Samenvatting Liedekerkse Pijl

Naar aanleiding van zijn overwinning in de Liedekerkse Pijl kwam Alexander De Keersmaeker al uitgebreid in het nieuws.

Samenvatting Liedekerkse Pijl: https://vimeo.com/136499978.
Nieuwsitem Ring TV: http://www.ringtv.be/sport/alexander-de-keersmaeker-wint-45-ste-liedekerkse-pijl.

Nieuwsblad 17 augustus 2015

Selectie Memorial G. Letêcheur

Voor de Memorial G. Letêcheur te Rochefort op 23/08/2015 selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Alexander De Keersmaeker, Mats Raeymaekers, Bram Rombouts, Stef Swinnen en Kevin Vandermast.

Ploegleider: Jan
Verzorgster: Hilde

Samenkomst: 11u00 Centre Sportif te Jemelle.
Vertrek: 13u00

Overwinning Alexander

Vandaag behaalde Alexander De Keersmaeker een eerste plaats in de Liedekerkse Pijl (kaderend in de Beker van België). Proficiat Alexander!

De volledige uitslag alsook het clubklassement vindt u hier terug.

Vanaf morgen is er een uitgebreid verslag te zien van de Liedekerkse pijl op Ring TV.

Definitieve selectie Ronde van Oost-Vlaanderen

Voor de Ronde van Oost-Vlaander, die plaatsvindt van 19 tot en met 23 augustus selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Robin Jacobs, Yves Schouwaerts, Michael Simons, Michiel Van Echelpoel, Mathias Vertessen en Kevin Vynck.

Reserve: Wemmers Max

Ploegleider: Jan
Mecanieker: Marc
Verzorgers: Etienne en Hilde

Selectie Liedekerkse Pijl

Voor de 45ste Liedekerkse Pijl, tellende voor de Beker van België, op zondag 16 augustus selecteerde onze ploegleiding volgende renners:  Alexander De Keersmaeker, Kristof Dockx, Robin Jacobs, Bram Rombouts, Stef Swinnen en Kevin Vandermast.

Reserve: Viktor Van Den Branden en Simons Michael.

Ploegleider: Mon Van Velthoven
Verzorgers: Etienne en Hilde

Samenkomst: 11u30 - Parking Colruyt, Kleemputtenstraat 55 in Liedekerke
Vertrek: 13u30

Voor meer informatie: www.liedekerksepijl.be

Verslag Antwerpse Havenpijl

Voor deze 25e editie van de Antwerpse Havenpijl kon de organisatie weer uitpakken met een sterk internationaal deelnemersveld.  De wedstrijd ging over 183 km, met 2 grote ronden door de Antwerpse Haven, gevolgd door 7 plaatselijke ronden in en rond Merksem.

Na 10 km kregen we een eerste ontsnapping van 5 renners met daarbij Mats die zo in zijn eigen Stabroek mee in de kopgroep zat.  Net voor de eerste van 2 kasseistroken in Zandvliet, werden de vluchters terug gegrepen.  Ook de kasseistroken konden niet voor afscheiding zorgen, en zo reed een compact peloton de Noorderlaan op richting Merksem.  Na 30 km kreeg Stef af te rekenen met een lekke band.  Na een helse achtervolging kon hij net voor het einde van de eerste grote ronde terug aansluiten.  In het eerste uur legden de renners maar liefst 47 kilometer af.

Net voor de tweede passage over de kasseien kreeg Geoffrey af te rekenen met spaakbreuk.  Ook hij kon, na een lange achtervolging, zijn plaats in de groep weer innemen.

Na 100 km kregen we een ontsnapping van 14 renners.  Deze ontsnapping nam vrij snel 1min 30 voorsprong.  Op 3 ronden van het einde geraakte het peloton georganiseerd, en begon de voorsprong terug te lopen.  Meerdere renners moesten het peloton laten rijden, waaronder onze 2 pechvogels Stef en Geoffrey. Het duurde echter tot in de laatste kilometer voor de vlucht werd teruggegrepen, en kregen we een massasprint.

Onze 5 resterende renners konden zich in deze massasprint niet vooraan plaatsen, en reden op een veilige plaats over de aankomstlijn.  Alexander 35e, Robin 87e, Mats 113e, Kristof 114e en Ken 119e.  Het wedstrijdgemiddelde kwam uiteindelijk uit op 46 km/uur.

Ploegleider, Jan

Renners : Ken De Fauw, Alexander De Keersmaeker, Kristof Dockx, Geoffrey Geysels,  Robin Jacobs, Mats Raeymaekers, Stef Swinnen.

Begeleiding : Jan, Kurt, Etienne en Hilde.

Verslag Trofee Luc van Biesen

Verslag Trofee Luc Van Biesen , 02/08/2015 , Kraainem.

Op 02/08/2015 stonden we aan de start van de 35ste Trofee Luc Van Biesen in Kraainem.
De start werd gegeven om 14u00, voor een afstand van 140 km, oftewel 13 ronden van 10,8 km. Om één of andere reden, had ik een goed gevoel voor deze wedstrijd . De zon was van de partij, zou ook heel de dag zo blijven, weinig wind en een goed ploegske. Hier zouden we wel eens kort kunnen eindigen. Iedereen tijdig op de plaats van de afspraak en goed gezind , wat wil je nog meer…

Dit bleek ook onmiddellijk na de start, na een 5 – tal kilometers, ging Kristof in de aanval en volgens mij kenden ze hem daar niet zo goed. Want als ge hem een bitje kent dan weet ge dat ge hem geen 10 meter mag geven of hij is schuppes. Als den Dockx het in z’n “star” heeft dan is hij steeds bereidt om in den attaque te gaan. Wel met het oog om enkele medevluchters mee te krijgen en dat sloeg in dit geval een beetje tegen. Hij kreeg maar één metgezel mee , dus hem kennende dacht hij een tijdje later: “ Wette wat die kunnen en werd terug ingelopen“.
De snelheid lag zeer hoog in het eerste uur , 46,8 km en dat had zo zijn gevolgen. Het peloton verbrokkelde in vier stukken en er werd medegedeeld via de wedstrijdradio, dat er reeds 32 geloste renners waren. Wij, Marc en ik , kunnen dat bevestigen want met onze schitterende volgnummer, 23, hebben wij ze alle 32 zien passeren. Plots… over de wedstrijdradio: RABC gevraagd voor rugnummer 80, maar geen bevoorrading bezorgen. Dit was na 36 km en het ging om Alexander, die enkel vroeg, krijg ik drinken? Waarop Marc antwoordde: nee, het mag niet. Ik zag Alexander kijken of hij net een levensreddend infuus geweigerd werd m-Maar toch terug achteraan aansloot. Net op dat moment passeerden we een groot deel toeschouwers, die zowat iedere renner een drinkbus bezorgden. Volgende boodschap op de wedstrijdradio : RABC u mag uw renner ook drinken bezorgen ( is dat dan 2 maten en 2 gewichten ? ).

Ondertussen was er een kopgroep ontstaan van 12 man met daarbij onze Stef Swinnen, gevolgd door 7 renners met daarbij Ken De Fauw. Wij zaten ondertussen achter groep 3 met daarbij onze Alexander. De vierde groep hadden we in de steek gelaten, waarin door een lekke band Kristof verzeild was geraakt, ook Sieben en Jan die, blijkbaar een iets mindere dag hadden, wat Jan dan ook tot opgave dwong.

De twee groepen vooraan kwamen bij elkaar, zodat we daar 19 leiders kregen. Deze werden gevolgd door 2 renners waarbij Alexander aanwezig was. Die vervolgens aan een huzarenstukje begon en een gat van 2 minuten dichtreed op de kopgroep. Als dieje het in z’n “star” heeft, kan dat ook tellen ze.
Uiteindelijk leverde dit als resultaat : DNF: Jan, 74ste Sieben, 71ste Kristof, 20ste Stef, 18de Ken en 10de Alexander.

Dan denk je als ploegleider 3 man in de eerste twintig: Bingo. Nee hoor, een vierde plaats in het clubklassement op 25 ploegen en in dat klassement maar drie prijzen.

Onze mekanieker Marc , heeft het toch weer voor elkaar gekregen Kristof te depanneren en terug in gang te duwen. Van ons verzorgingsduo Etienne & Hilde wil je zelfs niet weten wat ze allemaal hebben moeten doen om de renners tijdig eten en drinken te bezorgen.

Groetjes,
Mon

Selectie Antwerpse Havenpijl UCI 1.2 - Topcompetitie

Voor onze eigen organisatie de Antwerpse Havenpijl UCI 1.2 kaderend in de Topcompetitie, die plaatsvindt op zondag 9 augustus te Merksem, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Robin Jacobs, Alexander De Keersmaeker, Ken De Fauw, Kristof Dockx, Geoffrey Geyssels, Mats Raeymaekers en Stef Swinnen.

Reserve: Michiel Van Echelpoel, Niels Verdijck, Janno De Bruijn en Jan Van Aert.

Ploegleider: Daemen Jan
Verzorgers: Etienne Lenaerts

Samenkomst: 11u - Sporthal Rode Loop - Rodeloopstraat 2 te Merksem
Vertrek: 13u

Voor meer informatie: www.antwerpsehavenpijl.be┬ęclear solutions 2012