Verslag Morgan Blue Classic - Averbode

Op pinksterzondag stonden we met ons team aan de start van de Morgan Blue classic te Averbode. De renners moesten 9 ronden afwerken met telkens het grasbos in Diest als voornaamste hindernis.

In de eerste wedstrijdhelft waren er verschillende aanvalspogingen waar telkens minstens 1 van onze renners attent bij was. Half koers vertrok in schuifjes een kopgroep van 24  man met alleen Viktor erbij voor ons team. Deze renners kregen direct een bonus van meer dan een minuut en meteen was duidelijk dat de goede trein vertrokken was. Net toen we met de volgwagen achter de kopgroep mochten komen reed Viktor lek. Gelukkig kon hij na een snelle depannage door Alex vrij snel de groep vervoegen maar net op dat moment reden er vooraan 9 renners weg uit die kopgroep. Deze renners gingen dan ook voor de bloemen strijden.

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Rutger Wouters voor Toon aerts en Pieter Jacobs. Viktor eindigde 14de, waarschijnlijk had er wel meer ingezeten zonder die lekke band op een ongelukkig moment. Mattias en Kristof eindigden nog in een achtervolgende groep kort achter Viktor op een 29ste en 35ste plaats. Als ploeg eindigden we knap op een 6de plaats tussen een aantal sterke ploegen

Bedankt nog aan Hilde, Etienne, Alex en mama Vandenborne voor bevoorrading en hulp tijdens de wedstrijd.

Ploegleider,
Peter
 

<< Ga terug naar de vorige pagina┬ęclear solutions 2012