Verslag Houtse Linies Oosterhout - Nederland

Gisteren stonden onze renners voor de eerste maal aan de start in het Nederlandse Oosterhout, en dit voor de 27e Omloop van de Houtse Linies.
Een wedstrijd over 150 km, verdeeld over 7 omlopen van 18 km en 3 omlopen van 8 km met daarin telkens een stevige kasseistrook.  Een deelnemersveld van 160 renners met daarbij enkele sterke Nederlandse continentale teams.

Van bij de start werd er een hoog tempo gereden, zodat aanvallers nooit echt ver konden wegrijden.  Na 35 km kwam dan de eerste grote ontsnapping tot stand.  11 renners reden weg, met daarbij Stijn.  Deze groep nam vrij snel één minuut voorsprong.  Aangezien de continentale ploegen allemaal 1 of 2 renners meehadden in de vlucht, controleerden zij de tegenaanvallen in het peloton.

Met de finale in zicht wisten enkele ploegen toch de organisatie in het peloton te krijgen, met als gevolg dat op 20 km van de finish de vlucht van de 11 terug werd  ingelopen.  4 renners wisten in de laatste ronde nog net uit de greep te blijven van het sprintende peloton.

Alexander werd uiteindelijk 22e, Jan 47e en Stijn, na een sterke wedstrijd te hebben gereden, nog 85e.

Jan.

Renners : Stijn Bruyndonckx, Alexander De Keersmaeker, Jan Van Aert, Tijs Van Aert, Nicky Verdaasdonk en Robin Verheijden.

<< Ga terug naar de vorige pagina┬ęclear solutions 2012