Verslag Sint-Aldegondisprijs - Zwevezele


Op 02/06/2018 trok RABC voor het eerst naar de interclubwedstrijd in Zwevezele, beter bekend als de Sint-Aldegondisprijs. Deze koers werd opgenomen in ons programma met het oog op de 4e Beker van België-manche welke op zondag 10 juni zal verreden worden in Perwez. Volgend zestal ging van start onder ietwat frisse omstandigheden : Tijs Van Aert, Niels Smout, Kristof Dockx, Robin Jacobs, Tom Goovaerts en Senne Deloof.

In totaal namen 128 renners (verdeeld over 20 teams, aangevuld met enkele individuele renners) het vertrek omstreeks 14 uur voor een totale afstand van 137 kilometer. Deze werd afgewerkt op een lokale omloop van 8,6 kilometer, welke 16 maal diende afgelegd te worden. Door het ontbreken van een stevige bries was het gevaar op waaiervorming erg klein op de soms smalle baantjes, waardoor een aantal van de favorieten op de zege zich in de beginfase helemaal achteraan het peloton verscholen hielden. Het duurde dan ook lang voor we een echte ontsnappingspoging konden noteren. Op een handvol geloste renners na, viel er het eerste uur nagenoeg niets noemenswaardig te melden.

Bij het ingaan van wedstrijduur 2, ontstond dan toch een kopgroep van 5 renners. Vlak hierna reed Kristof vooraan lek en diende dus door mekanieker Rinus van een nieuw wiel voorzien te worden. Een kleine ronde later wist hij terug zijn plek in het peloton in te nemen, welke inmiddels een kleine 50 seconden achterstand had op de vluchters. Na goed 90 kilometer waren de 5 koplopers er aan voor de moeite, waardoor we met een compact peloton de finale ingingen. Op 20 kilometer van het einde bleek een nieuw groepje zich afgescheurd te hebben van het peloton, met daarbij enkele favorieten. Niemand van RABC was betrokken in deze ontsnapping. Toch slaagde het peloton erin om de kloof te dichten waardoor we met een grote groep richting eindspurt trokken.

Door de licht dalende aanloop richting laatste kilometer lag het tempo zeer hoog en was opschuiven geen makkelijke zaak. Het merendeel van onze renners besloot zich niet te mengen in het gewriemel. Enkel Senne en Niels deden een poging maar kwamen nooit in de mogelijkheid om vol te gaan. Het was topfavoriet Benjamin Verraes (VDM Van Durme Michiels - Trawobo Cycling Team) die wederom het laken naar zich toe wist te trekken. Senne finishte als eerste RABC'er op een 34e plaats, kort gevolgd door Niels (38e). De overige 4 renners bereikten zonder problemen de aankomst in de achterhoede van het peloton.

Ook al reden we geen korte uitslag, het doel voor deze wedstrijd was toch bereikt. Alle 6 de renners konden in deze wedstrijd de nodige snelheid en kilometers opdoen om zo in optimale omstandigheden aan de start te komen volgende week in Perwez.

Bedankt wederom aan onze mekanieker Rinus en verzorgers Hilde en Etienne!

Groetjes,
Jan Van Aert

<< Ga terug naar de vorige pagina┬ęclear solutions 2012