Selectie Trofee Luc Van Biesen Wezenbeek Oppem (Kraainem)

Voor de eerste wedstrijd in het kader van de Beker van België de Trofee Luc Van Biesen te Wezenbeek Oppem (Kraainem), die doorgaat op zondag 28 mei, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Goovaerts Tom, Brent Van Tilborgh, Alexander De Keersmaeker, Viktor Van Den Branden, Raeymaekers Mattias, Ken De Fauw en Kristof Dockx.

Reserve: Gert-Jan Decoster

Ploegleider: Peter Raeymaekers
Mecanieker: Kurt Jacobs
Verzorgers: Etienne Lenaerts & Hilde De Vos

Samenkomst: 12u00 - Wezembeek-Oppem voetballokaal Sportpleinlaan
Vertrek: 14u00

Selectie GP des Hauts de France

Voor de interclubwedstrijd GP des Hauts de France te Douchy les Mines (Frankrijk), die van start gaat op donderdag 25 mei, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Brent Van Tilborgh, Lennerd De Mol, Ken De Fauw, Tom Goovaerts, Kristof Dockx en Viktor Van Den Branden.

Start: 13u30

Ploegleider: Jan Van Aert

Podiumplaatsen

Afgelopen weekend behaalde twee van onze renners een podiumplaats. Viktor Van Den Branden werd 3e in de Vaartkoers te Schoten en Kristof Dockx 3e te Torhout. Proficiat aan onze renners!

3e plaats Viktor Van Den Branden

Verslag GP Stad Vilvoorde - Challenge Willy Decraen

Wedstrijdverslag GP Stad Vilvoorde - Challenge Willy Decraen

Renners RABC : Kristof Dockx , Mattias Raeymaekers , Ken De Fauw , Tom Govaerts ,Michael Steyaert en Robin Jacobs.

Verzorgers : Etienne en Bruno
Mekanieker : Alex

Omstreeks 14h gingen 150 renners van 25 teams van start voor 14 ronden van 10 km. Het werd een gesloten wedstrijd waar geen enkele ontsnapping veel voorsprong kreeg. Onze renners waren bij elke noemenswaardige poging betrokken en toen half koers 9 man voorop geraakten, waren ken De Fauw en Tom Govaerts bij de pinken om mee te gaan. Hoewel de voorsprong nooit meer dan 40 sec bedroeg hielden deze vluchters het vol tot in de laatste ronde. Tom probeerde het naderende peloton nog te ontlopen en werd pas ingelopen bij het ingaan van de laatste km. De onvermijdelijke massasprint werd gewonnen door Francesco Van Coppernolle voor Robin Mertens en de Albanees Sefa Ylber. Onze renners werden niet beloond voor hun voortreffelijke wedstrijd. We mogen zonder blozen stellen dat ons team 1 van de beteren was uit de wedstrijd.

Uitslag RABC: Tom 29ste, Michael 65ste, Mattias 72ste, Robin 91ste, 104de Ken en 110de Kristof allen in dezelfde tijd als de winnaar.

Bedankt renners voor de inzet en de sfeer en verzorgers en mekanieker voor het werken in moeilijke omstandigheden (Vilvoorde city)
Een tevreden ploegleider Peter.

Verslag Trofee van Oost-Vlaanderen - Bavegem

Op zondag 14/05/2017 was het de beurt aan het dorpje Bavegem om de tweede rit van de Trofee van Oost-Vlaanderen te organiseren. Wederom had men een lastige omloop uitgetekend, waarbij naast het heuvelachtige karakter, ook de vele bochten een invloed zouden hebben op het koersverloop. Het parcours bestond uit 3 grote ronden van 26 kilometer, gevolgd door 4 plaatselijke omlopen van +/- 15 kilometer. Telkens diende een mooie beklimming van 1 kilometer in Sint-Lievens-Houtem bedwongen te worden. Voor RABC stonden volgende belofte renners aan de start : Tom Van Den Borne, Lennerd De Mol, Matthias Pauwels, Robin Jacobs en 2 'verse' renners zijnde Kenneth Geerts en Brent Van Tilborgh.

Opnieuw gingen de renners van start om 14 uur onder bewolkte en winderige omstandigheden. Door de afwezigheid van 2 teams (waaronder Lotto Soudal U23) moest de winnaar ditmaal gezocht worden tussen de 129 deelnemers. Tijdens de voorbespreking werd aangegeven dat gezien het parcours en de omstandigheden, de juiste vlucht al vrij vlug tot stand zou kunnen komen. Onze 3 vooruitgeschoven renners moesten dus vanaf het begin attent zijn.

Reeds na 5 kilometer wisten 5 renners, waaronder Brent, te ontsnappen. Echter werd de geringe voorsprong op de eerste beklimming teniet gedaan. Opnieuw kozen 4 renners het hazenpad aan kilometerpaal 20. Zij wisten zeer snel 50 seconden bij elkaar te fietsen. Ingang tweede ronde werden er 8 tegenaanvallers gesignaleerd, met opnieuw Brent. Zij maakten de oversteek naar de 4 vluchters zodat we 12 renners aan het front kregen. Ondertussen werd RABC opgeroepen via de koersradio vanwege "een onderlinge fietswissel tussen 2 renners'. Al snel bleek dat Lennerd door versnellingsproblemen (bij gebrek aan reservefiets) de fiets van Kenneth had gekregen om zo zijn kansen te kunnen verdedigen. Echter stond zijn zadel te hoog, en zat Kenneth op een slecht functionerende tweewieler met een te laag zadel. Lennerd kon zich 2 kilometer verder opnieuw in het peloton nestelen, maar daarmee waren de problemen nog niet voorbij. Bij een verbod aan de zogenaamde 'oortjes' en geen reservefiets voor deze jongens, moesten we een andere oplossing zoeken. We beslisten daarom in onderling overleg om Kenneth verder op te offeren en de wedstrijd te verlaten om op het dichtstbijzijnde punt Lennerd toe te schreeuwen dat hij naast de kant van de baan moest plaatsnemen zodat zijn zadel juist gezet kon worden. Dit gebeurde dan ook een aantal kilometer verder. Door een zeer goede tussenkomst van mechanieker Rinus kon Lennerd binnen 20 seconden terug vertrekken en terug op zoek gaan naar het peloton.

Hierbij kwam hij al snel Matthias tegen, die niet voldoende hersteld was van de wedstrijd van zaterdag. Toch plooide hij zich dubbel om met Lennerd in het wiel nog een laatste keer terug te keren tot de staart van het peloton. Dit lukte voorbeeldig waardoor de rust dus kon terugkeren, weliswaar met 2 RABC'ers minder in koers.

Intussen had de leidende groep een voorsprong bijeen gefietst van 1 minuut en 10 seconden, waardoor het er best goed uitzag. Toch kwam in het peloton niet veel later een felle reactie op gang, waardoor het gat gehalveerd werd. Bij de eerste lokale omloop maakten dan ook 2 maal een klein groepje de sprong naar de koplopers, waardoor we 20 leiders in de wedstrijd kregen. Een poging van Robin met een metgezel strandde jammer genoeg op 15 seconden, waarna hij terug zijn plek in het peloton moest innemen. Op 25 kilometer van het einde kwamen nogmaals 10 renners aansluiten vooraan, zodat de kopgroep zeer omvangrijk werd met een voorsprong van +/- 1 minuut.

Op de voorlaatste klim scheidden 2 jongens zich af en namen in een mum van tijd 40 seconden op hun gezellen. Toch vond de Zuid-Afrikaan Gustav Basson (Home Solution - Anmapa - Soenens Cycling Team) dit nog niet voldoende en besloot om op de top van de laatste helling zijn kompaan Gill Meheus van het Baguet - M.I.B.A. - Indulek - Derito Cycling Team van zich af te schudden en zo solo naar de finish te rijden. Dit lukte probleemloos; meer nog, in de resterende 8 kilometer nam deze renner nog 1 minuut en 15 seconden afstand van Meheus. Vlak daarachter mochten de andere renners uit de vroegere kopgroep onder elkaar uitmaken wie de derde podiumplek zou bemachtigen. Brent, die intussen ruim 100 km in de aanval had gezeten, werd geconfronteerd met een gebrek aan spurtsnelheid en legde daardoor beslag op een 27e plek. Toch alle lof voor hem, door vanaf de start attent te zijn en mee te sluipen in de vlucht die stand hield tot op de finish!

Onze overige renners eindigden in het peloton. Lennerd werd 62e, Tom (die mooi revanche nam voor zijn slechte dag van gisteren) legde beslag op plek 74, terwijl Robin besloot op plaats 87. Voor al onze jongens was deze tweedaagse een prachtige leerschool met het oog op de toekomst. Vooral de goede prestaties van de eerste- en tweedejaars beloften kunnen de basis vormen van mooie resultaten in de komende jaren.

Wederom dank aan verzorgers Etienne en Hilde, alsook aan mechanieker Rinus. Hij liet vandaag nog maar eens zien dat hij de nodige ervaring heeft in dit vak. Tenslotte was het voor onze eregast Lieven Coppens (Clubambassadeur RABC) een aangename kennismaking met het reilen en zeilen tijdens een wielerwedstrijd.

Groetjes,
Jan Van Aert

Verslag Trofee van Oost-Vlaanderen - Pollare (Ninove)

Afgelopen zaterdag 13/05/2017 stonden onze belofte renners aan de start van de eerste rit van de Trofee van Oost-Vlaanderen die werd betwist in Pollare (Ninove). Een vrij pittig parcours stond de renners te wachten. Drie grote ronden van 27 met telkens de Onkerzelestraat, Bosberg en Pollareberg (waar de finish lag), gevolgd door 5 lokale ronden van 12 kilometer met telkens Pollareberg. Goed voor een totale afstand net iets meer dan 140 km. De selectie bestond uit Matthias Pauwels, Tom Van Den Borne, Lennerd De Mol, Robin Jacobs, Jarrid Janssens en Wouter Van Engeland.

Omstreeks 14 uur trokken 144 renners, verdeeld over 25 ploegen zich op gang. Al vanaf de start lag de snelheid vrij hoog, mede doordat de eerste kilometers in dalende lijn liepen. De wind stond vrij gunstig, waardoor er eigenlijk nergens sprake was van zijwind. Verschillende aanvalspogingen werden dan ook zeer snel teniet gedaan door het peloton. Door een kleine valpartij in de eerste ronde werd Tom opgehouden en diende al zijn krachten aan te spreken om terug te keren. Na 30 kilometer werd het toch teveel waardoor hij het peloton moest laten gaan.

Halfweg de tweede ronde was er een vrij zware valpartij in de afzink richting Bosberg, gelukkig was hier niemand van onze jongens bij betrokken. Iets verderop kregen we via de radio de melding dat 3 renners zich hadden losgemaakt van het pak, waaronder onze Robin. Zij liepen snel uit tot 22 seconden, waarna de voorsprong stagneerde. Op de lange strook tegenwind richting Onkerzelestraat, was het onbegonnen werk met slechts 3 renners. Gevolg: algemene hergroepering. Tijdens de beklimming van diezelfde helling, konden 13 renners zich losmaken, maar ook deze poging was aan het einde van de laatste grote ronde ten einde.

Toch bleef het zeer onrustig in het peloton en was het duidelijk dat er vroeg of laat toch een serieuze afscheiding tot stand zou komen. Dit was dan ook het geval in de tweede lokale omloop, toen 20 renners op korte tijd een voorsprong van 40 seconden bij elkaar wisten te rijden. Onze vertegenwoordiger vooraan ditmaal was Jarrid. Toen men de samenstelling van de koplopers via de koersradio doorgaf en bleek dat er slechts 1 renners van het Lotto Soudal U23-team in deze ontsnapping aanwezig was, besliste hun ploegleider om zijn overige 5 jongens op kop van het peloton te zetten om de kloof te dichten. Door het hoge tempo in de achtervolging ontstond een scheur in het peloton. Een vrij omvangrijke groep van dik 30 renners verkleinde seconde per seconde het gat op de leidende groep van 20. Jammer genoeg hierbij niemand van RABC, waardoor het hopen was dat de leiders niet opgeslokt zouden worden door de achtervolgers.

Toch was de samensmelting een feit net voorbij het ingaan van de lokale ronde. Er leek geen ontkomen aan dat de wedstrijd beslecht zou worden in een langgerekte sprint bergop. Een renner van Baguet-M.I.B.A.-Indulek-Derito Cycling team dacht hier anders en waagde zijn kans onder de vod van de laatste kilometer. Lange tijd leek hij het te gaan halen maar net voor de finish wist nog één renner hem te passeren en pakte zo de overwinning. Het ging om Glen Van Herck van het Mixte team Jarface - De Jonge Rakkers, die met een ultieme jump zijn eerste grote zege kon laten noteren.

Jarrid zat na een mooie wedstrijd in de finale door zijn beste krachten heen en plaatste zich op plek 35 in de daguitslag. Enkele minuten later finishten onze overige 4 renners in groep 2 met volgende resultaten: Wouter 71e, Matthias 73e, Robin 75e en Lennerd 89e. Toch een speciale vermelding voor Matthias die hiermee zijn eerste interclub ooit wist uit te rijden, en dit op een vrij selectief parcours.

Tevens een woordje dank aan de begeleiding; Etienne en Hilde voor de prima verzorging, en Kurt voor de mechanische assistentie. Daarnaast was het ook aangenaam om eregaste Thalita de Jong te mogen begroeten in de volgwagen.

Met vriendelijke groeten,
Jan Van Aert
 

Verslag PK Antwerpen - Vremde

Op zondag  30 april stonden we aan de start in Vremde voor het Provinciaal kampioenschap van Antwerpen voor renners U23.  Vermits dit een verplichte wedstrijd is, mochten we toch een flink aantal Antwerpse kleppers aan de start verwachten, wat uiteindelijk niet het geval bleek te zijn omdat we toch maar met 72 renners van start gingen. Dit voor een afstand van 125 km. verspreid over 20 ronden van slechts 6,2 km , over meestal zeer smalle wegen.

Een gure koude wind met een kracht van 5 Bf zou er mede voor zorgen dat dit zware gevolgen zou hebben voor de renners.

Ons zestal bestond uit : Anthony Van Noten, Brent Van Tilborgh, Kenneth Geerts, Robin Jacobs, Tom Van den Borne en Wouter Van Engeland. Reeds van in de start bleek dat er stevig zou gevlamd worden . Op een lang lint passeerden ze reeds na een paar honderd meters gereden te hebben, dit resulteerde al meteen in een paar opgaves. Na ronde twee diende Kenneth Geerts reeds de strijd te staken omdat hij kampte met rug problemen.

Vooraan was reeds een kopgroep ontstaan van negen renners, waarbij Brent Van Tilborgh, die al een voorsprong van 30” lieten noteren op een achttal achtervolgers en 45“ seconden op het peloton of wat daar nog van over schoot . Gelukkig zat daar Robin Jacobs, die de start een beetje gemist had, nog bij. Voor de anderen bij ons werd het ronde voor ronde  moeilijker en moeilijker nog aan te klampen zodat we voor half wedstrijd, bijna veertig opgaves mochten noteren, waaronder ook Anthony Van Noten, Tom Van den Borne en Wouter Van Engeland.

Vooraan bij Brent was er blijkbaar niet zo’n vlotte samenwerking. Zodat de 8 achtervolgers konden aansluiten bij de kopgroep, zodat we zeventien renners leiders kregen . Dit bleken er dan weer enkele teveel te zijn om tot een goede verstandhouding te komen. Het “peloton”, toen nog bestaande uit een vijftiental renners,  waaronder Robin, deed nog éénmaal een verwoede poging om terug te keren, zodat ze even terugkwamen tot  15 seconden. Tot daar ook de veer brak en ze zich bij de overmacht neer legden.

Slag om slinger werd er vooraan gedemarreerd , waarbij een zeer sterk rijdende Brent, meer dan zijn mannetje stond. Door de overmacht van Illi-Bikes, die toch met vier man vooraan aanwezig waren, viel deze kopgroep uiteindelijk ook in stukken en brokken. De Decker Alfdan  ( Lotto- Soudal ) en Mondelaers Jarno ( Illi-Bikes ) mochten het onder elkaar uitmaken wie met de PK titel aan de haal ging, wat  uiteindelijk De Decker werd. Gevolgd door nog een tweetal op zeven seconden.  Zodat de podium plaatsen bezet waren. Op 15 seconden spurtte Brent zich, in een groepje van  negen, naar een schitterende tiende stek. Op 9’45” spurtte ook Robin zich ook nog naar een 17de plaats.

28 renners van de 72 behaalden de eindstreep, wat toch duidelijk aantoont hoe zwaar dit PK  was.

De verzorging was in handen van Bruno , waarvoor onze dank.

Groetjes ,
Mon 

Selectie Trofee Oost-Vlaanderen – Bavegem

Voor de interclubwedstrijd te Bavegem, die plaatsvindt op zondag 14 mei, selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Robin Jacobs, Kenneth Geerts, Matthias Pauwels, Brent Van Tilborgh, Lennerd De Mol en Tom Van Den Borne.

reserve: Kenneth Geerts

Ploegleider: Jan
Mecanieker: Rinus
Verzorgers: Etienne & Hilde

Samenkomst: 12u00 - Inex Zuivelindustrie NV - Meulestraat 19 – 9520 Sint-Lievens-Houtem
Vertrek: 14u00┬ęclear solutions 2012