Podium 2 Sieben Devalckeneer en Alexander Dekeersmaeker

Gisterenavond werden Sieben Devalckeneer en Alexander Dekeersmaeker respectievelijk 1e en 3e in het criterium te Kapellen. Proficiat Sieben en Alexander!

Podium Ken De Fauw

Afgelopen zondag werd Ken De Fauw mooi derde in het Henegouwse Blaugies. Proficiat Ken!

Selectie Kraainem

Voor de interclubwedstrijd van komende zondag 2 augustus selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Alexander De Keersmaeker, Ken De Fauw, Kristof Dockx, Stef Swinnen, Jan Van Aert en Nicky Verdaasdonk.

Reserven:   Gertjan De Coster, Sieben Devalckeneer en Matthias Vertessen.

Ploegleider: Mon
Verzorgers: Etienne en Hilde

Samenkomst: 12u - Sporthal, Patronaatstraat 10 te Kraainem - vertrek 14u.

Verslag Ronde van Luik

Verslag Ronde van Luik

Onze renners :  Sieben De Valckeneer , Bram Rombouts , Viktor Van den Branden , Mathias Raeymaekers , Loorin Bastiaens en Michael Simons.
Begeleiding : Marc Marginet ( mekanieker ) , Etienne Lenaerts & Peggy Pauwels en ikzelf als ploegleider.

Dat het uiteindelijk een schitterende Ronde van Luik zou worden waren we geen van ons allen van bewust. We kregen ook nog de steun van Karin en Lies, respectievelijk de moeder en zus van Bram , waarvoor, uiteraard onze welgemeende dank.
Dat het ook niet simpel zou worden, konden we meteen aan de hand van de deelnemerslijst vaststellen. Ook een behoorlijk aantal profploegen stonden hierop vermeld zoals Vastgoed Service Golden Palace , Corendon – Kwadro , Lotto Soudal , Sunweb Napoleon , BKCP Power Plus , het Kazachstaanse Astana , Lotto NL Jumbo , EFC-Etixx – Quickstep , Telenet Fidea en het Spaanse Tarragona CC Campo Clara. Voeg daar nog de continentale ploegen Veranda Willems en andere Team 3 M’s aan toe en je weet ongeveer hoe laat het is.
Dat bleek al meteen in rit 1 ( Blegny – Blegny ) , een rit over 138,8 km. Reken daar nog eens de regen bij, die met bakken uit de lucht viel en een aanvangssnelheid van 46 km./u. Dan kan je het begrijpen dat Loorin Bastiaens reeds in het begin van de wedstrijd de pijp aan Maarten diende te geven. Na 82 km. was het de beurt aan Mathias Raeymaekers die gelukkig de eindstreep nog kon bereiken.
Uitslag : 60ste Sieben op 1’43 , 73ste Viktor op 1’43 , 90ste Bram eveneens op 1’43 en op de 143ste plaats Mathias op 19’13. Exit: Loorin.

Tweede rit , eveneens onder een druilende regen, Plombieres – Plombieres, een heuvelachtige rit over 152,3 km. Ditmaal kwamen zowel Mathias, als Michael vroeg in de wedstrijd ernstig in de problemen en de wedstrijd ook dienden te beëindigen. De uitslag :  92ste Viktor op 8” , 100ste Sieben op 8” , Bram 103de op 8”. Exit: Mathias en Michael. Nadien bleek wel dat Mathias met een buikgriep had af te rekenen, Michael bekende meteen dat hij echt geen poot vooruit geraakte en verontschuldigde zich daarvoor.
Op naar de 3de rit , Marchin – Marchin, nog steeds in miezerig, mottig, regenweer, toch mochten we vandaag  geen renners meer verliezen en dat gebeurde ook niet en werden ook de uitslagen iets beter. Uitslag : 25ste Sieben op 2’09”, 35ste Viktor op 2’51” en Bram op de 112de plaats op 7’54”. Dit leidde ons wel naar wagen 16 op 29 overblijvende ploegen in de volgende rit. Da’s halverwege hé.

Rit 4 : Stoumont – Stoumont, een rit over 159 km en eindelijk heerlijk zonnig met een temperatuur van 27° C . Zoals het wel meer gaat in België meteen van het ene uiterste in het andere.
In deze rit reed Viktor, spijtig genoeg een lekke band, waardoor hij zijn kansen niet helemaal meer kon verdedigen . Vooraan was er een kopgroep ontstaan van vijf renners, waar Kevin Pauwels en Mathieu Van der Poel, het uiteindelijk uitvochten voor plaats één. En dieje van Kapellen, klopte dieje van Kalmthout.
Verdere uitslag : Sieben 9de plaats op 04 sec. , Bram op de 81ste plaats op 1’42” en Viktor op 13’09”.

Ook de 5de rit , Seraing – Seraing , over 146,9 km., werd verreden onder een schitterende zon met temperaturen van 30° C.
Blijkbaar is dit het weer voor Sieben. Want hij reed ook weer een schitterende wedstrijd , Viktor moest halverwege de wedstrijd de rol lossen en werd uit wedstrijd genomen, ok, nadat de jury aldaar (Walen Pays) barrage maakte achter Viktor. Waar wat ons het meest verbaasde, is dat Bram  die, terwijl hij nog gewoon tussen de volgauto’s reed eveneens uit wedstrijd werd genomen en niet meer in de uitslag stond. Rare kerels, die van de Wallon .
In deze rit behaalde Sieben de 5de plaats , tussen al deze kleppers (lees profs) in een langoplopende aankomstlijn (3km), wat je uiteraard in één woord een schitterende uitslag kan noemen. En dat niet alleen, maar nog serieus teleurgesteld ook . Toch dikke proficiat, champ.

Groetjes ,
Mon

Belgisch Kampioenschap

Volgende renners werden geselecteerd voor het Belgisch Kampioenschap op 31 juli :

Elite Z/C:
Sieben Devalckeneer
Kristof Dockx
Lenard Maes
Viktor Van Den Branden
Kevin Vandermast
Alexander Dekeersmaeker

U23:
Robin Jacobs
Bram Rombouts
Gert-Jan Decoster
Michiel Van Echelpoel
 

Selectie Ronde van Vlaams-Brabant

Voor de Ronde van Vlaams-Brabant van 22 juli tot en met 26 juli selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Robin Jacobs (U23), Michiel Van Echelpoel (U23), Gert-Jan Decoster (U23), Alexander De Keersmaeker, Stef Swinnen en Kevin Vandermast.

Reserve: Niels Verdijck (U23), Kevin Vynck (U23) en Nicky Verdaasdonk.

Ploegleider: Jan
Mecanieker: Marc
Verzorgerster: Hilde

Voor meer informatie: www.rondevanvlaamsbrabant.be

Selectie Ronde van Luik

Voor de Ronde van Luik van 13 tot en met 17 juli selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Bastiaens Loorin, Devalckeneer Sieben, Raeymaekers Mattias, Rombrouts Bram, Van Den Branden Viktor en Simons Michael.

Ploegleider: Mon
Mecanieker: Marc
Verzorgers Etienne en Hilde

Samenkomst: 10u20 - rue Lambert Marlet , Blegny
Vertrek: 12u25

Ploegentijdrit - Beker van België - Borlo

Voor de ploegentijdrit in het kader van de Beker van België te Borlo op 14 juli selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Gert-Jan Decoster, Kristof Dockx, Robin Jacobs, Mats Raeymaekers, Stef Swinnen en Mathias Vertessen.

Reserve: Jan Van Aert en Niels Verdijck.

Ploegleider: Jan
Mecanieker: Marc

Het startuur voor ploegentijdrit is 13u50 - aanwezig om 11u50.
Plaats: Truilingenstraat ongeveer 500 meter voor de aankomst.┬ęclear solutions 2012