Verslag GP Eugeen Roggeman

Op donderdag 20 september trokken we met een beperkte delegatie richting Stekene, waar we zouden deelnemen aan de individuele profwedstrijd 'Grote Prijs Eugeen Roggeman'. Gezien de drukke kalender van de voorafgaande dagen op UCI-niveau, was de verwachting dat er niet heel veel deelnemers zouden zijn. Echter werd al snel duidelijk dat het goede weer op deze na-zomerdag toch veel renners richting Stekene had doen afzakken. Uiteindelijk namen 145 renners de start voor een koers over 169 kilometer.

Tom Goovaerts was één van onze vijf renners die zou deelnemen, maar een felle verkoudheid en zeer weinig slaap de afgelopen nachten verhinderde hem om van start te gaan. Om ons team alsnog met een volgwagen de wedstrijd te kunnen laten volgen (minimum renners is 5), is hij speciaal naar Stekene afgezakt om zich te komen inschrijven. Bedankt hiervoor Tom!

Onze vier overige jongens (Ward Van Doren, Viktor Van Den Branden, Robin Jacobs en Anthony Van Noten) trokken zich om 14 uur op gang. Onmiddellijk trokken enkele renners in de aanval, waardoor er weinig sprake was van 'rustig in het ritme komen'. Een verschroeiend tempo en de aanwezigheid van de wind zorgde voor constante lintvorming in het peloton. Toch slaagden 13 renners er na 35 kilometer koers in om een kloof te slaan. Een goede samenwerking liet hun voorsprong oplopen tot 50 seconden.

Na ruim 70 kilometer kwam Anthony in de problemen achteraan het peloton. Eenmaal kon hij terugkeren tussen de wagens, maar de volgende ronde kraakte hij definitief, wat absoluut geen schande is in dit deelnemersveld.
Na 2 uur wedstrijd hadden de renners al 93 kilometer afgelegd. In de achtervolging formeerden de ploegen zich die de slag gemist hadden. Zo ontstond een 2 uur durend kat-en-muis-spel tussen kopgroep en peloton.
Achteraan stond de deur open en werden meerdere renners gelost, zo ook onze Ward die toch knap 120 kilometer had stand gehouden.

Vooraan gingen de 8 overgebleven leiders met een bonus van amper 14 seconden de slotronde in. Toch bleef het tot de laatste kilometer een vraagteken of de winnaar vooraan of achteraan gezocht moest worden. Een uitval in de kopgroep van de Noor Fridtjof Roinas leek de beslissende move te zijn. Echter is koers keihard en werd deze renner na een ontsnapping van 140 kilometer op de finishlijn voorbij gejumpt door de Italiaan Alberto Dainese (Seg Racing Academy) die zo de overwinning wist te behalen. Viktor (77e) en Robin (93e) bolden in de buik van het nog vrij omvangrijke pak over de aankomst en beëindigden zo op een veilige manier hun snelheidstraining.

De laatste interclub wedstrijden dienen zich alweer aan en hierin zullen we als team nog alles proberen om een mooi resultaat neer te zetten.

Groetjes, Jan

<< Ga terug naar de vorige pagina┬ęclear solutions 2012