Selectie Zandberg Classic

Voor de Zandberg Classic te Harelbeke op zaterdag 23 september selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Robin Jacobs, Ken De Fauw, Brent Van Tilborgh, Matthias Pauwels, Tom Goovaerts en Michael Simons.

Reserve: Tom Van Den Borne.

Ploegleider: Jan
Mekanieker: Seppe
Verzorgers: Etienne & Hilde

Samenkomst: 12u00 - Sporthal - Stasegemsesteenweg 21 – 8530 Harelbeke
Vertrek: 14u00

Verslag GP Stone Lux - Meerhout

Volgend zestal stond onder prima weersomstandigheden aan de start van deze wedstrijd : Ward Van Doren, Viktor Van Den Brande, Mattias Raeymaekers, Robin Jacobs, Brent Van Tilborgh en Titte Van Laer.

Omstreeks 14u00 trokken 125 renners (verdeeld over 21 ploegen) zich op gang voor een totale afstand van 134 kilometer. De vlakke omloop in en rond Meerhout voorspelde ook ditmaal een hoge gemiddelde snelheid. Al na 2 kilometer werd het peloton opgeschrikt door een valpartij waarbij een heel aantal renners betrokken waren. Onze Ward bevond zich midden in de valpartij, maar kon zich ternauwernood recht houden, gelukkig kon hij zich snel terug op gang trekken op opnieuw zijn plaats innemen in het peloton. Voor een viertal andere renners zat de wedstrijd er toen, voornamelijk van materiële schade, al op.

Aan kilometerpaal 5 vertrok de eerste aanval van de dag. Twee renners kozen het hazenpad en reden in een mum van tijd 40 seconden voorsprong bij elkaar. Aanstoker van dit gebeuren was Mattias, die samen met zijn metgezel het eerste wedstrijd uur kleur heeft gegeven. De maximale voorsprong bedroeg 1 minuut en 5 seconden, maar jammer genoeg kwam er door het toenemende tempo in het peloton geen achtervolgend groepje op gang. Na een zeer mooie poging, was het liedje van de 2 vluchters dan ook uitgezongen na net geen 40 kilometer wedstrijd.

De koers bleef dan enige tijd gesloten, waarna zich toch opnieuw een groepje van 6 aanvallers kon afscheiden. Vrij snel kwam een tegenreactie van een twintigtal renners op gang, die dan ook iets later de aansluiting konden maken en zo een kopgroep ontstond van 25 man. Hierbij zaten namens RABC zowel Viktor als Robin vertegenwoordigd. Deze mooie situatie veranderde een ronde later toen opnieuw 18 jongens de oversteek maakten naar de leiders, helaas ditmaal zonder RABC. Net voor de samensmelting trokken vooraan twee renners alle registers open en pakten snel een kleine halve minuut voorsprong met nog 35 kilometer te gaan. Dat dit duo niet te onderschatten was, kon je op basis van de namen al snel inschatten. In de grote achtervolgende groep kwam wel initiatief om de kloof te dichten, maar echt veel korter kwamen zij niet. Meer nog, met slechts 7 kilometer voor de boeg, was het nagenoeg zeker dat zij stand zouden houden en onder elkaar gingen uitmaken wie er met de overwinning aan de haal zou gaan.

Uiteindelijk was het de Brit Ross Lamb (United C.T.) die zijn medevluchter op een halve ronde voor het einde wist te verschalken en de koers solo wist af te ronden. In de spurt om de 3e plaats wist Robin zich op een degelijke 17e plek in de uitslag te plaatsen, terwijl Viktor afsloot op en 31e plaats. Onze overige 4 jongens finishten allen in het peloton: Ward 56e, Titte 67e, Brent 77e en Mattias 79e. Als team behaalden we een 10e plek in de ploegenranschikking.

Wederom dank aan de uitstekende begeleiders die zoals steeds op post zijn, namelijk verzorgers Bruno en Etienne, en mekanieker van dienst Peter.

Met vriendelijke groeten,
Jan Van Aert

Selectie GP Beerens - Ster van Aartselaar

Voor de GP Beerens - Ster van Aartselaar, die doorgaat op zondag 10 september, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Brent Van Tilborgh, Tom Govaerts, Kristof Dockx, Titte Van Laer, Mattias Raeymaekers, Robin Jacobs en Wouter Van Engeland.

Reserve: Michael Simons, Gert-Jan Decoster en Tom Van den Borne.

Ploegleider: Peter
Mecanieker:
Verzorgers: Etienne & Bruno

Samenkomst: 11u15 - sporthal te Aartselaar, sportcentrum De Ark Kleistraat 202
Vertrek: 13u30

Selectie Memorial Leopold Windey - Nieuwkerken-Waas

Voor de Memorial Leopold Windey te Nieuwkerken-Waas, die doorgaat op zaterdag 9 september, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Alexander De Keersmaeker – Ken De Fauw – Kristof Dockx – Michael Steyaert – Robin Jacobs – Tom Goovaerts

Reserve: Tom Van den Borne, Michael Simons,  Anthony Van Noten en Matthias Pauwels
 

Ploegleider: Mon
Mecanieker:
Verzorgers: Etienne & Hilde

Samenkomst: 12u00 - Stedelijke Sporthal, Gijselstraat te Nieuwkerken - Waas
Vertrek: 14u00

Netwerkmoment RABC

Op dinsdag 12 september organiseert RABC zijn tweede netwerkmoment voor bedrijven van 18 tot 21u00 in het clubhouse van FC Merksem. Meer informatie vindt u hier.

selectie GP Stone-Lux – Meerhout

Voor de GP Stone-Lux – Meerhout, die plaatsvindt op zondag 3 september, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Robin Jacobs, Titte Van Laer, Viktor Van Den Branden, Mattias Raeymaekers, Ward Van Doren en Brent Van Tilborgh.

Reserve: Michael Simons.

Ploegleider: Jan
Mecanieker: Peter
Verzorgers: Etienne en Bruno

Samenkomst: 12u00 - Gemeentelijke sporthal - Bevrijdingslaan 96A – 2450 Meerhout
Vertrek: 14u00
 

Wereldkampioenen 1957

Exact 60 jaar geleden op 17 augustus 1957 behaalde Louis Proost zijn wereldtitel bij de amateurs (heden elite/beloften zonder contract). Een dag later op 18 augustus 1957 ging Rik Van Steenbergen aan de haal met zijn derde wereldtitel bij de beroeprenners/profs. Beiden behaalden hun titel te Waregem.

Iets vroeger tussen 10 en 15 augustus 1957 behaalde Paul Depaepe de wereldtitel halve fond op de wielerpiste in het Stade Vélodrome de Rocourt (Luik).

Ter gelegenheid van dit jubileum zal RABC een nieuw vintage T-shirt laten ontwerpen. Hou hiervoor zeker onze website in het oog.

Verslag BK

Op zondag 13 augustus stond één van de belangrijkste wedstrijden van het jaar op ons menu, namelijk het Belgisch Kampioenschap te Stabroek. Gezien het feit dat 3 van onze jongens haast naast het parcours wonen, was dit toch wel een wedstrijd waar men met veel moraal naartoe had geleefd. Ook de prestaties van de afgelopen weken waren hoopvol om de teamkleuren op deze hoogdag in beeld te kunnen brengen.

Om 11 uur gingen 6 RABC'ers van start in de wedstrijd voor eliterenners zonder contract en dit over een totale afstand van 148 km. Het parcours was identiek aan dat van vorig jaar, waardoor iedereen gewaarschuwd was dit wel weer eens een zeer zware wedstrijd zou kunnen worden. Ook tijdens deze editie werd er vanaf het vertrek aan een verschroeiend tempo gereden. Bijna 49 kilometer per uur werden afgelegd in het eerste uur, ondanks een behoorlijk aantal bochten en 2 kasseistrookjes per ronde. Het was dan ook een wonder dat in 2 schuifjes 9 renners een voorsprong van een minuut bij elkaar wisten te rijden. Opnieuw was het team van Tarteletto - Isorex niet vertegenwoordigd in de kopgroep, waardoor zij de achtervolging op zich namen. De voorsprong halveerde maar bleef daarna kilometers lang rond de 25 seconden hangen. Toen het tempo dreigde terug te zakken, achtte onze Tom Goovaerts het moment rijp om een tegenaanval op te zetten. Hij kreeg hierbij 5 andere renners mee waardoor dit een vrij mooie situatie was. Jammer genoeg liet één van deze renners een klein gaatje net op het moment dat Tom zich in laatste positie bevond, waardoor zij de andere 4 dienden te laten gaan. Voor Tom, die in goede conditie verkeert, zorgde dit voor een grote ontgoocheling, zeker als je weet dat de latere winnaar zich in dat groepje bevond. Intussen hadden Michael Simons en Viktor Van Den Brande het uitgedunde peloton moeten laten gaan, en hoorden we via de wedstrijdradio dat Alexander was gevallen. Gezien de lichamelijke en materiële schade diende hij jammer genoeg de wedstrijd te verlaten.

In de voorlaatste ronde scheurde zich opnieuw een groepje van een 15-tal renners zich van het peloton af, dat op zoek ging naar de 12 koplopers. Echter kon niemand van onze 3 overgebleven renners zijn wagonnetje aanpikken. De kopgroep vooraan werd herleid tot 8 renners, die ondanks meerdere aanvalspogingen, toch samen richting de finish trok. Tijdens deze spurt bleek Stijn De Bock (Cibel - Cebon) de snelste en kroonde zich tot de nieuwe Belgische Kampioen. In het peloton spurtte Mattias Raeymaekers zich voor eigen deur naar een keurige 34e plek, terwijl Tom Goovaerts en Kristof Dockx zich als respectievelijk 68e en 69e wisten te klasseren.

In de namiddag was het dan de beurt aan de renners jonger dan 23, de zogenaamde 'Beloften'categorie. Hierin stonden Matthias Pauwels, Robin Jacobs en thuisrijder Brent Van Tilborgh klaar voor hun 177 kilometer. Ook hier werd de gas vanaf kilometer 1 volledig open gedraaid en bleek de beslissing al in de eerste 15 kilometer te vallen. 24 renners wisten zich af te scheiden van het peloton, waarbij de grote blokken goed vertegenwoordigd waren. Matthias moest net als een heleboel anderen het langgerekte peloton al in het eerste uur laten gaan. Als eerstejaars is dit zeker geen schande, zeker gezien het feit hij beter tot zijn recht komt op heuvelachtige parcoursen.

Onze Brent voelde al vlug dat er een gevaarlijke situatie was ontstaan, en trok met 5 gezellen in de achtervolging. Rondenlang bleef hun achterstand schommelen rond de 45 seconden, waardoor ze de omvangrijke kopgroep constant voor zich uit zagen rijden terwijl het peloton ruim een minuut verderop volgde. Jammer genoeg kregen zij door de goede samenwerking vooraan geen aansluiting met de leiders. Op die manier werden de goede benen en deze serieuze inspanning van Brent helaas niet beloond, waardoor hij iets na halfkoers volledig leeggereden het peloton moest laten gaan. Iets later konden 3 andere renners uit 3 verschillende topteams wel de sprong naar de koplopers maken. Doordaat zowel Lotto Soudal U23 en Ago Aqua Service met 5 renners vooraan vertegenwoordigd waren, werd het blok er door hun ploegmaten in het peloton volledig opgelegd. Zo groeide hun voorsprong verder uit tot dik 2,5 minuut.

Na dik 120 kilometer kregen een aantal jongens het vooraan moeilijk waardoor we het laatste koersuur ingingen met 23 vluchters. Daarachter was een groep van een 20-tal renners ontstaan met daarin Robin Jacobs, die aan een tactisch goede koers bezig was. Echter bleek het verschil op de kopgroep onoverbrugbaar en streden zij om plaats 24. Vooraan reden op 20 kilometer van het einde 8 renners weg, waaruit Jordi Van Dingenen (Pauwels Sauzen - Vastgoedservice) zich in de sprint de meest frisse toonde en zo de driekleur mocht omgorden. Robin finishte op een meer dan mooie 32e plaats.

Met een tevreden gevoel kunnen wij als team terugkijken op dit BK. De hele dag hebben zowel renners als begeleiding getoond dat wij als clubteam er echt wel staan. Getuige hiervan de gastvrijheid van de familie Raeymaekers en de aanwezigheid van onze trouwe verzorgers Hilde en Etienne. Ook Lieven was aanwezig en zag dat het goed was. Zeker nog een woordje van dank richting de stand-in mekanieker Milo de Jong, die zijn eerste wedstrijd in de volgwagen mee mocht maken.

Groetjes,
Jan
 ┬ęclear solutions 2012