Beker van België 2016

Deze middag ontving onze club het bericht van de KBWB dat wij in 2016 wederom mogen deelnemen aan de wedstrijden in het kader van de Beker van België.

Eerstdaags zal onze wedstrijdkalender aangevuld worden op de website.

Ploegvoorstelling 2016

Op maandag 22 februari zal onze jaarlijkse ploegvoorstelling plaatsvinden. Iedereen is van harte welkom op deze voorstelling, die doorgaat in de kantine van FC Merksem - Gasthuishoevestraat 51 te Merksem - en stipt om 20u00 zal starten (deuren open vanaf 19u45).

Prettige feesten

Wij wensen iedereen een zalig kerstmis en een gelukkig, sportief en gezond 2016 toe. In januari volgt een volledige update van onze website naar kalender en rennersbestand toe.

Renners 2016

Volgende renners maken in 2016 deel uit van het RABC-team (situatie 7/11/2015). Wij danken hen voor het vertrouwen en hopen samen met hen een schitterend 2016 te mogen meemaken.

Gert-Jan Decoster - Ken De Fauw - Alexander De Keersmaeker - Kristof Dockx - Kenneth Geerts - Geoffrey Geysels - Robin Jacobs - Ben Mcintosh - Frederic Mintjens - Mattias Raeymaekers - Bram Rombouts - Michael Simons - Siebe Smeyers - Stef Swinnen - Jan Van Aert - Tom Van Den Borre - Viktor Van Den Branden - Kevin Vandermast - Ward Van Doren - Michiel Van Echelpoel - Wouter Van Engeland - Titte Van Laer - Anthony Van Noten - Brent Van Tilborgh - Niels Verdijck - Vertessen Mathias - Kevin Vynck

Verslag Momignies (Beker van België)

Wedstrijdverslag BvB Memorial Francy Leners Momignies zondag 20/09/15

31 ploegen met een totaal van 171 renners verschenen zondag aan de start in Momignies voor een afstand van 151km over 10 lastige ronden.

Onze koerstactiek voor deze laatste manche in de BvB bestond  eruit om bij elke ontsnapping iemand van ons mee te sturen. We zouden trachten met 3 renners vooraan te eindigen om ons klassement te verbeteren.

Na 13km werden we opgeschrikt door een zware valpartij waarbij een 25-tal renners  betrokken waren.  Gelukkig waren er geen renners van onze ploeg bij de slachtoffers.

Na 16km reden 7 renners weg waaronder Jan.  Ze pakten een 10-tal seconden maar werden teruggegrepen.

Na 25km een aanval van 11 renners zonder een RABC'er.  Hun voorsprong  schommelde tussen 45" en 1 minuut.

Na 50km een tegenaanval van enkele renners, deze keer was Bram mee, maar ze werden teruggegrepen.

Na 69km was  Sieben mee in een tegenaanval. Op 80km was er een hergroepering. Er kwam een spervuur van aanvallen met telkens minsten 1 Rabc'er erbij. Alexander,  Kristof,  Sieben, Jan en Bram hoorden we meermaals door de koersradio vernoemen. Robin hield zich gedeisd vooraan in het peloton. De eerste 2 uur werd er aan een gemiddelde  van 44,9km gereden.

Na 100km kregen we terug een aanval van 5 renners waaronder Robin. Later konden er nog 6 renners aansluiten en kon de ontsnapping pas goed beginnen. Deze groep reed snel 1min bijeen en de laatste ronde konden ze ingaan met 1'20" voorsprong. Achter de leiders kwam nog een tegenaanval van 7 renners met Alexander erbij maar ze werden gegrepen op 1,5km voor de aankomst. Na een spannende finale mochten de 11 renners spurten voor de eerste plaats. Robin werd knap 2de met een half wiel verschil. Kristof demarreerde nog in de laatste km maar geraakte niet meer weg. Alexander werd 30ste, Jan 32ste,  Kristoff 83ste, Bram 88ste en Sieben 99ste.

Wat ons een mooie 3de plaats opleverde in het ploegenklassement.

Renners: Alexander De Keersmaeker, Sieben De Valckeneer, Kristof Dockx, Jan Van Aert, Robin Jacobs, Bram Rombouts.

Begeleiding:
Ploegleider: Marc Marginet.
Mekanieker: Kurt Jacobs.
Verzorgers: Hilde Vos en Etienne Lenaerts.

In het eindklassement BVB
Individueel: Alexander 12de                 Kristof 73ste
                     Robin 16de                        Jan 75ste
                     Bram 30ste
individueel jongeren: Robin 4de
                                      Bram 26ste
Ploegenklassement: 7de

Sportieve groeten
Marc
 

GP Eugeen Roggeman - Stekene

Morgen nemen Alexander, Ken, Robin en Mattias (Raeymaekers) deel aan de profwedstrijd Eugeen Roggeman te Stekene.

Start om 14u00.

Ploegleider: Mon
Mecanieker: Marc
Verzorgers: Etienne en Peggy

Momignies (Beker van België) - 2e plaats Robin Jacobs

Na de overwinning van Alexander te Liederkerke behaalde Robin een mooie tweede plaats in de laatste wedstrijd in het kader van de Beker van België te Momignies. Proficiat Robin!

In de eindstand behalen we een mooie zevende plaats in het ploegenklassement, zodoende behalen we onze vooropgestelde doelstelling zijnde een top tienplaats. We wensen hiermede dan ook alle renners te bedanken, die zorgden voor dit prachtige resultaat.

Selectie Momignies (Beker van België)

Voor de laatste interclubwedstrijd in het kader van de Beker van België te Momignies op zondag 20 september selecteerde onze ploegleiding volgend renners: Alexander De Keersmaeker, Sieben De Valckeneer, Kristof Dockx, Jan Van Aert, Robin Jacobs en Bram Rombouts.

Reserve: Mats Raeymaekers, Kevin Vandermast en Stef Swinnen.

Ploegleider: Marc
Verzorgers: Hilde en Etienne

Samenkomst: 11u30 - Le Kursaal, Route de Macon te Momignies (kleedkamers)
Start: 13u30
 ┬ęclear solutions 2012