Proficiat Alexander

Afgelopen zondag, 2 oktober, kon Alexander beslag leggen op de eerste plaats te Rumst. De club wenst langs deze weg Alexander proficiat te wensen met dit behaalde resultaat.

foto's met dank aan Rita Thienpondt

Verslag Stekene

Wedstrijdverslag profkoers Stekene
Donderdag 22 september 2016

We stonden aan de start voor de laatste interclub van dit wielerseizoen te Stekene. Er vertrokken 113 renners voor een afstand van 158,2km verdeeld over 14 ronden van 11,3km

Er werd heel hard gereden. We legden in het eerste uur 48,7km af.
We kregen tal van opeenvolgende ontsnappingen. 49 renners kregen een voorsprong maar werden half koers op 9 renners na terug gegrepen.

Op 100 kilometer ging het te snel voor enkele renners waaronder Anthony die de wedstrijd moest verlaten.

Op 125 kilometer had Tom darmproblemen en diende noodgedwongen uit de wedstrijd te stappen.

De laatste ronde zijn er nog 3 renners naar de kopgroep gereden. Het peloton reed 39sec later over de meet.
De wedstrijd werd afgelegd in 47km/h. Mattias eindigde 49ste ,  Ken-Kiefer 69ste en Brent 91ste

Ploegleider, Marc


Renners: Brent Van Tilborgh, Ken-Kiefer De Fauw, Tom Goovaerts, Mattias Raymaekers, Anthony Van Noten

Begeleiding: Ploegleider: Marc
                       Mecanieker: Rinus
                       Verzorgers: Hilde en Etienne
 

Selectie Tour de Seine Maritime (Frankrijk)

Voor de tweedaagse interclubwedstrijd Tour de Seine Maritime, die plaatsvindt op 10 en 11 september in de omgeving van Le Havre (Frankrijk), selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Alexander De Keersmaeker, Tom Goovaerts,  Robin Jacobs, Kenneth Geerts, Bram Rombouts en Brent Van Tilborgh.

Reserve: Kristof Dockx, Gert-jan De Coster en Mattias Raeymaekers.

Ploegleider: Mon
Mecanieker: Kurt
Verzorgers: Etienne en Bruno

Verslag Meerhout

Wedstrijdverslag Meerhout GP Stone-Lux - Zondag 4 september 2016

In Meerhout dienden zich 144 deelnemers aan over 24 ploegen en nog enkele individuele renners  voor een afstand van 137.6 km over 16 ronden van 8.6 km.

Er stond een stevige wind en er waren een paar donkere regenwolken. Verder geen noemenswaardige  moeilijkheden op het smal en bochtig parcours. Van in het begin waren er tal van ontsnappingen. Ook onze renners waren heel bedrijvig. Door de hoge snelheid en de wind stond de poort achteraan het peloton wijd open en moesten tal van renners lossen.

Op kilometer 50 kregen we een ontsnapping van 19 renners met Kenneth erbij , ze kregen rap 1min 30 voorsprong.

Op 80 km kwamen de Lottorenners in actie, er ontstond een achtervolgende groep van 14 man met Robin en Tom erbij die naderden tot op 35 sec.

De drie lottorenners zetten zich terug op kop van het achtervolgend groepje en reden nog met twee andere renners het gaatje dicht. De andere renners verloren weer terrein. We kregen vooraan een kopgroep van 22 man. De kopgroep scheurde in twee en Kenneth verzeilde in het tweede gedeelte.

Kenneth eindigde na een verdienstelijke wedstrijd op de 21ste plaats,  Robin 31ste , Tom 36ste , Ken Kiefer 37ste  die nog was komen aansluiten bij dit groepje, Jan 47ste  die ook nog ontsnapt was uit het peloton, en Kristof 88ste  in de grote groep.

Ploegleider,
Marc

Renners: Robin Jacops, Ken Kiefer De Fauw, Kristof Dockx, TomGoovaerts, Jan Van Aert, Kenneth Geerts.
Begeleiding: Ploegleider: Marc
                        Mekanieker: Kurt
                        Verzorgers: Bruno en Etienne

Verslag Adinkerke (Beker van België)

Wedstrijdverslag  Adinkerke  dd. 03/09/2016

Met 140 renners stonden we zaterdag ll. aan de start van de 159 lange kilometers van de laatste manche tellende voor de Beker van België in Adinkerke, namelijk De Moeren Classic.

In het algemeen klassement stonden we op de negende plaats . Indien we nog wensten op te schuiven in dit klassement moest het vandaag gebeuren. Na een felle start kregen we na 25 km. al meteen een ontsnapping van 10 renners, waarbij Alexander. Deze werden op 40 km. terug ingelopen door een fel jagend  peloton. Meteen terug een ontsnapping van 12 renners met daarbij Kristof. Deze hadden een voorsprong van 34”, dus nog te weinig om een volgwagen er tussen te laten. Dan kregen we na 70 km de radiomelding dat Kristof was lek gereden, doch gedepaneerd werd door een neutrale moto. Dan weet je al dat die wel hun werk zo snel mogelijk doen, maar dan de renner verder in de steek laten. Als je er dan nog bij hoort dat de gemiddelde snelheid op dat moment 46,2 km/u was, dan weet je wel dat het voor Kristof onmogelijk was in z’n eentje terug te keren.

Na 80 km. ontstond er een nieuwe kopgroep van 11 leiders, waar de nummers 38 en 39 in betrokken waren … en deze nummers behoorden, tot onze grote voldoening, toe aan Alexander en Tom. De ganse tijd varieerde de voorsprong van 48, naar 50, terug 47, 40 en 37 luttele seconden.

Na 110 km. kwamen we een moegestreden Kenneth tegen die samen met Jan en Robin het afstoppingswerk voor hun rekening hadden genomen. Exit Kenneth na een zeer verdienstelijke wedstrijd gereden te hebben.

In de plaatselijke ronden kregen we de radiomelding van een valpartij waarin Robin betrokken was. Wij snelden onmiddellijk naar voor en daar bleek dat Robin,gelukkig  meteen terug op de fiets zat. Honderd meter verder zagen we Robin z’n hand opsteken, dus wij wederom zo snel mogelijk naar hem toe. Hij meldde ons dat z’n linkerschoen stuk was en dat hij een andere nodig had (vandaar de reserve schoenen die we steeds vragen mee te geven aan de ploegwagen). Kurt nam tijdens het rijden zo snel mogelijk een nieuwe schoen voor Robin, die terwijl zijn kapotte schoen reeds had uitgedaan en kon deze nieuwe, zo snel als hij kon, terug aandoen. Ondertussen was het op de wedstrijdradio één geschreeuw aan ons adres, dat we daar mee moesten stoppen en dat we anders wel eens een gevangenisstraf konden oplopen, met als laatste melding: RABC stop maar langs de kant van de weg, jullie worden beiden, zowel de renner als de ploegwagen uit koers genomen.

Na nog een uitbrander te hebben gekregen van de voorzitter van de jury, exit Robin, Kurt en ikzelf. Bleek dat volgens het nieuwe reglement, dat het vervangen van een schoen een technisch mankement betreft en dat je, om dit te herstellen, je beiden dient te stoppen langs de kant van de weg.  Ik hoorde mezelf denken : “M’n gat”. Na de koers hoorde ik er dan nog bij dat hij zich te lang aan de auto had vastgehouden , moet je eens proberen als je rechts van de auto rijdt en je dient je linkerschoen uit te doen met welk hand je jezelf dan nog kan vasthouden aan de auto. Soit, terug naar de koers.

Onze kopgroep, die tot zeven renners was herleid, met Tom en Alexander had op één ronde van het einde nog een voorsprong van 45”. Wij maar hopen dat ze er nu geen enkel van de overgebleven drie renners (want ook Jan zat in een tweede groep) , pech zouden kennen. Dat gebeurde gelukkig niet. Op een paar kilometer voor de streep “explodeerde” Tom, wat hem alleen aan de leiding bracht en waardoor hij iets later uitgebreid vierend de eindmeet zou overschrijden, schitterende Beker van België wedstrijd binnen . Vier seconden later moest Alexander nipt de duimen leggen voor Jens Moens, wat hem op een schitterende derde plaats bracht. Ook Jan liet zich niet onbetuigd in de pelotonspurt en belandde op de 28ste plaats, waardoor hij mede voor ons de dagoverwinning in het ploegenklassement bezorgde.

In de eindstand van de Beker van België , prijken we op een meer dan verdienstelijke 7de plaats in het ploegenklassement.

Prachtige prestatie van heel dit team !!

Verzorgers : Etienne & Hilde
Mekanieker : Kurt

Groetjes en merci ,
Mon

1e plaats Adinkerke

In de Beker van België interclubwedstrijd te Adinkerke werd Tom Goovaerts 1e en Alexander De Keersmaeker 3e. Proficiat aan beide! Hierdoor kon onze club tevens de 1e plaats in het interclubklassement veroveren.

In de eindstand van de beker van België competitie behaalde onze club een mooie zevende plaats.

Selectie Meerhout

Voor de interclubwedstrijd te Meerhout op zondag 4 september selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Robin Jacobs, Ken Kiefer De Fauw, Kristof Dockx, Tom Goovaerts, Jan Van Aert en Kenneth Geerts.

Reserve: Titte Van Laer, Tom Van Den Borne en Michiel Van Echelpoel.

Ploegleider: Marc
Verzorger: Bruno

Samenkomst: 12u00 - Gemeentelijke sporthal bevrijdingslaan 96A te Meerhout
Start: 14u00

Selectie Adinkerke (BvB)

Voor de interclubwedstrijd te Adinkerke op zaterdag 3 september, die kadert in de Beker van België, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Alexander De Keersmaeker, Tom Goovaerts, Jan Van Aert, Robin Jacobs, Kenneth Geerts en Kristof Dockx.

reserve: Brent Van Tilborgh,  Kevin Vynck en Stef Swinnen.

Ploegleider: Mon
Mecanieker: Kurt
Verzorgers: Etienne en Hilde

samenkomst: 11u30 - Voetbalterreinen White Star, Veldstraat 31 te Adinkerke.
vertrek: 13u28

Voor meer informatie: www.adinkerkseveloclub.be┬ęclear solutions 2012