Verslag Kampioenschap van het Waasland

Vanwege examens, ziekte en blessures konden we op dinsdag 12 juni slechts met 5 renners richting het Kampioenschap van het Waasland te Belsele. Tom Goovaerts, Kristof Dockx, Ramon Vleugel, Alexander De Keersmaeker en Mattias Raeymaekers waren de afgevaardigden om onze eer in deze vlakke wedstrijd hoog te houden.

In iets frissere omstandigheden dan de afgelopen weken, trokken 150 renners verdeeld over 24 teams zich om 14 uur voor een wedstrijd van 158 kilometer. Onmiddellijk van bij de start noteerden we snelheden boven de 50 kilometer per uur. Het was dan ook geen wonder de eerste ronde geen enkele renner erin slaagde een voorsprong bij elkaar te rijden. In de derde van 12 af te leggen ronden, ontstond een kopgroep van 10 renners. Deze namen al vrij snel een voorsprong van een kleine minuut.

Deze groep wist een goede 50 kilometer aan de leiding te blijven fietsen, maar net na halfkoers was de algemene hergroepering een feit. De kans was dan ook groot dat er vrij snel een nieuwe, misschien wel beslissende ontsnapping tot stand zou komen. Zo geschiedde, want aan kilometerpaal 95 konden 9 sterke renners zich afscheiden van het peloton. Ook in de tegenaanvallende groep van 5 renners was niemand van RABC vertegenwoordigd. De verschillend tussen de verschillende groepen liep al snel op tot ongeveer 1 minuut. Tot het ingaan van de laatste ronde bleef de situatie nagenoeg ongewijzigd.

Toch kwam er op 15 kilometer van het einde uit het peloton nog een tegenreactie van een 25-tal renners, die in de slotfase de 5 tegenaanvallers nog wisten in te rekenen. Hierdoor konden zij dus nog sprinten voor de 9e plaats. In de kopgroep gingen intussen 3 renners afgescheiden richting finish. In de sprint kon Niels De Rooze (Tarteletto-Isorex) het laken naar zich toetrekken. Op 2 minuten spurtte onze Kristof zich nog naar een 18e plaats, kort daarachter gevolgd door Tom (38e). Ramon (57e), Alexander (97e) en Mattias (103e) kwamen in het peloton over de eindmeet. Dit leverde nog een behoorlijke 10e plaats op in het ploegenklassement.

Wederom dank aan onze trouwe staff (Rinus, Etienne & Hilde) voor hun inzet!

Groetjes,
Jan Van Aert
 

<< Ga terug naar de vorige pagina┬ęclear solutions 2012