Momignies (Beker van België)

Zondag 17 september was de 7de en laatste wedstrijd voor de Beker Van België in Momignies.
De weergoden waren de renners goed gezind, een herfstzonnetje en een frisse wind verdreven de regen van de laatste weken. 141 renners over 25 ploegen stonden aan de start van een lastige wedstrijd. Ze hadden 10 ronden van 15,1km voor de boeg over een heuvelig parcours waar geen enkele meter vlak was.

Van bij de start ging het er hard aan toe. Het eerste uur werd afgelegd aan 45 km/uur. Er kwamen tal van ontsnappingen met heel wat bedrijvige Rabc’ers erbij. De ploeg van de leider in het algemeen klassement had de koers goed onder controle zodat de vluchters nooit meer dan 10 à 15 sec. voorsprong kregen.

Na 90km ontsnapten toch 7 renners die meteen meer dan 1min. bijeen fietsten zonder Rabc’er.

Op 120km versnelde Alexander op één van de hellingen en kreeg 4 renners mee maar die wilden of konden niet overnemen. In een mum van tijd reed hij de kloof dicht op de leiders waardoor we een hergroepering kregen.
Alexander moest even uitblazen en ondertussen kwam er een breuk in het peloton. Er reden 19  renners weg met enkel Brent erbij. Zij namen direct 1min30 en de goede ontsnapping was hiermee vertrokken. In de laatste kilometers ontsnapten nog 6 renners. In de spurt voor de 7de plaats werd Brent 17de. In het peloton ontsnapten Robin en Kristof maar die werden in de laatste meters nog gegrepen.

Uitslag:  17deBrent, 33steKristof, 40steMichael, 46steWouter, 50steAlexander, 73steViktor en 109deRobin
Onze renners konden op een verdienstelijke wedstrijd terugkijken.

Het leverde een 12de plaats op in het ploegenklassement.

Renners: Robin Jacops, Michael Steyaert, Kristof Dockx, Wouter Van Engeland, Viktor Van Den Brande, Brent Van Tilborgh. Alexander De Keersmaeker.

Begeleiding: Ploegleider: Marc Marginet
                       Mekanieker: Kurt Jacobs
                       Verzorgers: Hilde Vos, Etienne Lenaerts

Sportieve groeten,
Marc

<< Ga terug naar de vorige pagina┬ęclear solutions 2012