Selectie Trofee Luc Van Biesen

Voor de interclubwedstrijd Trofee Luc Van Biesen te Wezembeek-Oppem van komende zondag selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Alexander De Keersmaeker, Gert-jan De Coster, Wouter Van Engeland, Ken De Fauw, Brent Van Tilborgh en Michiel Van Echelpoel.

Ploegleider: Mon
Mecanieker: Alex
Verzorgers: Bruno en Etienne

Samenkomst: 12u - voetballokalen, Sportpleinlaan te Wezembeek-Oppem
Vertrek: 14u
 

Selectie Triptyque Ardennais

Voor de Triptyque Ardennais, die plaatsvindt van 19 tot en met 22 mei, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Viktor Van den Branden, Bram Rombouts, Mats Raeymaekers, Brent Van Tilborgh, Wouter Van Engeland, Michiel Van Echelpoel en Kenneth Geerts.

Ploegleider: Mon
Mecanieker: Kurt
Verzorgers: Etienne en Bruno

Selectie GP Stan Ockers - Borsbeek (individueel met profs)

Voor de GP Stan Ockers te Borsbeek (individuele wedstrijd met profs) van komende maandag 16 mei verkreeg onze club 9 wildcards van de organisatie. Onze ploegleiding selecteerde volgende renners: Niels Verdijck, Ken De Fauw, Kristof Dockx, Kevin Vandermast, Viktor Van Den Branden, Tom Goovaerts, Michiel Van Echelpoel, Kenneth Geerts en Anthony Van Noten.

Selectie Sinksenkoers - Averbode

Voor de Sinksenkoers te Averbode op zondag 15 mei 2016 selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Jan Van Aert, Tom Goovaerts, Alexander De Keersmaeker, Viktor Van den Branden, Titte Van Laer en Mattias Raeymaekers.

Reserve: Mathias Vertessen, Tom Van den Borne en Wouter Van Engeland. 

Ploegleider: Mon
Mekanieker: Kurt
Verzorgers: Etienne en Hilde

Samenkomst: 11u - Sporthal Averbode, Vortstraat 55 te Averbode
Vertrek: 13u

Verslag GP Hauts de France

Verslag GP Hauts de France ( Vallenciennes)
Donderdag 5 mei 2016

Op woensdag 4 mei vertrokken we vanuit Kapellen met gans de ploeg voor onze 3e deelname aan de GP Hauts de France een wedstrijd in en om Vallenciennes.  Rond 16 uur kwamen we aan bij ons hotel.  Dat was net als de vorige jaren hotel Balladins in Rouvignies.  Een halfuurtje later stonden onze renners klaar om te gaan losrijden en het parcours, en dan vooral de gevreesde kasseistrook, te verkennen.

De wedstrijd zelf dan.  175 km over glooiende wegen, 2 kasseistroken en een pittige finale in Douchy-les-Mines.  Rond de klok van 2 namen 120 renners de start.  We kregen onmiddellijk een aanval van één renner.  Tom trok in de achtervolging maar kreeg geen vrijheid van het peloton. Na 20 km kregen we een massale valpartij in het peloton, gelukkig zonder al te veel lichamelijke schade voor de renners.  Jan en Alexander waren bij de slachtoffers.  Jan kreeg een nieuw voorwiel en kon zijn weg verder zetten.  Bij Alexander waren zijn 2 wielen stuk, maar vooral het feit dat zijn ketting vast zat rond zijn crankstel, verplichte een zwaar teleurgestelde Alexander tot opgave.

Jan kon bij het oprijden van de kasseistrook, aan km 30, net achteraan aansluiten bij de laatste ploegleiderswagen, en na een helse achtervolging terug aansluiten bij het peloton.  Een nieuwe val op de kasseien en weer waren 2 van onze renners er bij betrokken.  Tom zonder mechanisch defect, Viktor lek vooraan.  Ook zij konden hun weg verder zetten.  Bij deze achtervolging kwam Viktor zwaar ten val, en moest de wedstrijd verlaten.  Na onderzoek door de dokter bleek er gelukkig niets gebroken.  Tom kon na een ellendig lange achtervolging zijn plaats weer innemen in de groep. 

Door de valpartijen en het hoge tempo, was het peloton in verschillende stukken gebroken.  Toen de finale aanbrak kregen we een ruime kopgroep van 20 renners, met daarbij Jan.  In een tweede groep zat Tom.
Uiteindelijk werd Jan, na een slopende wedstrijd, mooi 14e.  Tom wist nog te ontsnappen uit zijn groepje en werd 29e.

Toch nog een mooi resultaat, na een echte pechdag voor RABC.

Ploegleider Jan

Renners : Alexander De Keersmaeker, Tom Goovaerts, Jan Van Aert, Viktor vd Branden, Brent van Tilborgh en Kevin Vynck
Begeleiding: Jan, Marc, Etienne en Hilde.

Selectie Denderhoutem (Beker van België)

Voor de tweede wedstrijd in het kader van de Beker van België van komende zondag 8 mei selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Bram Rombouts, Jan Van Aert, Tom Goovaerts, Alexander de Keersmaeker, Viktor Van Den Branden en Ken De Fauw.

Reserves : Titte Van Laer, Mattias Raeymaekers en Mathias Vertessen.

Ploegleider: Jan
Mecanieker: Alex
Verzorgers: Etienne en Bruno

Samenkomst: 12u - Sporthal Denderhoutem, Pastorijweg te Denderhoutem.
Vertrek: 14u

Selectie GP des Hauts de France

Op donderdag 5 mei trekken onze renners naar Frankrijk (Vallenciennes) om deel te nemen aan de GP des Hauts de France. De ploegleiding selecteerde volgende renners voor deze wedstrijd: Alexander De Keersmaeker, Jan Van Aert,  Viktor Van Den Branden, Tom Goovaerts, Kevin Vynck en Brent Van Tilborgh.

Reserves : Mattias Raeymaekers, Kevin Vandermast en Kenneth Geerts.

Ploegleider: Jan
Mecanieker: Marc
Verzorgen: Hilde en Etienne

Verslag Juul Marinus - Zandhoven

Wedstrijdverslag GP Juul Marinus - Zandhoven 23 april

Op Zaterdag 23 april stonden onze renners aan de start voor de 2e Grote Prijs Juul Marinus in Zandhoven.  Een wedstrijd over 138 km, verdeeld over 11 ronden, voornamelijk over brede banen.  Het beetje wind dat er stond zou dus bepalend moeten worden.  Voor de start al wat opwinding.  Titte bleek zijn koersschoenen te zijn vergeten. Met dank aan het reservepaar schoenen van Robin en andere pedalen op zijn fiets konden we toch met een voltallige ploeg van start.

Van bij de start werd er snel gereden, wat aanvallen zo goed als onmogelijk maakte.  Na 30 km kregen we een eerste aanval van 17 renners met daarbij Jan en Tom.  Deze renners namen vrij snel één minuut voorsprong.  Aangezien er maar liefst 12 teams een renner in de kopgroep hadden, was meteen de goede vlucht vertrokken.  Hun voorsprong schommelde steeds tussen de minuut en de anderhalve minuut.  Onze renners in het peloton zorgden echter voor prima afstoppingswerk om de vlucht met Jan en Tom te beschermen.

Op 15km van het einde demarreerde Tom uit de kopgroep.  Hij kreeg het gezelschap van een renner van Rock Werchter.  Hun voorsprong op de rest van de kopgroep werd nooit meer dan een 200 meter, maar ze hielden het vol tot aan de eindstreep.  In de spurt voor de overwinning werd Tom nipt geklopt en eindigde zo op een mooie 2e plaats.  Iets later werd Jan nog knap 11e.  Onze andere renners eindigden in het peloton. Titte werd 29e, Mathias 33e, Robin 54e en Alexander bolde als laatste van het peloton over de meet op plaats 120.
Zo werden we ook nog mooi 2e in het ploegenklassement, na een schitterende wedstrijd van onze jongens.

Groeten, Jan

Renners : Alexander De Keersmaeker, Tom Goovaerts, Robin Jacobs, Jan Van Aert, Titte Van Laer,  Mathias Vertessen.
Begeleiding : Jan, Kurt, Etienne en Hilde.┬ęclear solutions 2012