Verslag Sluitingsprijs

Dankzij organisator Nick Van Den Bosch (Golazo) kreeg RABC de kans om op dinsdag 16 oktober met 5 renners van start te mogen gaan in de befaamde Sluitingsprijs in Putte-Kapellen, iets waarvoor we zeer dankbaar zijn! Deze koers die sinds dit jaar niet meer op de UCI kalender staat, was voor zowel onze renners als begeleiding de ideale manier om het seizoen in schoonheid af te sluiten.

Het talrijk opgekomen publiek kreeg een mooi deelnemersveld van 121 renners uit de bekende (prof)teams uit België en Nederland voorgeschoteld, en werd daarbovenop ook nog eens getrakteerd op onwaarschijnlijk stralend najaarsweer. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om er een mooie afscheidswedstrijd voor mekanieker Rinus van te maken.

Om 12u55 klonk het startsein voor een koers van 169 kilometer, verdeeld over 10 grote lokale ronden. Kristof moest net daarvoor noodgedwongen zijn reservefiets van het dak komen halen, daar zijn versnellingsapparaat de pijp aan Maarten gaf. Iedereen die deze wedstrijd kent, weet dat het vlakke parcours over veelal brede banen altijd garant staat voor een hoog wedstrijdgemiddelde. Na 1 uur koers stond er dan ook al 48 kilometer op de teller en zagen de toeschouwers enkele ronden een gesloten peloton voorbij razen. Toch zou de editie van 2018 niet uitdraaien op een massaspurt.

In de vierde ronden trokken 9 renners in de aanval, die geleidelijk hun voorsprong konden vergroten tot ongeveer driekwart minuut. Net nadat een tegenaanval van 11 renners met daarbij onze Robin en Mattias werden terug gegrepen, kon een nieuwe groep van 12 man wel de oversteek richting leiders maken. Zo kregen we 21 renners aan het commando, waarbij alle grote teams eigenlijk één of meerdere renners vertegenwoordigd hadden. Hierdoor kwam er nooit een georganiseerde achtervolging op gang en groeide de voorsprong steeds meer. De winnaar moest dus vooraan gezocht worden.

Uiteindelijk was het Taco Van Der Hoorn (Roompot - Nederlandse Loterij) die met een finale jump de zege wist binnen te halen en zo zijn sterk najaar nogmaals in de verf kon zetten. Al onze 5 renners kwamen in het peloton over de finish. Tom werd als eerste RABC'er 33e, gevolgd door Robin (41e), Mattias (74e), Kristof (75e) en Viktor (107e). Aan de volgwagen zagen we niets dan lachende gezichten na een aangename wedstrijd in eigen regio.  Het afscheid van Rinus na jarenlange dienst, werd terecht gevierd met een fles champagne! Bedankt voor je onuitputtelijke inzet voor het team, wat door iedereen erg gewaardeerd werd!

Graag wil ik ook nog Kurt en Seppe bedanken die onze jongens voor, tijdens en na de wedstrijd van de beste zorgen hebben voorzien!

Het seizoen 2018 zit er bij deze op. Een aantal zeer mooie hoogtepunten (2e en 3e plaats in wedstrijden voor de Beker van België, 4e plaats in Wim Hendrikstrofee, 5e plaats in IC Zandhoven en onze 4 zeges in regionale wedstrijden in augustus) doen ons met een fijn gevoel terugkijken op het afgelopen jaar, waarin helaas ook (te)veel van onze jongens getroffen werden door ziekte en/of blessure. Op naar 2019, waarin we opnieuw gaan laten zien dat we een meer dan degelijke wielerploeg zijn op nationaal niveau!

Groetjes, Jan Van Aert
 

<< Ga terug naar de vorige pagina┬ęclear solutions 2012