Verslag GP Stone Lux - Meerhout

Volgend zestal stond onder prima weersomstandigheden aan de start van deze wedstrijd : Ward Van Doren, Viktor Van Den Brande, Mattias Raeymaekers, Robin Jacobs, Brent Van Tilborgh en Titte Van Laer.

Omstreeks 14u00 trokken 125 renners (verdeeld over 21 ploegen) zich op gang voor een totale afstand van 134 kilometer. De vlakke omloop in en rond Meerhout voorspelde ook ditmaal een hoge gemiddelde snelheid. Al na 2 kilometer werd het peloton opgeschrikt door een valpartij waarbij een heel aantal renners betrokken waren. Onze Ward bevond zich midden in de valpartij, maar kon zich ternauwernood recht houden, gelukkig kon hij zich snel terug op gang trekken op opnieuw zijn plaats innemen in het peloton. Voor een viertal andere renners zat de wedstrijd er toen, voornamelijk van materiële schade, al op.

Aan kilometerpaal 5 vertrok de eerste aanval van de dag. Twee renners kozen het hazenpad en reden in een mum van tijd 40 seconden voorsprong bij elkaar. Aanstoker van dit gebeuren was Mattias, die samen met zijn metgezel het eerste wedstrijd uur kleur heeft gegeven. De maximale voorsprong bedroeg 1 minuut en 5 seconden, maar jammer genoeg kwam er door het toenemende tempo in het peloton geen achtervolgend groepje op gang. Na een zeer mooie poging, was het liedje van de 2 vluchters dan ook uitgezongen na net geen 40 kilometer wedstrijd.

De koers bleef dan enige tijd gesloten, waarna zich toch opnieuw een groepje van 6 aanvallers kon afscheiden. Vrij snel kwam een tegenreactie van een twintigtal renners op gang, die dan ook iets later de aansluiting konden maken en zo een kopgroep ontstond van 25 man. Hierbij zaten namens RABC zowel Viktor als Robin vertegenwoordigd. Deze mooie situatie veranderde een ronde later toen opnieuw 18 jongens de oversteek maakten naar de leiders, helaas ditmaal zonder RABC. Net voor de samensmelting trokken vooraan twee renners alle registers open en pakten snel een kleine halve minuut voorsprong met nog 35 kilometer te gaan. Dat dit duo niet te onderschatten was, kon je op basis van de namen al snel inschatten. In de grote achtervolgende groep kwam wel initiatief om de kloof te dichten, maar echt veel korter kwamen zij niet. Meer nog, met slechts 7 kilometer voor de boeg, was het nagenoeg zeker dat zij stand zouden houden en onder elkaar gingen uitmaken wie er met de overwinning aan de haal zou gaan.

Uiteindelijk was het de Brit Ross Lamb (United C.T.) die zijn medevluchter op een halve ronde voor het einde wist te verschalken en de koers solo wist af te ronden. In de spurt om de 3e plaats wist Robin zich op een degelijke 17e plek in de uitslag te plaatsen, terwijl Viktor afsloot op en 31e plaats. Onze overige 4 jongens finishten allen in het peloton: Ward 56e, Titte 67e, Brent 77e en Mattias 79e. Als team behaalden we een 10e plek in de ploegenranschikking.

Wederom dank aan de uitstekende begeleiders die zoals steeds op post zijn, namelijk verzorgers Bruno en Etienne, en mekanieker van dienst Peter.

Met vriendelijke groeten,
Jan Van Aert

<< Ga terug naar de vorige pagina┬ęclear solutions 2012