Verslag GP Juul Marinus

Op 20 mei stonden we met onze renners aan de start van de 4de editie GP Juul Marinus te Pulderbos. De renners moesten 11 ronden van 13 km afwerken op een snel parcours zonder noemenswaardige hindernissen of open vlakten. We hadden vooraf afgesproken dat de renners steeds attent moesten meerijden en indien er een kopgroep was die groot genoeg was op kans van slagen dat ze er dan liefst met 2 moesten bij zijn.

De eerste helft van de wedstrijd gebeurde er vrij weinig uitgezonderd een val van Sebastiaan die zonder al te veel problemen terug kon aansluiten bij het peloton. Even daarna vertrok er een kopgroep van 19 renners met Viktor erbij. Mattias zag het gebeuren en kon als laatste renner nog de aansluiting maken.  Al snel was duidelijk dat de goeie vlucht vertrokken was en dat de winnaar voorin zat.

In de laatste ronde probeerde Viktor met enkele aanvallen de spurt te ontlopen maar deze was onafwendbaar gezien het lichtlopende parcours. In de sprint van de ruime kopgroep werd Mattias mooi 5de (op enkele cm van de 3de plaats) en Viktor 14de. Onze andere renners eindigden  verder achteraan in het peloton nadat ze heel de wedstrijd de vlucht met hun 2 ploegmakkers hadden beschermd. In de ploegenrangschikking werden we 7de van de 23 teams en in de stand van de ruches was Mattias 7de.

Weer een mooi resultaat van ons team, op deze manier zal het binnen de kortste keren zeker bingo zijn.

Met nog een woord van dank aan Pieter, Rita, Eric, Jan en Fanny  voor de hulp bij de verzorging  en onze Rinus als mechanieker.

Peter Raeymaekers

 

<< Ga terug naar de vorige pagina┬ęclear solutions 2012