Verslag GP Sint-Niklaas

De Grote Prijs van de Stad Sint-Niklaas vormde op 8 juli voor RABC het tweede luik van een eerste drukke zomerweekend. Vanwege ziektes, blessures, vakantie en trainingsstages van diverse renners, trokken we maar met 6 renners richting Waasland waar de Markt van Sint-Niklaas het fraaie decor vormde van deze koers. Bij het zien van de aanwezige teams en het beperkt aantal deelnemers, oordeelde ik als ploegleider dat er binnen onze selectie toch enkele jongens waren die in de finale bekwaam moesten zijn om mee te spelen voor de knikkers.

Klokslag 14 uur klonk het startschot voor een wedstrijd over 160 kilometer, verdeeld over 11 lokale ronden van elk ruim 14 kilometer. Onze jongens (Senne Deloof, Seppe Broeckx, Ramon Vleugel, Ward Van Doren, Viktor Van Den Branden en Jarrid Janssens) gingen met de nodige motivatie van start. Dit was al snel te merken doordat we niemand met een RABC shirt in de achterste gelederen van het toch ietwat kleine peloton (91 renners) konden opmerken vanuit de wagen.

De hoge snelheden in het peloton zorgden ervoor dat niemand meer dan 10 seconden voorsprong bij elkaar kreeg gefietst. Wel stond de deur achteraan al serieus open, waardoor al snel een tiental renners definitief gelost werden. Na goed 35 kilometer koers, hoorden we via de wedstrijdradio dat het peloton in 2 stukken was gebroken. Toen men iets later meldde dat de eerste groep uit 37 renners bestond, hoopten we wel 2 of 3 renners mee te hebben.

Het waren Ramon en Viktor die attent vooraan reden op het moment van deze eerste schifting, waardoor we met 2 jongens vertegenwoordigd zaten in peloton 1. De aanwezigheid van 6 renners van Cibel-Cebon deed toen al vermoeden hoe de wedstrijd zou aflopen. De voorsprong liep gaandeweg op tot 2 minuten, waarna 5 jongens uit groep 2 in de achtervolging gingen. Hierbij zat ook onze Jarrid. Zij bleven een tijdlang op dezelfde afstand hangen, maar zagen na goed 85 kilometer in dat ze aan een onmogelijke opdracht bezig waren. Toch moesten zij en de renners uit het tweede peloton wegens een te grote achterstand de wedstrijd na goed 100 kilometer verlaten.

Nadat de samenwerking vooraan zeer lange tijd erg goed bleef, was het een renner van Tarteletto-Isorex die op een kleine 50 kilometer van het einde met een aanval de finale op gang bracht. De actie vooraan werd overgenomen door enkele jongens van Cibel-Cebon, die een ronde later een kopgroep van 6 tot stand brachten. Hierbij zaten 4 renners van het team, waardoor al snel duidelijk was dat de winnaar moest gezocht worden. Toch was deze situatie voor hen nog niet voldoende. Met het nodige beulswerk slaagden zij erin om zich te ontdoen van de andere 2 renners, waarna er dus 4 ploeggenoten samen richting finish denderden. Het was uiteindelijk Michiel Dieleman die de zege cadeau kreeg van zijn kompanen.

Onze Viktor en Ramon deden hun uiterste best en mochten gaan sprinten voor een 11e plaats. Jammer genoeg ontstond er op 500 meter van de finish nog een stevige valpartij waarbij ook Ramon betrokken was. Hij kwam er gelukkig vanaf met enkele schrammen en een pijnlijke pols. Hierdoor misten we opnieuw door pech een dichte klassering. Viktor vonden we terug op plaats 21, terwijl Ramon nog als 27e over de finish bolde. In het ploegenklassement behaalden we uiteindelijk een degelijke 8e plaats.

Veel dank aan onze verzorgers Hilde en Etienne die onze renners van de nodige drank hebben voorzien, en voor stand-in mekanieker Michael Simons voor zijn hulp voor, tijdens en na de wedstrijd!

Groetjes,
Jan Van Aert

<< Ga terug naar de vorige pagina┬ęclear solutions 2012