Verslag BK Ploegentijdrit (Beker van België)

Na enkele leerrijke gezamenlijke trainingen trokken we goed voorbereid naar Borlo waar op 1 juli het Belgisch Kampioenschap ploegentijdrit op ons programma stond. Gezien de tijdrijderscapaciteiten van enkele RABC-renners en onze goede uitslag van vorig jaar, hoopten we ook nu op een prima prestatie.

Onder warme omstandigheden gingen we omstreeks 14 uur als tiende team van start met Tom Goovaerts, Kilian Cloots, Sebastiaan Vandensande, Viktor Van Den Branden, Ramon Vleugel en Mattias Raeymaekers. Er dienden 2 ronden van 25 kilometer afgelegd te worden, waardoor onze jongens voor een zware inspanning van ruim 1 uur stonden.

De bedoeling was om de eerste ronde een klein beetje op reserve te rijden zodat we niet te snel renners verloren en vooral een sterke tweede ronde zouden kunnen afwerken. Onze jongens gaven het beste van zichzelf al kwam Kilian na een tiental kilometer op enkele hellende stroken stilaan in de problemen. Gezien zijn jeugdige leeftijd was dit zeker geen schande als je ziet dat ons team hoofdzakelijk uit ervaren elite renners bestond.

Zo kwam ons overgebleven vijftal na de eerste ronde voorbij de finish en zetten zij tot op dat moment de snelste tijd neer. Dit werd gecommuniceerd in de oortjes, waarna Ramon zijn laatste krachten aansprak om nog één keer de snelheid na een oplopende strook de hoogte in te jagen. Zo bleven de 4 meest ervaren tijdrijders over om de laatste 20 kilometer te volbrengen.

Jammer genoeg sloeg het noodlot in het laatste halfuur toe. Eerst moest Sebastiaan van de fiets wegens kettingproblemen waar we veel tijd verloren. Toen iets verder hetzelfde probleem ontstond (welke ditmaal gelukkig wel al rijdend opgelost kon worden), was het mechanisme even volledig verdwenen in het team. Wanneer Viktor op 5 kilometer van het einde dan ook nog eens onderuit schoof in een linke bocht, was een goede uitslag volledig onhaalbaar geworden. Doordat de tijd van de vierde renner telde, moesten onze overige jongens telkens wachten.

Op die manier verliezen we ruim anderhalve minuut waardoor we uiteindelijk 24e eindigden in het overall klassement. In de aparte klassering voor teams uit de Beker van België, behaalden we een 15e plaats. Zonder al deze pech zouden we een stuk korter zijn, al heeft elke club natuurlijk zijn eigen verhaal in zo een ploegentijdrit.

Jammer dat de tijd en moeite die we vooraf in deze dag hadden geïnvesteerd, niet werden beloond met een knappe uitslag. Toch wil ik onze 6 jongens en de aanwezige begeleiding enorm hard bedanken voor hun inzet en karakter! De onderlinge sfeer en vriendschap doen een pechdag als deze snel vergeten.

Met vriendelijke groeten,
Jan Van Aert
 

<< Ga terug naar de vorige pagina┬ęclear solutions 2012