Belgisch kampioenschap tijdrijden teams

Op zondag 2 juni vindt het BK ploegtijdrijden tellende voor de Beker van België plaats te Borlo. Onze ploegleiding selecteerde volgende renners: Govaerts Tom, Van Tilborgh Brent, Dockx Kristof , Raeymaekers Mattias, Michael Simons en De Mol Lennerd.

Ploegleider: Peter
mecanieker: Bryan
verzorger: Bruno

Samenkomst: 11u00 - Borlo Trullingenstraat +- 1km voor aankomst
Vertrekuur: 13u09

Uitslag BK tijdrijden

Vandaag behaalde Mattias Raeymaekers in het Waalse Chimay een prachtige 8e plaats op het Belgische Kampioenschap tijdrijden.

Viktor Van Den Brande werd 13e en Tom Goovaerts 17e.

Proficiat aan onze renners!

Verslag Romsée-Stavelot-Romsée

 Op zondag 18 juni stonden we met 22 teams (136 renners ) aan de start van de Ardennenklassieker in Romsée. Met 30 graden op de thermometer en een pak hoogtemeters beloofde het een zware uitputtingsslag te worden. Reeds van in de aanvang van de grote ronde werd de snelheid de hoogte in gejaagd met als gevolg dat op de eerste beklimming na 15 km de deur achteraan al openstond . ( het eerste uur werd 44 km afgelegd op dit parcours)

Op de 2de beklimming van de dag na 45 km (Basse Bodeux ) brak de veer bij Ward (maagproblemen ). Hierna volgde de beklimming van de Haute Levee waar ook Kristof , Alexander en Wouter ( achteraf bleek zijn achterwiel vast te lopen ) het reeds gehalveerde peloton moesten laten rijden . Ook de volgende beklimming (Rosier) werd overleefd door onze 3 overgebleven strijders en toen na deze beklimming een kopgroep van 13 het sop koos was Brent present en haakte zijn wagentje aan . Deze renners wisten een boni bij elkaar te rijden tot 1min 30 maar bij het binnenkomen van de 2 plaatselijke ronden van 24km draaiden de renners van Wallonie Bruxelles (hadden volledig de slag gemist ) de gas open en 20 km later kwam alles ( wat er nog over was ) weer samen . In de laatste 20 km konden nog enkele renners wegrijden en verbrokkelde de rest van het peloton .

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Fabio Sinoy voor Bjorn Dedecker en Ylber Sefa . Lennerd eindigde 28ste , Mattias 34ste en Brent 45ste . In het ploegenklassement werden we 7de en bleven hiermee zelf continentale teams voor . In alle geval een dikke pluim voor alle renners , ook voor hen die de wedstrijd niet konden uitrijden door verschillende redenen ( minder voorbereiding door studie , werk , defect of maagproblemen )

Ook een dikke merci voor onze verzorgers Etienne en Bruno en mekanieker Bryan en aan alle ouders en supporters die voor bevoorrading zorgen waar mogelijk was
Tot op de volgende wedstrijd

Peter Raeymaekers

Renners : Brent Van Tilborgh , Lennerd De Mol , Mattias Raeymaekers , Alexander De Keersmaeker , Wouter Van Engeland , Kristof Dockx en Ward Van Doren
Verzorgers : Bruno en Etienne
Mekanieker : Bryan      

Netwerkmoment RABC

Op donderdag 29 juni 2017 organiseert RABC zijn eerste netwerkmoment voor bedrijven van 8 tot 10u00 in het clubhouse van FC Merksem. Meer informatie vindt u hier.

Verslag Kampioenschap van het Waasland

Wedstrijdverslag Belsele 13 juni 2017.

Hoewel we met zeven renners van start mochten gaan in het kampioenschap van het Waasland, stonden we door een aantal afzeggingen, maar met vijf renners aan de start van deze wedstrijd.

Deze koers ging over een afstand van 168 km, zijnde 12 ronden van 14km. Het betrof een biljartvlak parcours met enkel twee bruggen.  142 renners kwamen hier aan de start en het zonnetje was in overvloed aanwezig met enkel een briesje dat volgens deskundigen enkel 2 Bft bedroeg.

Aan een meer dan behoorlijk tempo werd het eerste uur van deze wedstrijd afgehaspeld tegen een snelheid van 50 km/u. Ondanks dit tempo of was het dankzij werden er tot halverwege de wedstrijd geen noemenswaardige ontsnappingen genoteerd. Tot er dan toch een kopgroep ontstond van negen renners, waarin geen enkele RABC’er in betrokken was. Meer dan een halve minuut voorsprong kregen deze echter niet bijeen gesprokkeld. Toch liet het peloton dit negental rustig betijen zodat ze zonder zware inspanningen deze kopgroep in het vizier hielden.

Tot ze op 40km van het einde toch beslisten dat het welletjes was geweest en we een hergroepering kregen. Dan kregen we een beslissende aanval  van een 14 tal renners, waarin grote ploegen als Pauwels sauzen, Cibel, Tartaletto en Hubo Aerts betrokken waren die onmiddellijk een voorsprong van meer dan een minuut op het peloton vergaarden. Als je de namen bekijkt in de uitslag, weet je ook meteen dat er een groot aantal ex-profs in betrokken waren. Spijtig genoeg weer geen van onze renners er bij. Deze bleven tegen een superhoog tempo mee “peddelen” in het peloton.

Als ik zeg superhoog tempo bedoel ik eigenlijk een moordend tempo, waarin onze renners alle vijf wel degelijk stand hielden. De ganse wedstrijd, 168 km, werd afgehaspeld tegen een gemiddelde snelheid van maar liefst 48,88 km/u, waarin onze renners, alle vijf, de aankomst bereikten.

Dit resulteerde in volgende uitslag: 70ste Ken De Fauw, 74ste Mats Raeymaekers, 78ste Lennerd De Mol, 80ste Tom Goovaerts en 100ste Titte Van Laer.

Hoe dan ook , toch schitterend gereden mannen.

Mekanieker van dienst was Mark en verzorger Etienne , waarvoor onze dank.

Groetjes ,
Mon

Romsée-Stavelot-Romsée

Voor de interclubwedstrijd Romsée-Stavelot-Romsée, die doorgaat op zondag 18 juni, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Brent Van Tilborgh, Alexander De Keersmaecker, Wouter Van Engeland, Lennerd De Mol, Ward Van Dooren, Kristof Dockx en Mattias Raeymaekers.

Ploegleider: Peter
Mecanieker: Bryan
Verzorgers: Etienne en Bruno

Samenkomst: 11u30 - Espace sport de Fleron , Avenue de l’espace sport 1-4 4620 Fleron
Vertrek: 13u30

Verslag Trofee Luk Van Biesen

Trofee Luk Van Biesen – Grote prijs garage Montana Sterrebeek ELITE z/c en BELOFTEN 1.12 IC 2 Beker van België - 28 mei 2017 Wezembeek -Oppem

Renners RABC: Alexander De keersmaecker, Kristof Dockx, Ken De Fauw, Mattias Raeymaekers, Brent Van Tilborgh, Tom Govaarts en Victor Van Den Branden
Verzorgers : Etienne en Hilde
Mekanieker : Kurt

Omstreeks 14h00 gingen een 140 renners van 21 teams van start voor 12 ronden van 11,6 km . Op de eerste warme zomerdag van meer dan 30 graden moesten we proberen onze eerste punten van de beker van Belgie te scoren . De afspraak was duidelijk, gewoon in elke vlucht van betekenis met minstens 1 en indien mogelijk met 2 renners mee gaan. Onze renners deden er alles aan om de wedstrijd mee te maken en waren zeker bij de sterksten uit het peloton maar ondanks de hoge snelheid kwam er de ganse wedstrijd geen ontsnapping van betekenis zodat we af stevenden op de onvermijdelijke massasprint . Door het proberen hard te maken van de wedstrijd was bij onze renners de scherpte in de sprint eraf en eindigden Mattias 29ste, Tom 34ste, Kristof 81ste, Brent 83ste, Victor 84ste, Ken 104de, Alexander 108ste en in de voorlopige ploegenranking staan we voorlopig 15de. De wedstrijd werd gewonnen door Jochen Deweer voor Benjamin Verraes en Tom Timmermans

De volgende manche in de beker van Belgie is de ploegentijdrit in Borlo voor onze renners een uitgelezen kans om een aantal plaatsen in de ploegenranking te stijgen.

Nog een woord van dank voor onze mechanieker Kurt en verzorgers Etienne en Hilde die ervoor zorgen dat onze renners in deze tropische temperaturen niets te kort kwamen

Een tevreden ploegleider Peter
 

Verslag Sinksenkoers - Averbode

Sinksenkoers Averbode 4 juni 2017 - Wedstrijdverslag
Renners RABC: Michael Simons, Tom Van Den Borne, Wouter Van Engeland, Brent Van Tilborgh, Mattias Raeymaekers en Victor Van Den Branden
Verzorgers : Etienne en Hilde
Mekanieker : Alex

Op zondag 4 juni stonden we aan de start op de interclub te Averbode . Met 146 deelnemers (25 teams ) moesten we 8 ronden in de mooie streek rond Averbode afwerken met telkens een lichtlopende helling op de baan naar Diest en een 6 km voor de finish de steile helling in het grasbos (mini poggio).

Onze renners reden direct attent vooraan en aan het einde van de eerste ronde kwam er een ontsnapping van Mattias met de Amerikaan Thomas Gibbons. De voorsprong liep nooit hoger op dan een 30 sec maar ze hielden
het een 30 km vol tot er een groep van 13 renners de kloof dichtte en net aan de voet van de steile klim aan het grasbos aansloten . Deze steile klim was voor Mattias even een dooddoener en samen met een andere renner sloot hij aan bij een achtervolgende groep van 13 renners waar ook Victor in zat. Ondanks het harde werk van Victor en Mattias in deze groep bleef de achterstand op de kopgroep rond de 30 sec schommelen. In het peloton
deden Brent , Michael , Tom en Wouter perfect hun werk zodat de voorsprong op de rest van het peloton al snel 2 min bedroeg.

De laatste 2 ronden begonnen de renners van illi-bikes die met 4 in de groep van Mattias en Victor zaten om beurt aan te vallen zodat de veer in die groep een beetje brak en de koplopers hun voorsprong tot boven de minuut steeg.

Benjamin Verraes won de sprint bij de koplopers voor Gill Meheus en Bram Van Broeckhoven. Mattias werd 19de en Victor 20ste, Tom 42ste, Michael 62ste, Brent 88ste en Wouter 90ste.

Bedankt renners voor de goede sfeer en inzet, Alex voor de goede zorg van de fietsen en Etienne en Hilde voor de perfecte verzorging.

Een tevreden ploegleider Peter┬ęclear solutions 2012