Paskledij

Op vrijdag 14 november 2014 van 18 tot en met 21u kunnen onze renners de kledij 2015 komen passen in de kantine van FC Merksem (Gasthoevestraat 51 - 2170 Merksem).

Ploegleider - materiaalmeester

Vanaf het seizoen 2015 zal Mon Van Velthoven de functie van ploegleider op zich nemen.

Rinus Van Meel zal bovenop zijn taak van mecanieker de functie van materiaalmeester op zich nemen. De renners mogen zich steeds tot Rinus wenden met hun 'kapotte' kledij voor omwisseling.

Renners 2015

Hieronder de renners die in 2015 onze kleuren zullen verdedigen.

Blijvers:
Janno De Bruijn
Alexander De Keersmaeker
Sieben Devalckeneer
Kristof Dockx
Lenard Maes
Mattias Raeymaekers
Viktor vd Branden
Kevin Vandermast
Niels Verdijck
Nicky Verdaasdonk
Kevin Vynck

Nieuw (categorie, woonplaats, club 2014):
Loorin Bastiaens (U23, Tielen, Nieuw Hoop Tielen)
Ken De Fauw (Elite, Ertvelde, Steeds Vooraan Kontich)
Gert-Jan Decoster (U23, Vaalbeek, Nieuwe Hoop Tielen)
Robin Jacobs (U23, Rijkevorsel, DCM Cycling Team)
Daaf Koemans (U23, Terheijden (Ndl), WV Breda)
Bram Rombouts (U23, Gooreind, Steeds Vooraan Kontich)
Yves Schouwaerts (U23, Stabroek, WAC Team)
Michael Simons (U23, Wommelgem, Gentse Velosport)
Stef Swinnen (Elite, Herselt, Individueel)
Jan Van Aert (Elite, Essen, Belkin-De Jonge Renner Oosterhout)
Michiel Van Echelpoel(U23,St. Job in ‘t Goor, WAC Team)
Mathias Vertessen (U23, Schoten, WAC Team)
Max Wemmers (U23, Essen, WAC Team)

Afscheid Ludo

Na vier trouwe dienstjaren/wielerseizoenen nemen wij afscheid van Ludo Gijsels als ploegleider. Interne meningsverschillen binnen de begeleiding hebben Ludo doen besluiten om zijn ontslag in te dienen. Het bestuur stelde nog voor om Ludo een andere functie binnen de club te geven, maar door de grote kloof die werd geslagen door de interne meningsverschillen bedankte hij hiervoor.

Het bestuur wenst Ludo in de toekomst nog veel succes en dit zowel binnen als buiten de wielersport.

Workshop: aan de slag met je sporterfgoed!

Op donderdag 9 oktober zal RABC deelnemen aan de 'Workshop: aan de slag met je sporterfgoed!'. Het volledige programma vindt u terug op de website van Archiefbank Vlaanderen: http://www.archiefbank.be/?q=node/562.

Op deze avond zal de rijke geschiedenis van RABC in het daglicht gesteld worden.

Robin Jacobs

Robin Jacobs was als tweedejaars junior goed voor 5 overwinningen waarvan een rit in de 4-daagse van Kontich. Als belofte maakt Robin de overstap naar RABC. Het bestuur en de ploegleiding wenst Robin welkom in onze club, en wenst hem veel succes toe.

Resultaten 2015

Met de overwinningen van Alexander De Keersmaeker (2), Kristof Dockx, Robin Verheyden, Stijn Verbeke (o.a. BK WAOD), de zevende plaats in het ploegen eindklassement van de Beker van België, de eerste 1e (Mathias Kerkhofs) en 2e (Alexander De Keersmaeker) plaats in de RTV Codagex Cycling Trophy (met nog 1 wedstrijd te gaan op zondag 05/10), de vele top tien en twintig plaatsen, ... mogen wij zeer tevreden terugblikken op het seizoen 2015.

Het bestuur wenst dan ook de renners proficiat te wensen met de behaalde resultaten.

Afscheid van de wielersport Maarten Goossens

Maarten Goossens bezorgde ons onderstaande brief waarin hij het einde van zijn wielercarrière aankondigt. Wij danken Maarten voor de fijne samenwerking, en wensen hem veel succes in de toekomst:

"Beste teamleiding, ploeggenoten, omkadering e.d.

Ik wil jullie allemaal langs deze weg nog eens bedanken voor mijn allerlaatste en toffe seizoen als wielrenner dat ik heb mogen beleven bij RABC.

Ik wil ten eerste het bestuur bedanken voor het materiaal en de kledij dat ter beschikking wordt gesteld aan elk van ons. Ze zorgen voor het reilen en zeilen van de ploeg waarvan niemand op het eerste zicht iets van merkt, toch zijn ze onmisbaar! Daarom wil ik hen dan ook ten zeerste bedanken.

Nu wil ik ook de ploegleiders, Jan en Ludo (en soms ook Marc), bedanken. Doordat ze in mij geloofden en mij inlijfden voor het team van 2014 heb ik dit jaar weer mooie koersen kunnen rijden. Vooral in de eerste helft van het seizoen heb ik enkele hele mooie interclubs kunnen rijden die ook aansloten bij mijn capaciteiten. Ik wil hen dan ook bedanken voor de kansen die ik hiervoor heb gekregen. Een klein hoogtepunt hierbij was dan mijn 3e plaats in de interclub van Averbode, ik vind het tot op de dag van vandaag nog wel jammer dat ik de ploeg geen overwinning heb kunnen schenken. Later op het seizoen heb ik wel wat moeite gehad met sommige wedstrijden, deze waren soms iets te hoog gegrepen voor mij, maar ik probeerde er wel het beste uit te halen. Hiervoor dan ook mijn welgemeende excuses Jan en Ludo. Jullie steken veel tijd in het voorbereiden van een wedstrijd, als de prestaties dan wat achterwege blijven is dit ook voor jullie wat jammer.

De volgende personen waar ik mij wil naartoe richten zijn de personen die het ons proberen zo aangenaam mogelijk te maken op een wedstrijd, ons een colake aanbieden als we leeg zijn, onze heerlijke massages geven, onze banden oppompen en zo verder. Etienne, Hilde, Mon, Marc, Steve, Bryan, Mario, Rinus (en ik hoop dat ik nu geen naam ben vergeten!) Ne welgemeende merci voor de goede zorgen!

En tot slot nog de ploegmaten. Deze ga ik natuurlijk niet allemaal opsommen. Bedankt voor de fijne tijden die we hebben beleefd. Vooral op de interclubs hadden we meestal een goede sfeer en gingen we voor elkaar door het vuur. Daarom ook aan ullie mannen, nen dikke merci.

Het gaat dus, zoals ik vorig jaar al had aangekondigd, het einde betekenen van mijn wielercarrière. Ik zal zondag in Burcht nog eens een laatste keer alles proberen te geven en hopelijk wordt ik toch nog beloond voor mijn jarenlange werk en opoffering. Ik start maanda 15 september als werfleider en zie de combinatie (werk - koers) niet meer zitten. Ook vooral omdat ik er geen zin in heb om ’s avonds altijd te gaan trainen en er dan in het weekend te worden afgereden door jongens die het spel niet eerlijk spelen. Hieraan heb ik mij de laatste 2 jaren dan ook vooral aan geërgerd. Ik ga wel proberen om in beweging te blijven en om af en toe hier en daar eens een toeristenkoers, duathlon of triathlon  mee te pikken. Louter voor het plezier. Er breekt voor mij een nieuw hoofdstuk aan waarbij ik veel verantwoordelijkheid zal moeten opnemen, waarbij ik met veel mensen in contact kom, en waar presteren ook nog belangrijk zal zijn. Ik zal dus mijn ervaringen, die ik heb opgedaan in de wielerwereld, zeker nog kunnen benutten in mijn latere professionele carrière.

Aan iedereen, bedankt en merci. We zullen mekaar nog wel eens tegenkomen, al zal kik de volgende keer toch degene zijn dat achter de nadaars staat te lachen als gele in de regen passeert ;)"┬ęclear solutions 2012