Selectie Tour de Seine Maritime (Frankrijk)

Voor de tweedaagse interclubwedstrijd Tour de Seine Maritime, die plaatsvindt op 10 en 11 september in de omgeving van Le Havre (Frankrijk), selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Alexander De Keersmaeker, Tom Goovaerts,  Robin Jacobs, Kenneth Geerts, Bram Rombouts en Brent Van Tilborgh.

Reserve: Kristof Dockx, Gert-jan De Coster en Mattias Raeymaekers.

Ploegleider: Mon
Mecanieker: Kurt
Verzorgers: Etienne en Bruno

Verslag Meerhout

Wedstrijdverslag Meerhout GP Stone-Lux - Zondag 4 september 2016

In Meerhout dienden zich 144 deelnemers aan over 24 ploegen en nog enkele individuele renners  voor een afstand van 137.6 km over 16 ronden van 8.6 km.

Er stond een stevige wind en er waren een paar donkere regenwolken. Verder geen noemenswaardige  moeilijkheden op het smal en bochtig parcours. Van in het begin waren er tal van ontsnappingen. Ook onze renners waren heel bedrijvig. Door de hoge snelheid en de wind stond de poort achteraan het peloton wijd open en moesten tal van renners lossen.

Op kilometer 50 kregen we een ontsnapping van 19 renners met Kenneth erbij , ze kregen rap 1min 30 voorsprong.

Op 80 km kwamen de Lottorenners in actie, er ontstond een achtervolgende groep van 14 man met Robin en Tom erbij die naderden tot op 35 sec.

De drie lottorenners zetten zich terug op kop van het achtervolgend groepje en reden nog met twee andere renners het gaatje dicht. De andere renners verloren weer terrein. We kregen vooraan een kopgroep van 22 man. De kopgroep scheurde in twee en Kenneth verzeilde in het tweede gedeelte.

Kenneth eindigde na een verdienstelijke wedstrijd op de 21ste plaats,  Robin 31ste , Tom 36ste , Ken Kiefer 37ste  die nog was komen aansluiten bij dit groepje, Jan 47ste  die ook nog ontsnapt was uit het peloton, en Kristof 88ste  in de grote groep.

Ploegleider,
Marc

Renners: Robin Jacops, Ken Kiefer De Fauw, Kristof Dockx, TomGoovaerts, Jan Van Aert, Kenneth Geerts.
Begeleiding: Ploegleider: Marc
                        Mekanieker: Kurt
                        Verzorgers: Bruno en Etienne

Verslag Adinkerke (Beker van België)

Wedstrijdverslag  Adinkerke  dd. 03/09/2016

Met 140 renners stonden we zaterdag ll. aan de start van de 159 lange kilometers van de laatste manche tellende voor de Beker van België in Adinkerke, namelijk De Moeren Classic.

In het algemeen klassement stonden we op de negende plaats . Indien we nog wensten op te schuiven in dit klassement moest het vandaag gebeuren. Na een felle start kregen we na 25 km. al meteen een ontsnapping van 10 renners, waarbij Alexander. Deze werden op 40 km. terug ingelopen door een fel jagend  peloton. Meteen terug een ontsnapping van 12 renners met daarbij Kristof. Deze hadden een voorsprong van 34”, dus nog te weinig om een volgwagen er tussen te laten. Dan kregen we na 70 km de radiomelding dat Kristof was lek gereden, doch gedepaneerd werd door een neutrale moto. Dan weet je al dat die wel hun werk zo snel mogelijk doen, maar dan de renner verder in de steek laten. Als je er dan nog bij hoort dat de gemiddelde snelheid op dat moment 46,2 km/u was, dan weet je wel dat het voor Kristof onmogelijk was in z’n eentje terug te keren.

Na 80 km. ontstond er een nieuwe kopgroep van 11 leiders, waar de nummers 38 en 39 in betrokken waren … en deze nummers behoorden, tot onze grote voldoening, toe aan Alexander en Tom. De ganse tijd varieerde de voorsprong van 48, naar 50, terug 47, 40 en 37 luttele seconden.

Na 110 km. kwamen we een moegestreden Kenneth tegen die samen met Jan en Robin het afstoppingswerk voor hun rekening hadden genomen. Exit Kenneth na een zeer verdienstelijke wedstrijd gereden te hebben.

In de plaatselijke ronden kregen we de radiomelding van een valpartij waarin Robin betrokken was. Wij snelden onmiddellijk naar voor en daar bleek dat Robin,gelukkig  meteen terug op de fiets zat. Honderd meter verder zagen we Robin z’n hand opsteken, dus wij wederom zo snel mogelijk naar hem toe. Hij meldde ons dat z’n linkerschoen stuk was en dat hij een andere nodig had (vandaar de reserve schoenen die we steeds vragen mee te geven aan de ploegwagen). Kurt nam tijdens het rijden zo snel mogelijk een nieuwe schoen voor Robin, die terwijl zijn kapotte schoen reeds had uitgedaan en kon deze nieuwe, zo snel als hij kon, terug aandoen. Ondertussen was het op de wedstrijdradio één geschreeuw aan ons adres, dat we daar mee moesten stoppen en dat we anders wel eens een gevangenisstraf konden oplopen, met als laatste melding: RABC stop maar langs de kant van de weg, jullie worden beiden, zowel de renner als de ploegwagen uit koers genomen.

Na nog een uitbrander te hebben gekregen van de voorzitter van de jury, exit Robin, Kurt en ikzelf. Bleek dat volgens het nieuwe reglement, dat het vervangen van een schoen een technisch mankement betreft en dat je, om dit te herstellen, je beiden dient te stoppen langs de kant van de weg.  Ik hoorde mezelf denken : “M’n gat”. Na de koers hoorde ik er dan nog bij dat hij zich te lang aan de auto had vastgehouden , moet je eens proberen als je rechts van de auto rijdt en je dient je linkerschoen uit te doen met welk hand je jezelf dan nog kan vasthouden aan de auto. Soit, terug naar de koers.

Onze kopgroep, die tot zeven renners was herleid, met Tom en Alexander had op één ronde van het einde nog een voorsprong van 45”. Wij maar hopen dat ze er nu geen enkel van de overgebleven drie renners (want ook Jan zat in een tweede groep) , pech zouden kennen. Dat gebeurde gelukkig niet. Op een paar kilometer voor de streep “explodeerde” Tom, wat hem alleen aan de leiding bracht en waardoor hij iets later uitgebreid vierend de eindmeet zou overschrijden, schitterende Beker van België wedstrijd binnen . Vier seconden later moest Alexander nipt de duimen leggen voor Jens Moens, wat hem op een schitterende derde plaats bracht. Ook Jan liet zich niet onbetuigd in de pelotonspurt en belandde op de 28ste plaats, waardoor hij mede voor ons de dagoverwinning in het ploegenklassement bezorgde.

In de eindstand van de Beker van België , prijken we op een meer dan verdienstelijke 7de plaats in het ploegenklassement.

Prachtige prestatie van heel dit team !!

Verzorgers : Etienne & Hilde
Mekanieker : Kurt

Groetjes en merci ,
Mon

1e plaats Adinkerke

In de Beker van België interclubwedstrijd te Adinkerke werd Tom Goovaerts 1e en Alexander De Keersmaeker 3e. Proficiat aan beide! Hierdoor kon onze club tevens de 1e plaats in het interclubklassement veroveren.

In de eindstand van de beker van België competitie behaalde onze club een mooie zevende plaats.

Selectie Meerhout

Voor de interclubwedstrijd te Meerhout op zondag 4 september selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Robin Jacobs, Ken Kiefer De Fauw, Kristof Dockx, Tom Goovaerts, Jan Van Aert en Kenneth Geerts.

Reserve: Titte Van Laer, Tom Van Den Borne en Michiel Van Echelpoel.

Ploegleider: Marc
Verzorger: Bruno

Samenkomst: 12u00 - Gemeentelijke sporthal bevrijdingslaan 96A te Meerhout
Start: 14u00

Selectie Adinkerke (BvB)

Voor de interclubwedstrijd te Adinkerke op zaterdag 3 september, die kadert in de Beker van België, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Alexander De Keersmaeker, Tom Goovaerts, Jan Van Aert, Robin Jacobs, Kenneth Geerts en Kristof Dockx.

reserve: Brent Van Tilborgh,  Kevin Vynck en Stef Swinnen.

Ploegleider: Mon
Mecanieker: Kurt
Verzorgers: Etienne en Hilde

samenkomst: 11u30 - Voetbalterreinen White Star, Veldstraat 31 te Adinkerke.
vertrek: 13u28

Voor meer informatie: www.adinkerkseveloclub.be

Verslag Rummen (BvB)

Wedstrijdverslag  GP Georges Lassaut   Rummen  27/08/2016

Met 133 renners stonden we aan de start voor deze 138 km lange wedstrijd. Er dienden 12 rondes afgelegd te worden van 11,5 km. Hoewel het schitterend zonnig weer was, werd er voor later op de dag een onweersbui voorspeld.

Er werd zeer snel gestart met desondanks een spervuur van ontsnappingen. Na 8 km. kregen we reeds de eerste serieuze ontsnapping van 4 renners, waarbij Ken De Fauw  in betrokken was. Een tijd later werden deze vier koplopers terug ingerekend en ontstond er meteen een nieuwe kopgroep van 18 renners waaronder Jan Van Aert. Deze zongen het iets langer uit tot aan kilometer 50, voor ze ook werden teruggepakt.
Wederom een nieuwe ontsnapping van elf renners  en ditmaal was Kristof Dockx mee en we merkten meteen dat deze ontsnapping meer “punch” had dan alle vorige. De voorsprong groeide van 20’ naar 33’ , om vervolgens meteen naar 2 minuten te gaan.

Vanuit het peloton was er nog een groepje van vier renners vertrokken op zoek naar de koplopers, waar dan weer Alexander De Keersmaeker in betrokken was. Het peloton liet deze vier echter niet begaan en rekende deze terug in na 75 km.

Vooraan bleef de voorsprong steeds tussen de 1’45 en de 2 minuten. Vanuit het peloton vertrok dan weer een volgende groep van 16 renners op zoek naar de koplopers, ditmaal terug Ken De Fauw van de partij. Op dat moment werd er zowel in de kopgroep als in de achtervolgende groep zeer snel gereden. Met als gevolg dat er vooraan enkele renners de rol dienden te lossen.

Uiteindelijk werden de koplopers ingerekend door de eerst achtervolgende groep. Zodat we een kopgroep kregen van 27 renners , waar zowel Kristof als Ken meewaren.

Aan kilometerpaal 110 noteerden we in de kopgroep zes renners die ze moesten laten gaan, waaronder ook Kristof. Maar die had blijkbaar veel pijlen verschoten en was toch bijna de ganse wedstrijd mee voorop gebleven.

Met 21 man naar de meet dan, waar Ken zich meesterlijk naar een tweede plaats spurtte.
In de spurt met het peloton plaatste Kristof zich nog op plaats 52, Jan op de 54ste, Robin op de 70ste, Tom op de 94ste en Alexander op de 120ste.

Dit resulteerde in een tiende plaats in het ploegenklassement, waardoor we in de stand voor de Beker van België ook een plaatsje zakten naar de 9de.

Dat ze vandaag allen sterk gereden hebben behoeft geen betoog, gewoon schitterend, bijna in alle ontsnappingen een RABC’er betrokken, met als kers op de taart, de tweede plaats voor Ken.

Verzorger was Etienne en mekanieker Kurt.

Groetjes ,
Mon

Verslag Ronde van Oost-Vlaanderen

Wedstrijdverslag  4de Ronde van Oost-Vlaanderen

Rit 1 Sint-Laureins:  142,1 km 
Voor de 4de maal mochten we deelnemen aan de RvOV u23. In een zonnig Sint-Laureins stonden 155 deelnemers over 28 ploegen aan de start.

Meteen na de start op km10 problemen met het achterwiel van Mathias. Hij kreeg een ander wiel maar door de hoge snelheid in het peloton kon hij niet meer terugkeren.

Op km30 kreeg Kenneth kettingproblemen. Hij nam een andere fiets en kon vrij snel terugkeren. Toen kwamen we Titte tegen die zijn lenzen verloren had. Hij zag geen steek meer met een opgave tot gevolg.

In schijfjes kwam er een ontsnapping van 45 renners. Spijtig lieten alle Rabc-renners zich verrassen en eindigden in het peloton op 1 minuut achterstand. Kenneth 65ste, Gert-Jan 90ste, Robin 108ste, Tom 129ste, opgave van Mathias en Titte.

Rit 2 Sinaai 145,3 km
Vandaag op de 2de rit mochten we nog starten met 4 Rabc-renners na de pechdag van gisteren.
De zon was weer van de partij, weinig wind, vlak parcours. Alle ingrediënten voor een massaspurt waren aanwezig maar op 5km van de aankomst kregen we een grote valpartij vooraan in het peloton. Kenneth, Tom en Gert-Jan werden opgehouden. Alleen Kenneth kon nog terugkeren in het peloton.

Robin 63ste, Kenneth74ste , op 1min02 Tom 113de,  op 1min12 Tom 119de.

Rit 3 Haasdonk 152,4 km
Onze 4 renners kwamen aan de start voor terug een vlak parcours met enkele kasseistroken en veel smalle wegjes. Alles was aanwezig voor een massaspurt. Robin en Kenneth hadden de opdracht gekregen om met een ontsnapping mee te gaan en zo enkele boni seconden te nemen zodat we toch een paar plaatsen konden opschuiven in het klassement.

Op km50 kregen we een ontsnapping van 21 renners waarbij Kenneth en Robin present waren. Kenneth nam 2 kostbare seconden en Robin kon enkele punten sprokkelen bij de rushes. Opdracht geslaagd. Na meer dan 70 km in de ontsnapping werden ze weer gegrepen en de massaspurt kwam er weer aan. Ondertussen had Tom problemen met de ketting op een smalle kasseistrook. Na een tijdje wachten kreeg hij een andere fiets. Na een 10-tal km achtervolgen kon hij weer aansluiten in het peloton.

Kenneth 45ste, Gert-Jan 80ste, Robin 84ste, Tom 115de

Rit 4 Deinze- Herzele 163,3  km
Dat het een heel zware rit ging worden was geweten, Paddestraat, Haaghoek, 2 maal Leberg en 2 maal Berendries en tal van hellingen in de Vlaamse Ardennen. Na 15 km kwam er een ontsnapping van 11 renners met Gert-Jan erbij, maar die moest na km45 op  de helling in Grotenberg de kopgroep laten rijden.

Er kwamen tal van ontsnappingen en na 85 km, juist voor de haaghoek, ging het te rap voor Tom. Even later na de Berendries kwamen we Gert-Jan tegen die kort daarna lek reed en de wedstrijd moest staken.

Na de Berendries brak het peloton in twee en hadden we geen Rabc-renner mee vooraan. Uitslag:  op 8min06 eindigde Robin 77ste en Kenneth 79ste. Opgave van Tom en Gert-Jan.

Rit 5 Maarke  152,6 km
Na vier warme dagen deze keer regen en wind. Het parcours ging over veel smalle wegen met tal van beklimmingen en kasseistroken waaronder de Donderij. Vooraan starten was de boodschap.
Vanaf de eerste ronde brak het peloton in twee stukken. Onze Rabc's zaten in het laatste stuk, er werd keihard gereden en onze mannen konden niet meer vooraan geraken.

Op km90 probeerde Kenneth nog de sprong te wagen maar kreeg niemand mee. Ook hij kreeg het gat niet meer dicht. Hij eindigde verdienstelijk 50ste en Robin 8 minuten later 60ste. Er reden 64  renners de ronde uit.
________________________________________________________________________________________________
Eindklassement: Kenneth 53ste en Robin 61ste
Jongerenklassement: Kenneth 13de
Rushes: Robin 8ste
________________________________________________________________________________________________
Renners: Gert-Jan Decoster, Robin Jacobs, Kenneth Geerts, Mathias Vertessen, Tom Van Den Borne, Titte Van Laer
Ploegleider: Marc
Mekanieker: 4 dagen Rinus, 1 dag Erik
Verzorger: 5 dagen Bruno , 2 dagen Etienne

Sportieve groeten,
Marc
 ┬ęclear solutions 2012