Verslag Ronde van Oost-Vlaanderen

Wedstrijdverslag  4de Ronde van Oost-Vlaanderen

Rit 1 Sint-Laureins:  142,1 km 
Voor de 4de maal mochten we deelnemen aan de RvOV u23. In een zonnig Sint-Laureins stonden 155 deelnemers over 28 ploegen aan de start.

Meteen na de start op km10 problemen met het achterwiel van Mathias. Hij kreeg een ander wiel maar door de hoge snelheid in het peloton kon hij niet meer terugkeren.

Op km30 kreeg Kenneth kettingproblemen. Hij nam een andere fiets en kon vrij snel terugkeren. Toen kwamen we Titte tegen die zijn lenzen verloren had. Hij zag geen steek meer met een opgave tot gevolg.

In schijfjes kwam er een ontsnapping van 45 renners. Spijtig lieten alle Rabc-renners zich verrassen en eindigden in het peloton op 1 minuut achterstand. Kenneth 65ste, Gert-Jan 90ste, Robin 108ste, Tom 129ste, opgave van Mathias en Titte.

Rit 2 Sinaai 145,3 km
Vandaag op de 2de rit mochten we nog starten met 4 Rabc-renners na de pechdag van gisteren.
De zon was weer van de partij, weinig wind, vlak parcours. Alle ingrediënten voor een massaspurt waren aanwezig maar op 5km van de aankomst kregen we een grote valpartij vooraan in het peloton. Kenneth, Tom en Gert-Jan werden opgehouden. Alleen Kenneth kon nog terugkeren in het peloton.

Robin 63ste, Kenneth74ste , op 1min02 Tom 113de,  op 1min12 Tom 119de.

Rit 3 Haasdonk 152,4 km
Onze 4 renners kwamen aan de start voor terug een vlak parcours met enkele kasseistroken en veel smalle wegjes. Alles was aanwezig voor een massaspurt. Robin en Kenneth hadden de opdracht gekregen om met een ontsnapping mee te gaan en zo enkele boni seconden te nemen zodat we toch een paar plaatsen konden opschuiven in het klassement.

Op km50 kregen we een ontsnapping van 21 renners waarbij Kenneth en Robin present waren. Kenneth nam 2 kostbare seconden en Robin kon enkele punten sprokkelen bij de rushes. Opdracht geslaagd. Na meer dan 70 km in de ontsnapping werden ze weer gegrepen en de massaspurt kwam er weer aan. Ondertussen had Tom problemen met de ketting op een smalle kasseistrook. Na een tijdje wachten kreeg hij een andere fiets. Na een 10-tal km achtervolgen kon hij weer aansluiten in het peloton.

Kenneth 45ste, Gert-Jan 80ste, Robin 84ste, Tom 115de

Rit 4 Deinze- Herzele 163,3  km
Dat het een heel zware rit ging worden was geweten, Paddestraat, Haaghoek, 2 maal Leberg en 2 maal Berendries en tal van hellingen in de Vlaamse Ardennen. Na 15 km kwam er een ontsnapping van 11 renners met Gert-Jan erbij, maar die moest na km45 op  de helling in Grotenberg de kopgroep laten rijden.

Er kwamen tal van ontsnappingen en na 85 km, juist voor de haaghoek, ging het te rap voor Tom. Even later na de Berendries kwamen we Gert-Jan tegen die kort daarna lek reed en de wedstrijd moest staken.

Na de Berendries brak het peloton in twee en hadden we geen Rabc-renner mee vooraan. Uitslag:  op 8min06 eindigde Robin 77ste en Kenneth 79ste. Opgave van Tom en Gert-Jan.

Rit 5 Maarke  152,6 km
Na vier warme dagen deze keer regen en wind. Het parcours ging over veel smalle wegen met tal van beklimmingen en kasseistroken waaronder de Donderij. Vooraan starten was de boodschap.
Vanaf de eerste ronde brak het peloton in twee stukken. Onze Rabc's zaten in het laatste stuk, er werd keihard gereden en onze mannen konden niet meer vooraan geraken.

Op km90 probeerde Kenneth nog de sprong te wagen maar kreeg niemand mee. Ook hij kreeg het gat niet meer dicht. Hij eindigde verdienstelijk 50ste en Robin 8 minuten later 60ste. Er reden 64  renners de ronde uit.
________________________________________________________________________________________________
Eindklassement: Kenneth 53ste en Robin 61ste
Jongerenklassement: Kenneth 13de
Rushes: Robin 8ste
________________________________________________________________________________________________
Renners: Gert-Jan Decoster, Robin Jacobs, Kenneth Geerts, Mathias Vertessen, Tom Van Den Borne, Titte Van Laer
Ploegleider: Marc
Mekanieker: 4 dagen Rinus, 1 dag Erik
Verzorger: 5 dagen Bruno , 2 dagen Etienne

Sportieve groeten,
Marc
 

Verslag Hotton (BvB)

Wedstrijdverslag GP Letecheur Hotton (Beker van België )

Met 150 renners stonden we aan de start in een verzopen Hotton gelegen in de provincie Luxemburg. Onder een striemende regen werden de eerste kilometers, van de 145 km, afgelegd.

Dit leidde tot een spervuur van ontsnappingen. Na een veertigtal kilometers ontstond er een kopgroep van een twintigtal renners, waaronder onze Alexander. Deze namen vrij vlug een voorsprong van 1’30”. Dat het er heel snel aan toe ging, merkten we aan de achterdeur, die wagenwijd openstond. Er dienden acht beklimmingen genomen te worden. Onze eerste man met pech was onze Michiel, die wegens een defecte voorversnelling de rol diende te lossen. Een fietswissel diende zich dringend op, doch zoals hij later zelf verwoordde, was toen “het vet al van de soep”. Ook Jan diende, door een mindere dag, het peloton te laten gaan.

Vooraan met Alexander bleef de voorsprong zowat hetzelfde, enkel was de kopgroep uitgedund tot 17 renners. Ook Bram en Wouter liet zich niet onbetuigd. Bram was zelfs mee in een ontsnapping betrokken met drie renners in achtervolging op de kopgroep, doch door een zware versnelling van één van de renners moest hij deze twee toch laten gaan. Spijtig genoeg voor Bram reden deze renners dan toch nog het gat dicht op de koplopers. Op een tiental kilometers van het einde kregen we vooraan dan toch nog een ontsnapping met daarbij de toch wel zeer bedrijvige Alexander. Die iets later door het natte wegdek ten val kwam en nog werd ingerekend door een vijftientallige groep achtervolgers.

De latere winnaar werd niet meer bedreigd, maar voor de spurt om de tweede plaats ontbond Alexander nogmaals zijn duivels en won duidelijk deze spurt, wat hem op het podium bracht. Bram eindigde op een verdienstelijke 46ste  plaats en Wouter op een eveneens verdienstelijke 53ste   plaats. 75 renners bereikten de eindstreep.In het ploegenklassement behaalden we hierdoor een 4de plaats.

Mekanieker was Bert Rombouts en verzorgers Peggy & Etienne.

Groetjes,
Wederom een fiere ploegleider,
Mon

Selectie Liedekerkse Pijl

Voor de Liedekerkse Pijl, die plaatsvindt op zondag 28 augustus, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Alexander De Keersmaeker, Tom Goovaerts, Bram Rombout, Robin Jacobs, Wouter Van Engeland en Gert-Jan De Coster.

Reserve: Kristof Dockx, Titte Van Laer en Mathias Vertessen.

Ploegleider: Mon
Mekanieker: Alex
Verzorgers: Etienne en Hilde

Samenkomst: 11u30 - Gemeentelijke Sporthal Heuvelkouter, Sportlaan te Liedekerke.
Start 13u30
 

Selectie Rummen (BvB)

Voor de interclubwedstrijd te Rummen, in het kader van de Beker van België, op zaterdag 27 augustus selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Jan Van Aert, Kristof Dockx, Alexander De Keersmaeker, Tom Goovaerts, Robin Jacobs en Ken De Fauw.

Reserve: Mats Raeymaekers, Titte Van Laer en Niels Verdijck.

Ploegleider: Jan
Verzorgers: Etienne en Hilde

Samenkomst: 13u00 - Sporthal, Ketelstraat, Rummen
Vertrek: 15u00
 

Verslag BK Stabroek

Wedstrijdverslag Belgisch Kampioenschap in Stabroek
Zondag 14 augustus 2016

Elites zonder contract
Om 9u30 starten 141 deelnemers waaronder 4 Rabc-renners voor een afstand van 148,4km over 10 ronden.
Het was een vlakke omloop. De enige moeilijkheid waren 2 kasseistroken van 300 meter en talrijke smalle wegjes.

De renners maakten een blitzstart en er kwamen al meteen renners in moeilijkheden op de smalle wegen.
Na 50km kwam er een scheur in het peloton en een 20-tal renners moesten achtervolgen waaronder Mattias. Het groepje bleef kilometerslang tussen 30 seconden en 1 minuut hangen.

In de tweede helft van de wedstrijd kwamen een 40-tal renners voorop met Alexander en Tom maar zij  werden 1 ronde later gegrepen. Direct daarna ontsnapten 14 renners zonder een Rabc'r en de goede ontsnapping was vertrokken.

In de laatste ronde ontsnapte Alexander met nog 14 renners en werd 25ste.  In de groep werd Jan 56ste en Tom 93ste.

Renners: Alexander De Keersmaeker, Jan Van Aert, Tom Goovaerts, Mattias Raymaekers.
__________________________________________________________________________________

Beloften u23
Om 14u stonden 173 renners aan de start waaronder 5 Rabc-renners voor een afstand van 176,8km over 12 ronden voor hetzelfde parcours als de elites maar 2 ronden meer.

Het peloton bleef lang samen op enkele schermutselingen na. Op km 50 pech voor Kenneth, hij reed plat achteraan maar kwam vrij snel terug.Half koers ontsnapten 16 renners en die kregen 1min15" voorsprong. Op km 80 moest Tom het peloton laten gaan.

Door de hoge snelheid  en de smalle wegen kwamen er tal van breukjes en op km 135 kwam Kenneth in een groepje achteraan. In de voorlaatste ronde kwamen Gert-Jan en Bram in moeilijkheden.
In de laatste ronde reden de Lotto-renners het gat op de koplopers in één ruk dicht zo kregen we nog een massaspurt. Robin eindigde op een verdienstelijke 60ste plaats.

Renners: Gert-Jan Decoster, Kenneth Geerts, Robin Jacops, Bram Rombouts, Tom Van Den Borne.


Begeleiding: Ploegleider: Marc Marginet
                        Mekanieker: Rinus Van Meel
                        Verzorgers: Etienne Lenaerts en Hilde Vos
Sportieve groeten
Marc

Selectie Ronde van Oost-Vlaanderen

Voor de Ronde van Oost-Vlaanderen, die plaatsvindt van 17 tot en met 21 augustus, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Gert-Jan Decoster, Robin Jacobs, Kenneth Geerts, Mathias Vertessen, Tom Van Den Borne en Kevin Vinck.

Reserve: Titte Van Laer

Ploegleider: Marc
Mecanieker: Rinus
Verzorgers: Bruno

Belgisch Kampioenschap - Stabroek

De elite zonder contract vertrekken om 9.30. voor 148.4 km over 10 ronden - startplaats Solftplaats Berendrecht:

Alexander DeKeersmaeker
Tom Goovaerts
Mattias Raymaekers
Jan Van Aert

Beloften vertrekken om 14.00 voor 176.8 km over 12 ronden - startplaats Solftplaats Berendrecht:

Gert-Jan Decoster
Kenneth Geerts
Robin Jacops
Bram Rombouts
Tom Van Den Borne
 


 

Selectie Hotton

Voor de volgende interclubwedstrijd in het kader van de beker van België te Hotton op 21 augustus selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Jan Van Aert,  Alexander De Keersmaeker, Viktor Van den Brande, Bram Rombouts, Brent Van Tilborgh en Wouter Van Engeland.

Reserve: Michiel Van Echelpoel en Stef Swinnen.

Ploegleider: Mon
Mecanieker:
Verzorger: Etienne en Peggy

Samenkomst: 10u45 - Maison Communale, Rue des Vergers te 6990 Hotton
Vertrek: 12u58┬ęclear solutions 2012