Afscheid van de wielersport Maarten Goossens

Maarten Goossens bezorgde ons onderstaande brief waarin hij het einde van zijn wielercarrière aankondigt. Wij danken Maarten voor de fijne samenwerking, en wensen hem veel succes in de toekomst:

"Beste teamleiding, ploeggenoten, omkadering e.d.

Ik wil jullie allemaal langs deze weg nog eens bedanken voor mijn allerlaatste en toffe seizoen als wielrenner dat ik heb mogen beleven bij RABC.

Ik wil ten eerste het bestuur bedanken voor het materiaal en de kledij dat ter beschikking wordt gesteld aan elk van ons. Ze zorgen voor het reilen en zeilen van de ploeg waarvan niemand op het eerste zicht iets van merkt, toch zijn ze onmisbaar! Daarom wil ik hen dan ook ten zeerste bedanken.

Nu wil ik ook de ploegleiders, Jan en Ludo (en soms ook Marc), bedanken. Doordat ze in mij geloofden en mij inlijfden voor het team van 2014 heb ik dit jaar weer mooie koersen kunnen rijden. Vooral in de eerste helft van het seizoen heb ik enkele hele mooie interclubs kunnen rijden die ook aansloten bij mijn capaciteiten. Ik wil hen dan ook bedanken voor de kansen die ik hiervoor heb gekregen. Een klein hoogtepunt hierbij was dan mijn 3e plaats in de interclub van Averbode, ik vind het tot op de dag van vandaag nog wel jammer dat ik de ploeg geen overwinning heb kunnen schenken. Later op het seizoen heb ik wel wat moeite gehad met sommige wedstrijden, deze waren soms iets te hoog gegrepen voor mij, maar ik probeerde er wel het beste uit te halen. Hiervoor dan ook mijn welgemeende excuses Jan en Ludo. Jullie steken veel tijd in het voorbereiden van een wedstrijd, als de prestaties dan wat achterwege blijven is dit ook voor jullie wat jammer.

De volgende personen waar ik mij wil naartoe richten zijn de personen die het ons proberen zo aangenaam mogelijk te maken op een wedstrijd, ons een colake aanbieden als we leeg zijn, onze heerlijke massages geven, onze banden oppompen en zo verder. Etienne, Hilde, Mon, Marc, Steve, Bryan, Mario, Rinus (en ik hoop dat ik nu geen naam ben vergeten!) Ne welgemeende merci voor de goede zorgen!

En tot slot nog de ploegmaten. Deze ga ik natuurlijk niet allemaal opsommen. Bedankt voor de fijne tijden die we hebben beleefd. Vooral op de interclubs hadden we meestal een goede sfeer en gingen we voor elkaar door het vuur. Daarom ook aan ullie mannen, nen dikke merci.

Het gaat dus, zoals ik vorig jaar al had aangekondigd, het einde betekenen van mijn wielercarrière. Ik zal zondag in Burcht nog eens een laatste keer alles proberen te geven en hopelijk wordt ik toch nog beloond voor mijn jarenlange werk en opoffering. Ik start maanda 15 september als werfleider en zie de combinatie (werk - koers) niet meer zitten. Ook vooral omdat ik er geen zin in heb om ’s avonds altijd te gaan trainen en er dan in het weekend te worden afgereden door jongens die het spel niet eerlijk spelen. Hieraan heb ik mij de laatste 2 jaren dan ook vooral aan geërgerd. Ik ga wel proberen om in beweging te blijven en om af en toe hier en daar eens een toeristenkoers, duathlon of triathlon  mee te pikken. Louter voor het plezier. Er breekt voor mij een nieuw hoofdstuk aan waarbij ik veel verantwoordelijkheid zal moeten opnemen, waarbij ik met veel mensen in contact kom, en waar presteren ook nog belangrijk zal zijn. Ik zal dus mijn ervaringen, die ik heb opgedaan in de wielerwereld, zeker nog kunnen benutten in mijn latere professionele carrière.

Aan iedereen, bedankt en merci. We zullen mekaar nog wel eens tegenkomen, al zal kik de volgende keer toch degene zijn dat achter de nadaars staat te lachen als gele in de regen passeert ;)"

Selectie Momignies - Beker van België

Voor de laatste wedstrijd in het kader van de Beker van België op zondag 21 september te Momignies selecteerde onze ploegleiding volgende renners om onze vijfde plaats in het klassement te verdedigen: Alexander De Keersmaeker, Sieben Devalckeneer, Kristof Dockx, Pieter Oerlemans, Jelle Van Den Plas en Keving Vandermast.

Reserve: Johan Steens, Koen Van Nueten en Viktor Van Den Branden.

Ploegleider: Ludo
Mecanieker: Nick
Verzorgers:

Samenkomst: Kursaal Route de  Macon om 12u00 - Vertrek: 13u30.

Selectie Meerhout

Voor de interclubwedstrijd te Meerhout op zondag 21 september selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Mattias Raeymaekers, Koen Van Nueten, Robin Verheyden, Niels Verdijck, Kevin Vynck en Stijn Verbeke.

Reserve: Jurgen Cop.

Ploegleider: Jan
Mecanieker:
Verzorger:

Samenkomst: Sporthal, Bevrijdingslaan 68A, Meerhout om 12u30
Vertrek: 14u00

Verslag Kampioenschap der Beide Vlaanders - Nieuwkerken-Waas

Voor deze 57e editie van het Kampioenschap der beide Vlaanders, moesten de renners 155 km afleggen, verdeeld over 14 ronden.

Na 2 km kregen we reeds een eerste ontsnapping van 6 renners, met daarbij Stijn.  Al vrij snel hadden zij een voorsprong van 30 seconden, toen we reactie kregen van een achttal. Deze 8 wisten in de loop van de derde ronde vooraan aan te sluiten, en deze nieuwe kopgroep van 14 liep uit tot ruim boven de minuut. 

In de 8e ronde kregen we dan een achtervolgende groep van 17, met Kristof.  Deze groep naderde vrij snel op de kopgroep, en dit was dan ook het sein voor Stijn om vooraan in de aanval te trekken.  Eerst in het gezelschap van een andere renner, maar deze kon het tempo van Stijn niet volgen en moest zich terug laten inlopen door de achtervolgers, waar de 17 ondertussen waren komen aansluiten.

Alleen tegen 30 achtervolgers was een onmogelijke taak voor Stijn, en in de loop van de 10e ronde werd ook hij teruggegrepen.

Bij het ingaan van de laatste ronde kregen we dan de beslissende ontsnapping.  11 renners reden weg met daarbij Kristof.  Slechts 1 renner wist de kloof met deze elf nog te dichten, wederom was het een ijzersterke Stijn die zijn plaats in de kopgroep terug innam.  Stijn zette zich op kop van de groep, zodat niemand nog kon terugkomen uit de achtergrond en Kristof in een ideale positie aan de sprint kon beginnen.

Kristof sprintte zich naar het podium met een mooie 3e plaats, Stijn werd nog 12e en dit na ruim 150 km in de aanval.  Onze andere renners handhaafden zich mooi in het peloton, Alexander werd zo 40e, Niels 51e, Kevin 77e en Koen 93e.  Stijn werd ook 2e in het klassement van de tussenspurten en RABC eindigde 6e in het ploegenklassement.

Renners : Alexander De Keersmaeker, Kristof Dockx, Koen Van Nueten, Stijn Verbeke, Niels Verdijck, Kevin Vynck.

Begeleiding : Jan, Leo, Etienne en Hilde.

Selectie Rochefort

Voor de interclubwedstrijd te Rochefort, in het kader van de Beker van België, op zondag 14.09.2014 selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Janno De Bruijn, Alexander De Keersmaeker, Pieter Oerlemans, Mathias Raeymaekers, Jelle Van Den Plas en Kevin Vandermast.

Reserve: Koen Van Nueten, Robin Verheyden en Viktor Van Den Branden

Ploegleider: Ludo
Mecanieker: Jan
Verzorgers: Etienne & Hilde

Samenkomst: 11u30 -  Rue Des Jardins 1 te (Jemelle) 5580 Rochefort (kleedkamers: Hall Omnisport de Jemelle).
Vertrek: 12u55      

Selectie Nieuwkerken

Voor de wedstrijd te Nieuwkerken van zaterdag 13 september 2014 selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Kristof Dockx, Koen Van Nueten, Niels Verdijck, Kevin Vynck, Stijn Verbeke en Alexander De Keersmaeker.

Ploegleider: Jan
Mekanieker: Leo
verzorger: Etienne en Hilde

Samenkomst: 12u30 Sporthal, Gijzelstraat te Nieuwkerken.
Vertrek: 14u00.
 

Verslag Hageland Classic - Rummen

Wedstrijdverslag Hageland Classic Rummen-Geetbets

Deze 25e editie van de Hageland Classic werd dit jaar voor de eerste maal georganiseerd als interclubwedstrijd.  110 renners namen de start voor een wedstrijd van 144 km, verdeeld over 12 ronden van elk 12 km.

In de eerste ronde kregen we al een aanval van Sieben.  Hij kreeg echter geen versterking en liet zich dan maar laten inlopen.  Iets verder was het de beurt aan Jelle. Samen met 4 metgezellen kregen zij ook niet veel ruimte van het peloton.  Het eerste uur werd afgelegd met een gemiddelde snelheid van 46 km/uur, wat ontsnappen onmogelijk maakte.

In de 5e ronde was het dan de beurt aan Stijn.  Eerst met 3, later met 6, wisten zij toch een voorsprong van 1 minuut bijeen te rijden.  Meer vrijheid kregen ze niet, en ondanks het mooie afstoppingswerk van onze andere renners, werden ook deze vluchters bij het ingaan van de 10e ronde gegrepen. Onmiddellijk een nieuwe aanval van 5, met daarbij Pieter, maar ook deze vlucht ging niet door.

Een massasprint was onafwendbaar.  Hierin werd Jelle 9e, Pieter 10e, Johan 61e, Sieben 72e, Nicky 76e en Stijn 78e.

Ploegleider, Jan

Renners : Sieben Devalckeneer, Pieter Oerlemans, Johan Steens, Jelle vd Plas, Stijn Verbeke en Nicky Verdaasdonk.
Begeleiding : Jan, Tom en Etienne.

Selectie Rummen

Volgende renners zijn geselecteerd voor de wedstrijd op donderdag 4 september te Rummen :

Sieben Devalckeneer
Johan Steens
Stijn Verbeke
Nicky Verdaasdonk
Kevin Vandermast
Niels Verdijck

Reserve : Pieter Oerlemans.

Ploegleider : Jan
Mecaniker : Tom
Verzorger : Etienne┬ęclear solutions 2012