Verslag GP Stan Ockers - PK Antwerpen - Borsbeek

Op Pinkstermaandag (21/05/2018) stond naar jaarlijkse gewoonte de Stan Ockers Classic te Borsbeek op ons programma. Aangezien deze dit jaar tevens gold als Provinciaal Kampioenschap in Antwerpen, wisten we in totaal 14 RABC'ers aan de start te krijgen. Een stevige delegatie dus op een deelnemersveld van 140 renners. Er diende in totaal 156 kilometer afgelegd te worden, verdeeld over 13 lokale omlopen langs Borsbeek en Vremde.

De eerste twee ronden werden aan een hoog tempo afgelegd, waarbij niemand zich wist af te scheiden van het peloton. Toch stond de deur achteraan al serieus open, getuige hiervan de vele geloste renners. Na een 30-tal kilometer wist onze Mattias Raeymaekers zich samen met 3 companen los te werken van de rest van het pak. Zij reden vrij snel een dikke minuut voorsprong bij elkaar, mede door de goede samenwerking vooraan. Na 60 kilometer koers kreeg één van de vluchters af te rekenen met materiaalpech, waardoor het voor de 3 overgebleven aanvallers steeds lastiger werd om de bonus te behouden. Zo kregen we net voor halfkoers een hergroepering en was alles te herdoen.

Wanneer na dik 2 uur koers 10 renners in de aanval trokken, was er niemand van onze jongens aanwezig vooraan. Toen Kristof Dockx bij het ingaan van de volgende ronde vanwege de warme omstandigheden aan de volgwagen drinken kwam vragen, kreeg hij de opdracht om samen met de overige RABC'ers onmiddellijk het heft in handen te nemen om de kloof dicht te rijden. Zo zagen we iets later 7 roodhemden de kop nemen in het peloton, waarna de snelheid fel omhoog werd getrokken. Het verschil van net geen minuut, zakte op een 5-tal kilometer tijd snel richting 35 seconden. Echter voelden de koplopers ook dat het peloton op jacht was naar hen, en versnelden ook. Hierdoor bleef de voorsprong lange tijd rond de 40 seconden hangen. Jammer genoeg hadden onze jongens niet de benen van de afgelopen weken, waardoor zij het gat niet toekregen.

Op 2 ronden van het einden slaagden 3 andere renners er toch in om de kloof op de koplopers te overbruggen. Net voor de aansluiting waren er vooraan wel 3 renners aan de haal gegaan. Zij konden hun voorsprong tot op de finish behouden. Het was ex-prof Pieter Jacobs (Hubo-Aerts Action Bike CT) die de wedstrijd wist te winnen.

In de sprint van het peloton voor de 13e plaats was er niemand van ons vooraan te vinden, wat vooral het gevolg was van de energie die in de achtervolging werd gestopt. Ken De Fauw eindigde als eerste RABC'er op een 38e plek, gevolg door Sebastiaan Vandensande (43e), Tom Goovaerts (45e), Viktor Van Den Brande (55e), Mattias Raeymaekers (63e) en Robin Jacobs (66e). Onze overige jongens moesten de wedstrijd helaas vroegtijdig verlaten.

Na onze zeer goede prestaties van de afgelopen weken, zagen we zowel bij de renners als bij de begeleiding achteraf toch wat (terechte) ontgoocheling. Dit provinciaal kampioenschap had zeker niet gebracht wat we er vooraf van verwacht hadden. Toch mag ik als ploegleider zeggen dat ik trots ben dat we als ploeg het heft in handen hebben genomen op het moment dat we in een verliezende situatie beland waren en dus strijdend ten onder zijn gegaan!

Bedankt aan alle renners (ook zeker de jongens uit andere provincies!) om ons team met een mooie delegatie aan de start te kunnen brengen. Ook aan de (bijna voltallig) aanwezige begeleiding om zich te ontfermen over al deze mannen!

Groetjes,
Jan

<< Ga terug naar de vorige pagina┬ęclear solutions 2012