elkaar echt wel de handen uit mouwen kunnen steken. En met een volledige ploeg de eindstreep bereikt. Proficiat , mannen.

Hoewel voorzien was dat de uitbetaling van het prijzengeld vlak na de wedstrijd zou geschieden, werd er medegedeeld dat dit via de Bond zou gebeuren en ondanks de transponders moest men ons het ploegenklassement schuldig blijven.

De begeleiding was in handen van Rinus, Hilde en Etienne.

Groetjes ,
Mon
 

Verslag Zandhoven - Pulderbos

Wedstrijdverslag GP Jules Marinus Zandhoven 13/09/2015

Slechts 94 renners over 16 ploegen stonden aan de start in Pulderbos Zandhoven. Omdat er slechts 94 renners waren, was de afspraak dat er telkens 1 renner bij elke ontsnapping  zou trachten te zitten om zo een verrassing uit te sluiten.

Bij km 10 kregen we een ontsnapping met Michiel maar deze slaagden er niet in vooruit te blijven.

Na 20 km reden 7 renners weg met Kevin maar ook die konden het niet volhouden door de hoge snelheid in het peloton.

Na 33 km ging een groepje van 8 man weg met Robin. Ze slaagden er in een 30tal km voor de groep uit te blijven rijden met een voorsprong van ongeveer 20 à 30 seconden maar door de samenwerking van enkele ploegen werden ze teruggegrepen.

Op km 80 ontsnapten 23 renners waaronder Robin. De andere RABC'ers lieten zich verrassen en de kopgroep had al vrij snel 2min voorsprong. Robin was aan een ijzersterke wedstrijd bezig. In de kopgroep volgden verscheidene ontsnappingen elkaar op telkens met Robin erbij. Het werd uiteindelijk een spurt met 23 man. Robin is 13de geworden.
De overige RABC'ers eindigden in het peloton:  Jan 40ste, Mattias 48ste, Niels 61ste, Michiel 64ste en Kevin 69ste.

Ploegleider Marc

Renners: Michiel Van Echelpoel, Kevin Vandermast, Robin Jacobs, Jan Van Aert, Mattias Raymaekers, Niels  Verdijck
Ploegleider:  Marc Marginet
Mekanieker: Kurt Jacobs
Verzorgers: Hilde vos, Etienne Lenaerts

Verslag Meerhout

Wedstrijdverslag GP Stone-Lux Meerhout O6/09/2015

113 renners over 22 ploegen stonden zondag onder een bewolkte hemel en dreigende onweerswolken aan de start in Meerhout.

Met super gemotiveerde RABC-renners vertrokken we voor 17 ronden van 8 km over een bochtig parcours.
Vanaf de eerste ronde ontstond er een kopgroep van 11 renners zonder één RABC-renner. Deze fietsten al vrij vlug een voorsprong van ongeveer 1 minuut bijeen.

Aan km 70 begon onze voltallige ploeg het peloton te mennen en bracht de kloof terug tot een 25-tal seconden.
Op km 100 zochten onze renners naar hun tweede adem. Ondertussen ontsnapten terug 6 renner die 15 km later de aansluiting kregen bij de kopgroep.

De laatste 10 km kregen we een denderende finale. Nog 4 renners van de kopgroep konden  50 meter voor het peloton voor de overwinning spurten.

Kristof werd 12de, Mattias 34ste en Robin 40ste. Dit leverde ons een 8ste plaats op in het ploegenklassement op 22 ploegen.

Renners: Michiel Van  Echelpoel, Mattias Raeymaekers, Niels Verdijck, Robin Jacobs, Kristof Dockx;
Begeleiding: Ploegleider: Marc Marginet
Mekanieker: Kurt Jacobs bijgestaan door onze interim Leonard Maes
Verzorgers: Hilde Vos, Etienne Lenaerts.

Ploegleider, Marc┬ęclear solutions 2012