Selectie Momignies - Beker van België

Voor de laatste wedstrijd in het kader van de Beker van België op zondag 21 september te Momignies selecteerde onze ploegleiding volgende renners om onze vijfde plaats in het klassement te verdedigen: Alexander De Keersmaeker, Sieben Devalckeneer, Kristof Dockx, Pieter Oerlemans, Jelle Van Den Plas en Keving Vandermast.

Reserve: Johan Steens, Koen Van Nueten en Viktor Van Den Branden.

Ploegleider: Ludo
Mecanieker: Nick
Verzorgers:

Samenkomst: Kursaal Route de  Macon om 12u00 - Vertrek: 13u30.

Selectie Meerhout

Voor de interclubwedstrijd te Meerhout op zondag 21 september selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Mattias Raeymaekers, Koen Van Nueten, Robin Verheyden, Niels Verdijck, Kevin Vynck en Stijn Verbeke.

Reserve: Jurgen Cop.

Ploegleider: Jan
Mecanieker:
Verzorger:

Samenkomst: Sporthal, Bevrijdingslaan 68A, Meerhout om 12u30
Vertrek: 14u00

Verslag Kampioenschap der Beide Vlaanders - Nieuwkerken-Waas

Voor deze 57e editie van het Kampioenschap der beide Vlaanders, moesten de renners 155 km afleggen, verdeeld over 14 ronden.

Na 2 km kregen we reeds een eerste ontsnapping van 6 renners, met daarbij Stijn.  Al vrij snel hadden zij een voorsprong van 30 seconden, toen we reactie kregen van een achttal. Deze 8 wisten in de loop van de derde ronde vooraan aan te sluiten, en deze nieuwe kopgroep van 14 liep uit tot ruim boven de minuut. 

In de 8e ronde kregen we dan een achtervolgende groep van 17, met Kristof.  Deze groep naderde vrij snel op de kopgroep, en dit was dan ook het sein voor Stijn om vooraan in de aanval te trekken.  Eerst in het gezelschap van een andere renner, maar deze kon het tempo van Stijn niet volgen en moest zich terug laten inlopen door de achtervolgers, waar de 17 ondertussen waren komen aansluiten.

Alleen tegen 30 achtervolgers was een onmogelijke taak voor Stijn, en in de loop van de 10e ronde werd ook hij teruggegrepen.

Bij het ingaan van de laatste ronde kregen we dan de beslissende ontsnapping.  11 renners reden weg met daarbij Kristof.  Slechts 1 renner wist de kloof met deze elf nog te dichten, wederom was het een ijzersterke Stijn die zijn plaats in de kopgroep terug innam.  Stijn zette zich op kop van de groep, zodat niemand nog kon terugkomen uit de achtergrond en Kristof in een ideale positie aan de sprint kon beginnen.

Kristof sprintte zich naar het podium met een mooie 3e plaats, Stijn werd nog 12e en dit na ruim 150 km in de aanval.  Onze andere renners handhaafden zich mooi in het peloton, Alexander werd zo 40e, Niels 51e, Kevin 77e en Koen 93e.  Stijn werd ook 2e in het klassement van de tussenspurten en RABC eindigde 6e in het ploegenklassement.

Renners : Alexander De Keersmaeker, Kristof Dockx, Koen Van Nueten, Stijn Verbeke, Niels Verdijck, Kevin Vynck.

Begeleiding : Jan, Leo, Etienne en Hilde.

Selectie Rochefort

Voor de interclubwedstrijd te Rochefort, in het kader van de Beker van België, op zondag 14.09.2014 selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Janno De Bruijn, Alexander De Keersmaeker, Pieter Oerlemans, Mathias Raeymaekers, Jelle Van Den Plas en Kevin Vandermast.

Reserve: Koen Van Nueten, Robin Verheyden en Viktor Van Den Branden

Ploegleider: Ludo
Mecanieker: Jan
Verzorgers: Etienne & Hilde

Samenkomst: 11u30 -  Rue Des Jardins 1 te (Jemelle) 5580 Rochefort (kleedkamers: Hall Omnisport de Jemelle).
Vertrek: 12u55      

Selectie Nieuwkerken

Voor de wedstrijd te Nieuwkerken van zaterdag 13 september 2014 selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Kristof Dockx, Koen Van Nueten, Niels Verdijck, Kevin Vynck, Stijn Verbeke en Alexander De Keersmaeker.

Ploegleider: Jan
Mekanieker: Leo
verzorger: Etienne en Hilde

Samenkomst: 12u30 Sporthal, Gijzelstraat te Nieuwkerken.
Vertrek: 14u00.
 

Verslag Hageland Classic - Rummen

Wedstrijdverslag Hageland Classic Rummen-Geetbets

Deze 25e editie van de Hageland Classic werd dit jaar voor de eerste maal georganiseerd als interclubwedstrijd.  110 renners namen de start voor een wedstrijd van 144 km, verdeeld over 12 ronden van elk 12 km.

In de eerste ronde kregen we al een aanval van Sieben.  Hij kreeg echter geen versterking en liet zich dan maar laten inlopen.  Iets verder was het de beurt aan Jelle. Samen met 4 metgezellen kregen zij ook niet veel ruimte van het peloton.  Het eerste uur werd afgelegd met een gemiddelde snelheid van 46 km/uur, wat ontsnappen onmogelijk maakte.

In de 5e ronde was het dan de beurt aan Stijn.  Eerst met 3, later met 6, wisten zij toch een voorsprong van 1 minuut bijeen te rijden.  Meer vrijheid kregen ze niet, en ondanks het mooie afstoppingswerk van onze andere renners, werden ook deze vluchters bij het ingaan van de 10e ronde gegrepen. Onmiddellijk een nieuwe aanval van 5, met daarbij Pieter, maar ook deze vlucht ging niet door.

Een massasprint was onafwendbaar.  Hierin werd Jelle 9e, Pieter 10e, Johan 61e, Sieben 72e, Nicky 76e en Stijn 78e.

Ploegleider, Jan

Renners : Sieben Devalckeneer, Pieter Oerlemans, Johan Steens, Jelle vd Plas, Stijn Verbeke en Nicky Verdaasdonk.
Begeleiding : Jan, Tom en Etienne.

Selectie Rummen

Volgende renners zijn geselecteerd voor de wedstrijd op donderdag 4 september te Rummen :

Sieben Devalckeneer
Johan Steens
Stijn Verbeke
Nicky Verdaasdonk
Kevin Vandermast
Niels Verdijck

Reserve : Pieter Oerlemans.

Ploegleider : Jan
Mecaniker : Tom
Verzorger : Etienne

Selectie Adinkerke (Beker van België)

Voor de interclubwedstrijd te Adinkerke in het kader van de beker van België op zaterdag 6 september selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Alexander De keersmaeker, Kristof Dockx, Kevin Vandermast, Jelle Van Den Plas, Matthias Kerkhofs en Kevin Vynck.

Reserven: Mathias Raeymaekers, Koen Van Nueten en Stijn Verbeke.

Ploegleider: Ludo

Mecanieker: Jan

Verzorgers: Marcel┬ęclear solutions 2012