RABC op TV

Zeg nog eens dat RABC geen bijzondere content levert voor haar sponsors :-) #RABC VTM RABC op TV - link

Tombola steunkaartenactie 2017

Afgelopen zaterdag werd de tombola in het kader van de steunkaartenactie 2017 getrokken. De winnende nummers zijn: 49, 93, 150, 218 en 353.

De winnaars mogen zich melden bij Patrick Schollaert (0477 49 81 08 of info@rabc1882.be). Wij wensen iedereen te bedanken voor de aankoop van de steunkaarten en we hopen in 2018 wederom op uw steun te mogen rekenen.

Zandberg Classic - Harelbeke

Zaterdag 23 september 2017, de dag waarop RABC aan de start stond van de voor ons laatste interclub van het lopende seizoen. Volgend zestal had de eer om het jaar in schoonheid te proberen afsluiten : Tom Van Den Borne, Matthias Pauwels, Robin Jacobs, Brent Van Tilborgh, Tom Goovaerts en Ken De Fauw.

Klokslag 14u00 klonk het startsein voor een wedstrijd over 136 kilometer, verdeeld over 15 ronden van dik 9 kilometer. Onze jongens waren voor de start erg gemotiveerd om er nog iets mooi van te maken en trokken zich dan ook in gang voor een zonnige wedstrijd op een bochtig parcours. Het peloton was voor de periode van het jaar nog vrij omvangrijk, daar er 24 teams van start gingen, goed voor 136 renners in totaal. De vele bochten op deze vlakke omloop weerhield hen er niet van om in het eerste uur 45,5 kilometer af te werken. Toch slaagden 4 renners erin om een halve minuut voorsprong bijeen te fietsen en zo voor de eerste premies van 50 euro te strijden.

Na de hergroepering bleef de wedstrijd een tijdlang gesloten. Intussen kreeg Ken De Fauw af te rekenen met een lekke achterband en diende van fiets te wisselen. Vanwege de zeer ongunstige loting reed onze volgwagen helemaal achteraan, waardoor Ken op de smalle wegen even moest wachten op assistentie. Toch slaagde hij erin om na een ronde achtervolging opnieuw aansluiting te krijgen met het peloton, iets wat al meerdere renners in de eerste koershelft in dezelfde situatie niet was gelukt. Haast op hetzelfde moment was vooraan uit het peloton een kopgroep ontstaan van 18 renners, met daarbij man in vorm Robin Jacobs. Niet veel later maakten nog 6 renners de oversteek waardoor er op 40 kilometer van het einde 24 leiders waren met ruim 1 minuut voorsprong op het peloton.

Via onze verzorgers naast de baan kregen we te horen dat Brent zich met een 10-tal andere jongens had afgescheurd van het peloton en op jacht waren naar de ruime kopgroep. Toen de volgwagens wegens het toenemende verschil tussen kopgroep en peloton druppelsgewijs naar voor mochten, werd er door de jury geen rekening gehouden met deze achtervolgende groep. Op het moment dat RABC als 15e volgwagen achter de kopgroep plaatsnam, kwam de groep met Brent in de slipstream van deze stoet wagens zeer snel korterbij. Net voor de aansluiting reden 8 renners vooraan weg en namen direct 20 seconden voorsprong op de achtervolgende groep die aandikte tot 27 renners. Hierbij dus 2 RABC'ers, waardoor we toch wel konden stellen dat we goed in koers zaten.

Jammer genoeg bleken de beste renners toch vooraan te zitten en konden zij gaan uitvechten wie de koers winnend zou afsluiten. Met een late uitval probeerde Adam Lewis (United C.T.) de anderen te verschalken, maar op de streep werd hij voorbij gejumpt door eerstejaars belofte Gil D'Heygere (VL Technics - Experza - Abutriek C.T.) die zich zo tot winnaar kroonde. Een kleine halve minuut later behaalde Robin een prima 15e plaats, terwijl een moegestreden Brent finishte op plek 34.
Uit het peloton had Ken zich nog weten los te werken en kwam daardoor als 37e over de finish. Onze overige 3 renners bolden in het peloton over de streep; Tom Van Den Borne 64e, Matthias 78e en Tom Goovaerts 85e.

In dit sterke deelnemersveld met niet minder dan 7 ploegen uit de Topcompetitie, was er een zeer tevreden ploegleider te vinden op de parking. Alle renners hadden zich ten volle ingezet, met een mooi resultaat tot gevolg. Bedankt gasten! Op deze manier is het heel fijn om met veel motivatie reeds vooruit te kijken naar 2018!

Zeker wil ik nog de hulp vermelden van verzorger Etienne en mekanieker Seppe, die samen met de aanwezige ouders zorgden voor een prima sfeer en een zorgeloze koers voor onze renners!

Met vriendelijke groeten,
Jan Van Aert
 

Momignies (Beker van België)

Zondag 17 september was de 7de en laatste wedstrijd voor de Beker Van België in Momignies.
De weergoden waren de renners goed gezind, een herfstzonnetje en een frisse wind verdreven de regen van de laatste weken. 141 renners over 25 ploegen stonden aan de start van een lastige wedstrijd. Ze hadden 10 ronden van 15,1km voor de boeg over een heuvelig parcours waar geen enkele meter vlak was.

Van bij de start ging het er hard aan toe. Het eerste uur werd afgelegd aan 45 km/uur. Er kwamen tal van ontsnappingen met heel wat bedrijvige Rabc’ers erbij. De ploeg van de leider in het algemeen klassement had de koers goed onder controle zodat de vluchters nooit meer dan 10 à 15 sec. voorsprong kregen.

Na 90km ontsnapten toch 7 renners die meteen meer dan 1min. bijeen fietsten zonder Rabc’er.

Op 120km versnelde Alexander op één van de hellingen en kreeg 4 renners mee maar die wilden of konden niet overnemen. In een mum van tijd reed hij de kloof dicht op de leiders waardoor we een hergroepering kregen.
Alexander moest even uitblazen en ondertussen kwam er een breuk in het peloton. Er reden 19  renners weg met enkel Brent erbij. Zij namen direct 1min30 en de goede ontsnapping was hiermee vertrokken. In de laatste kilometers ontsnapten nog 6 renners. In de spurt voor de 7de plaats werd Brent 17de. In het peloton ontsnapten Robin en Kristof maar die werden in de laatste meters nog gegrepen.

Uitslag:  17deBrent, 33steKristof, 40steMichael, 46steWouter, 50steAlexander, 73steViktor en 109deRobin
Onze renners konden op een verdienstelijke wedstrijd terugkijken.

Het leverde een 12de plaats op in het ploegenklassement.

Renners: Robin Jacops, Michael Steyaert, Kristof Dockx, Wouter Van Engeland, Viktor Van Den Brande, Brent Van Tilborgh. Alexander De Keersmaeker.

Begeleiding: Ploegleider: Marc Marginet
                       Mekanieker: Kurt Jacobs
                       Verzorgers: Hilde Vos, Etienne Lenaerts

Sportieve groeten,
Marc

Selectie Zandberg Classic

Voor de Zandberg Classic te Harelbeke op zaterdag 23 september selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Robin Jacobs, Ken De Fauw, Brent Van Tilborgh, Matthias Pauwels, Tom Goovaerts en Michael Simons.

Reserve: Tom Van Den Borne.

Ploegleider: Jan
Mekanieker: Seppe
Verzorgers: Etienne & Hilde

Samenkomst: 12u00 - Sporthal - Stasegemsesteenweg 21 – 8530 Harelbeke
Vertrek: 14u00

Verslag GP Stone Lux - Meerhout

Volgend zestal stond onder prima weersomstandigheden aan de start van deze wedstrijd : Ward Van Doren, Viktor Van Den Brande, Mattias Raeymaekers, Robin Jacobs, Brent Van Tilborgh en Titte Van Laer.

Omstreeks 14u00 trokken 125 renners (verdeeld over 21 ploegen) zich op gang voor een totale afstand van 134 kilometer. De vlakke omloop in en rond Meerhout voorspelde ook ditmaal een hoge gemiddelde snelheid. Al na 2 kilometer werd het peloton opgeschrikt door een valpartij waarbij een heel aantal renners betrokken waren. Onze Ward bevond zich midden in de valpartij, maar kon zich ternauwernood recht houden, gelukkig kon hij zich snel terug op gang trekken op opnieuw zijn plaats innemen in het peloton. Voor een viertal andere renners zat de wedstrijd er toen, voornamelijk van materiële schade, al op.

Aan kilometerpaal 5 vertrok de eerste aanval van de dag. Twee renners kozen het hazenpad en reden in een mum van tijd 40 seconden voorsprong bij elkaar. Aanstoker van dit gebeuren was Mattias, die samen met zijn metgezel het eerste wedstrijd uur kleur heeft gegeven. De maximale voorsprong bedroeg 1 minuut en 5 seconden, maar jammer genoeg kwam er door het toenemende tempo in het peloton geen achtervolgend groepje op gang. Na een zeer mooie poging, was het liedje van de 2 vluchters dan ook uitgezongen na net geen 40 kilometer wedstrijd.

De koers bleef dan enige tijd gesloten, waarna zich toch opnieuw een groepje van 6 aanvallers kon afscheiden. Vrij snel kwam een tegenreactie van een twintigtal renners op gang, die dan ook iets later de aansluiting konden maken en zo een kopgroep ontstond van 25 man. Hierbij zaten namens RABC zowel Viktor als Robin vertegenwoordigd. Deze mooie situatie veranderde een ronde later toen opnieuw 18 jongens de oversteek maakten naar de leiders, helaas ditmaal zonder RABC. Net voor de samensmelting trokken vooraan twee renners alle registers open en pakten snel een kleine halve minuut voorsprong met nog 35 kilometer te gaan. Dat dit duo niet te onderschatten was, kon je op basis van de namen al snel inschatten. In de grote achtervolgende groep kwam wel initiatief om de kloof te dichten, maar echt veel korter kwamen zij niet. Meer nog, met slechts 7 kilometer voor de boeg, was het nagenoeg zeker dat zij stand zouden houden en onder elkaar gingen uitmaken wie er met de overwinning aan de haal zou gaan.

Uiteindelijk was het de Brit Ross Lamb (United C.T.) die zijn medevluchter op een halve ronde voor het einde wist te verschalken en de koers solo wist af te ronden. In de spurt om de 3e plaats wist Robin zich op een degelijke 17e plek in de uitslag te plaatsen, terwijl Viktor afsloot op en 31e plaats. Onze overige 4 jongens finishten allen in het peloton: Ward 56e, Titte 67e, Brent 77e en Mattias 79e. Als team behaalden we een 10e plek in de ploegenranschikking.

Wederom dank aan de uitstekende begeleiders die zoals steeds op post zijn, namelijk verzorgers Bruno en Etienne, en mekanieker van dienst Peter.

Met vriendelijke groeten,
Jan Van Aert

Selectie GP Beerens - Ster van Aartselaar

Voor de GP Beerens - Ster van Aartselaar, die doorgaat op zondag 10 september, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Brent Van Tilborgh, Tom Govaerts, Kristof Dockx, Titte Van Laer, Mattias Raeymaekers, Robin Jacobs en Wouter Van Engeland.

Reserve: Michael Simons, Gert-Jan Decoster en Tom Van den Borne.

Ploegleider: Peter
Mecanieker:
Verzorgers: Etienne & Bruno

Samenkomst: 11u15 - sporthal te Aartselaar, sportcentrum De Ark Kleistraat 202
Vertrek: 13u30

Selectie Memorial Leopold Windey - Nieuwkerken-Waas

Voor de Memorial Leopold Windey te Nieuwkerken-Waas, die doorgaat op zaterdag 9 september, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Alexander De Keersmaeker – Ken De Fauw – Kristof Dockx – Michael Steyaert – Robin Jacobs – Tom Goovaerts

Reserve: Tom Van den Borne, Michael Simons,  Anthony Van Noten en Matthias Pauwels
 

Ploegleider: Mon
Mecanieker:
Verzorgers: Etienne & Hilde

Samenkomst: 12u00 - Stedelijke Sporthal, Gijselstraat te Nieuwkerken - Waas
Vertrek: 14u00┬ęclear solutions 2012