Verslag mem. Staf Segers - Beker van België - Schoten

Op woensdag 4 april was er de Scheldeprijs-Memorial Staf Segers, de eerste wedstrijd dit seizoen die telt voor de BVB en tevens een bijna thuiskoers voor ons. Voor ons stonden volgende renners aan de start; Tom Goovaerts, Robin Jacobs, Kristof Dockx, Killian Cloots, Thijs Barendregt, Tijs Van Aert en Niels Smout. Om 11u30 ging de wedstrijd van start voor 9 ronden van 16,8km, goed voor een totale afstand van 151km.

Na 20km ontstond er een kopgroep van 11 renners die beetje bij beetje hun voorsprong konden opbouwen naar om en bij de minuut, geen enkele RABC’er was hierin vertegenwoordigd. Na 25km was er een lekke band van Thijs Barendregt, die na een kleine 10km zijn plek in het peloton terug kon innemen. Doordat heel wat sterke teams vooraan vertegenwoordigd was, was er nooit echt organisatie in het peloton. Dit maakte dat onze jongens ook achter de feiten aan moesten koersen. De voorsprong van de kopgroep bleef schommelen tussen de 30” en 1’, en terwijl het voor enkele renners vooraan te snel ging, konden nog 3 renners de oversteek maken.

RABC heeft nog geprobeerd om 2 renners mee in de achtervolging te zetten, maar echt dicht bij de kopgroep is het peloton nooit echt gekomen. In de finale moest Thijs Barendregt de wedstrijd nog staken door krampen. De wedstrijd werd gewonnen door Pieter Jacobs van Hubo Aerts.

Kristof eindigde als 43ste, Robin als 52ste, Tom 104de, Niels 113de, Tijs 126ste en Killian als 138ste. In het ploegenklassement eindigden we als 19de.

Bedankt allen voor inzet en enthousiasme.

Thomas Raeymaekers
 

<< Ga terug naar de vorige pagina┬ęclear solutions 2012