Verslag Antwerpse Havenpijl

Wedstrijdverslag Antwerpse Havenpijl 06/08/2017

Op deze aangename zondag 06 augustus stonden we aan de start van onze eigen Antwerpse Havenpijl met 148 renners. Vermits dit een wedstrijd is tellende voor de topcompetitie en voorbehouden is voor U25 renners dienden we beroep te doen op onze "youngsters": Brent Van Tilborgh, Gert-jan De Coster, Lennerd De Mol, Michael Simons, Michael Steyaert, Robin Jacobs en Tom van den Borne.

Deze wedstrijd werd betwist over 2 grote ronden van 51 km. door de polders van de Antwerpse haven en 8 plaatselijke ronden van 8 km. doorheen het centrum van Merksem. Dit voor een totale afstand van 168 km. Als je dan na deze wedstrijd bekijkt dat de gemiddelde snelheid 45,604 km/u bedroeg, weet je meteen dat er niet getalmd werd.

In de eerste grote ronde kregen we al redelijk wat valpartijen aan km 40 was er wederom een valpartij van zo'n 15 renners. Waarbij van onze zijde twee renners in betrokken waren, zowel Michael als Tom waren hierin betrokken. Beiden dienden door fysische als mechanische problemen de strijd te staken.

Ook Gert-jan diende na een lekke band en niet terug kunnen aansluiten bij het peloton de strijd te staken.
Een dikke tien kilometer verder hadden zowel Brent, Lennerd en Robin zich losgerukt uit het peloton met de bedoeling met drieën over de aankomstlijn te passeren om duidelijk onze aanwezigheid te laten zien. Doch het noodlot sloeg wederom toe doordat Lennerd lek reed en bij zijn valpartij de twee anderen mee in zijn val sleurde. Zowel Robin als Lennerd konden weliswaar gehavend terug aansluiten. Bij Brent leek het eerst ook nog vrij vlot te gaan tot we bemerkten dat zijn stuur was afgebroken en het onverantwoord was om met deze fiets voor één keer dat hij geen reservefiets met zich meehad de wedstrijd verder te zetten. Met als gevolg ook "exit" Brent.

Ondertussen was er een kopgroep ontstaan van 17 renners, met nog vier renners in de achtervolging, waar echter geen RABC'er in betrokken was. In de plaatselijke ronden lagen na zowat iedere bocht (en er waren er heel wat) renners tegen de grond. Ook bespeurden veel renners met lekke banden, waar ook wij meer dan ons deel van kregen.

In de eindspurt wisten onze overgebleven renners zich verdienstelijk te plaatsen : 67ste Michael Steyaert, 75ste Lennerd De Mol en 79ste Robin Jacobs.

Kortom hebben we door de vele valpartijen en lekke banden niet veel anders moeten doen dan depanneren en trachten terug aan te sluiten in de groep.

Mekanieker was Alex, verzorgers Etienne, Bruno en Hilde, waarvoor onze dank.

Groetjes ,
Mon

<< Ga terug naar de vorige pagina┬ęclear solutions 2012