Verslag Trofee van Oost-Vlaanderen

Op zaterdag 12 mei trokken volgende beloften richting Pollare voor de Trofee van Oost-Vlaanderen : Tom Van Den Borne, Anthony Van Noten, Senne Deloof, Robin Jacobs, Jarrid Janssens, Michael Steyaert en Kilian Cloots. Zij namen om 14 uur de start voor een wedstrijd van 139 kilometer, verdeeld over 11 lokale omlopen met aankomst bovenop Pollareberg. Het peloton bestond uit 22 teams, goed voor 149 deelnemers.

De beginfase werd gekenmerkt door een heleboel schermutselingen die nooit meer dan 10 seconden voorsprong bijeen kregen gefietst. Het tempo lag erg hoog op dit golvend parcours met hoofdzakelijk brede wegen, getuige hiervan een gemiddelde snelheid van 43,4 kilometer in het eerste uur. Bij het ingaan van de vijfde ronde slaagden 8 renners er dan toch in om afstand te nemen van het peloton. Onze Senne was zeer attent meegeschoven met een aantal toprenners uit de betere deelnemende ploegen. Zo ontstond voor ons een ideale situatie, zeker toen zij een bonus bijeen reden van één minuut. Echter bleek het Stageco Cycling Team het hier niet mee eens te zijn, waarna zij zich op kop van het peloton zetten. Op een kleine 15 kilometer tijd reden zij de kloof op de leiders dicht, waardoor alles te herdoen was na 90 kilometer koers.

Door de razende jacht op de vluchters was Anthony samen met een heleboel andere renners achteraan in de problemen gekomen en diende het peloton te laten rijden. De daaropvolgende 2 ronden kregen we opnieuw een spervuur van aanvallen, maar kreeg niemand echt de ruimte. Alles leek erop dat de wedstrijd zou eindigen op een massaspurt, tot op 1,5 ronde van het einde dan toch 29 renners zich van de rest van het pak wisten af te scheuren. Hierbij was voor ons (enkel) Michael meegeschoven. Met een bonus van 40 seconden bij het ingaan van de laatste ronde, was het nagenoeg zeker dat de winnaar vooraan te vinden was. Toch bleek de samenwerking de laatste kilometers niet optimaal te zijn, waardoor de leiders het peloton op de licht dalende baan richting Ninove zienderogen zagen naderen. Aan de voet van de slothelling (op +/- 600 meter van het einde) was de samensmelting een feit en kregen we dan toch een groepsspurt bergop. Hierin toonde Gil d'Heygere (provinciale selectie Oost-Vlaanderen) zich veruit de snelste en mocht zo met de bloemen naar huis.

Voor onze jongens bleek de hellende strook aan het einde van een warme wedstrijd nog net iets te hoog gegrepen, waardoor we niemand in de top 25 van de uitslag konden plaatsen. Michael eindigde 34e, Jarrid 36e, Robin 43e, Tom 65e, Senne 66e en Kilian 107e. Onderweg leverden de jongens goed werk, wat ditmaal niet werd beloond met een goede uitslag. Toch mogen we zeggen dat we gedurende de hele wedstrijd vooraan hebben meegespeeld!

Graag wil ik de renners en de begeleiding (Franky als stand-in mekanieker en Etienne & Hilde als trouwe verzorgers) bedanken voor hun inzet!

Met vriendelijke groeten,
Jan Van Aert

<< Ga terug naar de vorige pagina┬ęclear solutions 2012