Selectie GP Stan Ockers

Komende maandag 25 juni zullen volgende renners met een wildcard deelnemen aan de wedstrijd GP Stan Ockers te Borsbeek: Gert-Jan Decoster, Ken De Fauw, Geoffrey Geysels, Lenard Maes, Stef Swinnen, Viktor Van Den Branden, Kevin Vandermast, Niels Verdijck en Mathias Vertessen.

Ploegleider: Mon
Mecanieker: Rinus
Verzorgers: Nick en Marcel

Samenkomst: 12u00 - Voetbal Borsbeek sport , L.Hendrickxlei te Borsbeek.
Vertrek: 14u00
Individuele inschrijving!

Selectie FLM Race Heerlen (Nederland)

Voor de FLM Race Heerlen op vrijdag 29 mei 2015 selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Bram Rombouts, Mats Raeymaekers, Sieben Devalckeneer, Jan Van Aert, Kevin Vandermast en Nicky Verdaasdonk.

Reserve: Loorin Bastiaens Daaf Koemans en Michiel Van Echelpoel.

Ploegleider: Jan Daemen
Verzorger: Etienne Lenaerts

Samenkomst: 15u30 - Theater, Burg. Van Grunsvenplein 145, Heerlen.
Vertrek: 17u30

Verslag Zuid Hollandse Eilanden Tour (Spijkenisse - Nederland)

Wedstrijdverslag Zuid Hollandse Eilanden Tour (Spijkenisse)
Zaterdag 16 mei 2015.

Vorige zaterdag stond RABC voor de 4e maal aan de start van deze wedstrijd in het Nederlandse Spijkenisse. 31 teams oftewel 180 renners aan de start voor een wedstrijd over 165 km.

Van bij de start werd er snel gereden en de sterke zijwind zorgde ervoor dat het peloton meermaals in verschillende stukken scheurde.  Voor een 40-tal renners was de wedstrijd dan ook al vrij snel voorbij. Zij zouden de hoofdmacht nooit meer terug zien.

Na 50 kilometer kregen we een valpartij in de eerste groep.  Eén van de slachtoffers was Alexander.  Hij kon na een fietswissel verder, maar zat hierdoor in een verloren positie in de derde groep.

Na 85 km, ongeveer half koers, kregen we een ontsnapping van 4 renners met daarbij Jan. In zijn gezelschap zat ook Olympisch kampioen Sven Kramer.  Zij kregen nooit meer dan een halve minuut voorsprong en werden na 100 km terug gegrepen. Ondertussen had Jan wel de tweede premiesprint gewonnen.

Even verder kregen we een nieuwe omvangrijke kopgroep van 30 renners met daarbij Jan, Ken en Kristof.  Kristof won bij de eerste passage aan de finish de derde en laatste premiesprint. De rest van het peloton liet niet begaan, en na een achtervolging van maar liefst 40 km konden zij weer aansluiten.  Eén renner wist nog te ontsnappen en won de wedstrijd.  In de daaropvolgende massasprint werd Kristof 19e, Ken 21e en Jan 33e.

Ploegleider, Jan

Renners : Ken De Fauw, Alexander De Keersmaeker, Kristof Dockx, Jan Van Aert, Kevin Vandermast en Mathias Vertessen.

Verslag GP Hauts de France

Wedstrijdverslag GP Hauts de France 14 mei
Lieu Saint Amand – Douchy les Mines (173 km)

Slechts 16 teams aan de start van de 13e editie van de GP Hauts de France en dus maar 94 deelnemers voor deze mooie wedstrijd.

Na een kleine 30 kilometer begon een gesloten peloton aan de eerste van 2 passages over de zware en lange ( 1,8 km) kasseistrook in Haspres.  Hier hadden we geen geluk, want zowel Kevin als Bram reden lek.  Een groot aantal renners moest hier lossen uit het peloton, wat het zowel voor Kevin als voor Bram onmogelijk maakte om nog terug te keren in het peloton.

Bij de 2e passage over de kasseien, na 75 km, was er een grote valpartij.  Gelukkig zonder RABC’er, maar Nicky diende voet aan de grond te zetten en kon zijn plaats in het peloton niet meer innemen.  Ondertussen hadden we een kopgroep van 12, waarbij iets later nog 15 renners aansloten, met hierbij Kristof.  In een eerste achtervolgende groep van 6 renners zat Jan.

Op het lastige plaatselijke parcours, dat de renners nog 8 maal dienden af te leggen, kwamen vooraan steeds meer renners in de problemen.  6 renners wisten nog te ontsnappen en sprinten voor de zege.  Net achter deze kopgroep werd Kristof mooi 12e.  Jan werd 22e en Viktor 34e.

Ploegleider, Jan

Renners : Kristof Dockx, Bram Rombouts, Jan Van Aert, Viktor vd Branden, Nicky Verdaasdonk, Kevin Vynck.

Selectie Tryptique Ardennais

Voor de Tryptique Ardennais van 22 tot en met 24 mei selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Gert-Jan Decoster, Bram Rombouts, Michael Simons, Michiel Van Echelpoel, Sieben Devalckeneer, Mats Raeymaekers en Viktor Van Den Branden.

Reserve: Loorin Bastiaens

Ploegleider: Daemen Jan
Verzorger: Etienne Lenaerts

Samenkomst: 11u00 - Hall des Sports, zum Muhlenbuchel 476, Bullingen
Vertrek: 13u00

Verslag Ardense Pijl

Na de overvloedige regenval die we kregen in de Tour Du Jura, was de zon van de partij in de Ardennen. De renners konden dus starten in prima weersomstandigheden. 188 renners vertrokken in Herve voor een moeilijke rit van 178 km over 9 hellingen.

Na 25 km had Alexander een lekke band achteraan. Na een achtervolging van een 10-tal km kon hij weer aansluiten in het peloton.

Na 65 km kregen we te maken met een grote valpartij die veroorzaakt werd door een verkeerd maneuver van een motard. Alexander en Viktor kwamen daarbij ten val maar konden gelukkig vlug terugkeren in het peloton.

Na 80 km moest Alexander de groep laten gaan. Blijkbaar speelde de eerdere valpartij hem toch parten en had hij pijn.  Voor Loorin en Michael ging het op dat moment te vlug.

Na 100 km werd het ook te zwaar voor Michiel op de Maquisard. Ondertussen was het peloton in een 2-tal stukken. 40 renners reden vooraan, er was geen RABC'er bij. Voor de Mont Theux  kregen we terug een val in het 2de peloton waarbij Bram en Viktor werden opgehouden. Uit het 2de peloton ontsnapten een 20 tal renners met Sieben erbij. Bram en Viktor verzeilden door hun oponthoud in het 3de peloton en werden in de plaatselijke ronde uit koers genomen. Sieben eindigde op een verdienstelijke 56ste plaats. 68 renners reden de koers uit.

Ploegleider Marc

Renners:  Loorin Bastiaens, Bram Rombouts, Michael Simons, Viktor Van Den Branden, Michiel Echelpoel, Alexander De Keersmaeker, Sieben Devalckeneer.

Begeleiding: Mark, Rinus, Etienne en Hilde.

Selectie Zuid-Hollandse-Eilanden Tour (Nederland)

Voor de wedstrijd Zuid-Hollandse-Eilanden Tour op 16 mei selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Ken De Fauw, Alexander De Keersmaeker, Kristof Dockx, Jan Van Aert, Kevin Vandermast en Mathias Vertessen.

Reserve: Nicky Verdaasdonk, Janno De Bruijn en Kevin Vynck.

Ploegleider: Jan
Mecanieker: Rinus
Verzorgers: Etienne en Peggy

Samenkomst: 10u30, Sporthal Den Oert, J. Witteveenlaan te Spijkenisse.
Vertrek: 12u30
Website: www.zhetour.nl
 

Selectie GP Haute de France (Frankrijk)

Voor de interclubwedstrijd GP Haute de France op donderdag 14 mei selecteerde onze ploegleiding volgende renners: Alexander De Keersmaeker, Kevin Vandermast, Jan Van Aert, Sieben Devalckeneer, Nicky Verdaasdonk en Viktor Van Den Branden

Reserve: Kevin Vynck, Bram Rombouts en Loorin Bastiaens.

Ploegleider: Jan
Mecanieker: Marc
Verzorgers: Etienne en Peggy┬ęclear solutions 2012