Selectie Denderhoutem (Beker van België)

Voor de tweede wedstrijd in het kader van de Beker van België van komende zondag 8 mei selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Bram Rombouts, Jan Van Aert, Tom Goovaerts, Alexander de Keersmaeker, Viktor Van Den Branden en Ken De Fauw.

Reserves : Titte Van Laer, Mattias Raeymaekers en Mathias Vertessen.

Ploegleider: Jan
Mecanieker: Alex
Verzorgers: Etienne en Bruno

Samenkomst: 12u - Sporthal Denderhoutem, Pastorijweg te Denderhoutem.
Vertrek: 14u

Selectie GP des Hauts de France

Op donderdag 5 mei trekken onze renners naar Frankrijk (Vallenciennes) om deel te nemen aan de GP des Hauts de France. De ploegleiding selecteerde volgende renners voor deze wedstrijd: Alexander De Keersmaeker, Jan Van Aert,  Viktor Van Den Branden, Tom Goovaerts, Kevin Vynck en Brent Van Tilborgh.

Reserves : Mattias Raeymaekers, Kevin Vandermast en Kenneth Geerts.

Ploegleider: Jan
Mecanieker: Marc
Verzorgen: Hilde en Etienne

Verslag Juul Marinus - Zandhoven

Wedstrijdverslag GP Juul Marinus - Zandhoven 23 april

Op Zaterdag 23 april stonden onze renners aan de start voor de 2e Grote Prijs Juul Marinus in Zandhoven.  Een wedstrijd over 138 km, verdeeld over 11 ronden, voornamelijk over brede banen.  Het beetje wind dat er stond zou dus bepalend moeten worden.  Voor de start al wat opwinding.  Titte bleek zijn koersschoenen te zijn vergeten. Met dank aan het reservepaar schoenen van Robin en andere pedalen op zijn fiets konden we toch met een voltallige ploeg van start.

Van bij de start werd er snel gereden, wat aanvallen zo goed als onmogelijk maakte.  Na 30 km kregen we een eerste aanval van 17 renners met daarbij Jan en Tom.  Deze renners namen vrij snel één minuut voorsprong.  Aangezien er maar liefst 12 teams een renner in de kopgroep hadden, was meteen de goede vlucht vertrokken.  Hun voorsprong schommelde steeds tussen de minuut en de anderhalve minuut.  Onze renners in het peloton zorgden echter voor prima afstoppingswerk om de vlucht met Jan en Tom te beschermen.

Op 15km van het einde demarreerde Tom uit de kopgroep.  Hij kreeg het gezelschap van een renner van Rock Werchter.  Hun voorsprong op de rest van de kopgroep werd nooit meer dan een 200 meter, maar ze hielden het vol tot aan de eindstreep.  In de spurt voor de overwinning werd Tom nipt geklopt en eindigde zo op een mooie 2e plaats.  Iets later werd Jan nog knap 11e.  Onze andere renners eindigden in het peloton. Titte werd 29e, Mathias 33e, Robin 54e en Alexander bolde als laatste van het peloton over de meet op plaats 120.
Zo werden we ook nog mooi 2e in het ploegenklassement, na een schitterende wedstrijd van onze jongens.

Groeten, Jan

Renners : Alexander De Keersmaeker, Tom Goovaerts, Robin Jacobs, Jan Van Aert, Titte Van Laer,  Mathias Vertessen.
Begeleiding : Jan, Kurt, Etienne en Hilde.

Verslag GP Affligem

Wedstrijdverslag Affligem

Wat werd aangekondigd als een regen- , hagel- en misschien wel natte sneeuwdag , bleek de weersvoorspelling in Affligem bij de start van 191 deelnemers voor een afstand van 159 km , niet helemaal te kloppen. Er scheen zowaar een  zonnetje. Weliswaar met een temperatuur van 4° C. Het enige dat wellicht wel klopte was dat de benaming GP , wat staat voor Grote Prijs, voor onze renners wel degelijk een GP zou betekenen. Maar voor hen stond deze benaming meer voor Grote Pech.  Wat tijdens de wedstrijd al meteen duidelijk mocht blijken.

Na 50km. werd Brent Van Tilborgh op een hele slechte plaats ( beklimming van de Varent ) opgehouden door een valpartij waar heel wat renners in betrokken waren en  ook nog op een heel slecht moment ( de gemiddelde snelheid bedroeg 44 km/u ), dus was er van terugkeren geen sprake. Tijdens zijn poging om terug te keren, kregen wij de radiofonische oproep, dat Wouter Van Engeland in problemen was gekomen. Vermits wij het schitterende volgnummer 30 hadden en door the troubles van Brent, nog verder achterop waren geraakt, duurde het een hele poos voor we Wouter konden bereiken. Zijn versnellingsapparaat bleek het niet meer te doen dus moest er ook meteen van fiets gewisseld worden. Hoewel Wouter verwoedde pogingen ondernam om terug te keren, werd dit door de hoge snelheid en tegen een stevige wind, een hopeloze poging die hij aan km. 70 staakte.

Tien kilometers verder (80 km. dus ) was het de beurt aan Viktor om onze mekanieker Alex ( die met glans zijn vuurdoop doorstond ) een beetje werk te laten verrichten. Een spaak in zijn achterwiel was afgebroken dus diende dit achterwiel ook vervangen te worden. Hoewel dit euvel snel verholpen was en Viktor redelijk snel terug op de fiets zat, kwam een jurylid ons nauwlettend in het oog houden door plaats te nemen met zijn voertuig achter Viktor. Vermits er reeds een achterstand was opgelopen van een tweehonderdtal meter op de laatste volgwagen en ook wij achter Viktor dienden te blijven, kon hij het ook schudden. Ook omdat het ondertussen was beginnen hagelen en regenen , wat  een achtervolging er niet gemakkelijker op maakte.

Na 120km. kwamen we ook nog een verkleumde Kevin Vynck tegen, die rillend van de koude , er de brui aan had gegeven. Vooraan hadden we dus nog twee van onze renners Bram Rombouts en Robin Jacobs  die zich zowat heel de wedstrijd  in de kop van het peloton hadden gehandhaafd, net als Kevin Vynck trouwens. 
Konden zij zich in een pelotonspurt nog vrij verdienstelijk plaatsen, na een ontsnapte kopgroep van 15 renners reed Bram Rombouts nog naar een 42ste plaats en Robin Jacobs naar een 89ste stek.

Verzorgers : Etienne & Bruno
Mekanieker : Alex

Groetjes ,
Mon

Verslag 3 Bergenprijs

Wedstrijdverslag 3-Bergen Prijs Stasegem

Met 185 deelnemers stonden we aan de start van de 3 bergen prijs in Stasegem ( Harelbeke ). Een vervangwedstrijd van de 2-daagse van de Gaverstreek. Om 13u00 begonnen we aan de vooropgestelde  153 km. Een niet te onderschatten koers vermits er zes vooropgestelde hellingen dienden verteerd te worden. Hiermee nog , een hiermee gepaard gaande snelle start, waarin in het eerste uur zomaar eventjes 44 km. werden afgelegd. Dat beloofde … .

Na 80km. kregen we de melding dat Kevin Vynck assistentie vroeg volgens de wedstrijdradio vermoedelijk met de vraag om een nieuwe fiets, vermits zijn ketting midden van de rijweg lag. Dit gebeurde op een smalle baan van ongeveer 3 meter breedte en hoewel we volgnummer 12 hadden, duurde het geruime tijd vooraleer we Kevin tegen kwamen. Hij stond ter plaatse, uiteraard al te sakkeren. Maar na de snelle fietswissel door Kurt zag je meteen dat hij onmiddellijk terug wilde naar het peloton. Maar dat werd hem belet door de overige ploegwagens wegens het smalle wegdek . Tot het aan de voet van de kanarieberg breder werd en hij de ploegwagens kon passeren. Ik zit al lang in het wielervak, maar ik heb nog nooit iemand zo snel de Kanarieberg weten oprijden. Toch kon hij geen aansluiting meer krijgen bij de staart van het peloton, vermits de eerste jurywagen een gat van 100m liet en er in de afdaling een massa aan kleine steentjes lag, wat deze afdaling levensgevaarlijk maakte. Exit een steengoede Kevin.

Vooraan was er een kopgroep van 13 renners ontstaan, die het een honderdtal kilometers zouden uitzingen. Ondertussen was het stevig beginnen hagelen en regenen zodat aan km 95 Kristof Dockx de pijp aan Maarten diende te geven. Bij het ingaan van de plaatselijke ronden moest ook een verkleumde Alexander De Keersmaeker zijn voorbeeld volgen.

Nadien werd er een algemene hergroepering aangekondigd waarin onze drie aanwezige renners Tom Goovaerts , Robin Jacobs en Mathias Vertessen nog hemel en aarde bewogen om uit de greep van het peloton te geraken, echter tevergeefs.

Drie renners konden nog wel 11 seconden uitlopen en spurten voor de bloemen. Er was echter geen RABC’er bij aanwezig. Toch mochten we een 35ste plaats van Mathias Vertessen, een 59ste  plaats van Robin Jacobs en een 72ste   van Tom Goovaerts, noteren. De gemiddelde snelheid was 42,3 km./u , met als gevolg 97 opgevers.
Mekanieker : Kurt
Verzorgers :  Etienne & Hilde

Groetjes ,
Mon

Selectie GP Affligem

Voor de interclubwedstrijd GP Affligem van komende zondag 24 april selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Viktor Van den Branden, Brent Van Tilborgh, Bram Rombouts, Wouter Van Engeland, Robin Jacobs en Kevin Vynck.

Reserve: Gert-jan De Coster, Stef Swinnen en Siebe Smeyers

Ploegleider: Mon Van Velthoven
Mecanieker: Alex Philips
Verzorgers: Etienne Lenaerts en Bruno Peeters

Samenkomst: 11u - Sportcomplex Bellekouter, Bellestraat 99 te Affligem.
Start: 13u15

Selectie GP Juul Marinus - Zandhoven

Voor de interclubwedstrijd Juul Marinus te Zandhoven, die plaatsvindt komende zaterdag 23 april, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Robin Jacobs, Alexander De Keersmaeker, Jan Van Aert, Tom Goovaerts, Mathias Vertessen en Titte Van Laer

Reserve: Kenneth Geerts, Michiel Van Echelpoel en Niels Verdijck.

Ploegleider: Jan Daemen
Mecanieker: Kurt Jacobs
Verzorgers: Etienne Lenaerts en Hilde De Vos

Samenkomst: 12u30 - KFC Heidebloem, Mastenbaan 14 te Zandhoven.
Vertrek: 14u30

 

Verslag Scheldeprijs - Mem. Staf Segers

Wedstrijdverslag:  Scheldeprijs Schoten Woensdag  06/04/2016

Op woensdag 6 april stonden we aan de start van de 10de Memorial Staf Segers  met 150 deelnemers. Er moest een afstand afgelegd worden van 144km over 1 grote ronde en 6 plaatselijke ronden.

In de grote ronde werd er stevig  gekoerst en er moesten al vlug vele renners lossen in het peloton. Onze renners reden aandachtig vooraan in het peloton,  maar geen enkele ontsnapping kon het volhouden.
In de 2de plaatselijke ronde op km 61 kregen we een ontsnapping van 7 renners die konden vlug een voorsprong van 1min. 20 sec.  bijeen fietsen.

Op km 90 had Michiel een defect aan de fiets. Na een snelle fietswissel kon hij na een stevige achtervolging terug zijn plaats innemen in het peloton. Een ronde later moest hij het peloton toch laten rijden, de achtervolging had teveel krachten gekost.

Ondertussen hadden de Lotto renners het commando in het peloton op zich genomen en op km120 kwamen 17 renners aansluiten bij de 7 renners, er waren 3 Rabc renners bij, maar even later  was er terug een hergroepering.

Bij het ingaan van de laatste ronde reden er 15 renners weg zonder één Rabc-renner. Op 5km van de finish probeerde Tom nog alleen naar de kopgroep te rijden maar die waren al te ver weg. Tom kon nog juist het spurtende peloton voor blijven en eindigde toch verdienstelijk 16de.

Jan 33ste , Ken Kiefer 47ste, Kenneth 57ste en Robin 70ste
In het ploegenklassement  9de op 25 ploegen

Ploegleider, Marc

Renners:  Michiel Van Echelpoel, Tom Goovaerts, Jan Van Aert, Robin Jacobs, Kenneth Geerts, Ken Kiefer De Fauw.
 ┬ęclear solutions 2012