Verslag Zuidkempense Pijl

De Zuidkempense Pijl was de volgende wedstrijd waaraan RABC als team mocht deelnemen. Op zondag 18 maart trokken we onder ijskoude omstandigheden richting Mol waar volgend zevental onze rood-witte kleuren zouden verdedigen : Viktor Van Den Branden, Seppe Broeckx, Tom Goovaerts, Robin Jacobs, Kristof Dockx, Mattias Raeymaekers en Sebastiaan Vandensande.

Omwille van het winterse weer (stevige en schrale noord-oostenwind en temperaturen rond het vriespunt) werd door de wedstrijdleiding beslist om één lokale omloop te schrappen, waardoor de totale afstand van deze wedstrijd 147 kilometer bedroeg. Om half 2 gingen 168 renners uit 25 verschillende teams van start. Hierbij 4 continentale teams, aangevuld met de nationale top zoals Lotto, EFC en Home Solutions.

Het eerste wedstrijduur werd gekleurd door 3 vroege vluchters, die een tijdlang een bonus van 40 seconden verdedigden. In de aanloop naar de kasseistrook van Geel Ten Aard werden zij door de toenemende snelheid in het peloton vrij snel teruggegrepen. Die versnelling was er voor een paar renners toen al teveel aan, zo ook voor onze jonkie Seppe Broeckx. Hij had te kampen met ademhalingsproblemen, vermoedelijk ten gevolge van de kou. Dat de kasseien en het daaropvolgende stuk open vlakte met zijwind zou zorgen voor een eerste schrifting, was vooraf vrij voorspelbaar. Een kopgroep van 11 renners wist zich af te scheuren van het grote peloton, terwijl daarachter zich nog een groep van 30 gelosten bevond. Hierbij kwamen we geen RABC'er tegen, waardoor we dus met 6 renners in het peloton nog zeer goed vertegenwoordigd waren.

Doordat Cibel-Cebon en het Britse nationale team niemand mee vooraan hadden, bleef de voorsprong bij het begin van de lokale ronden steeds onder de minuut. Deze twee teams namen hun verantwoordelijkheid en stelden alles in het werk om de kloof op de leiders te kunnen dichten. Vijf renners weigerden zich neer te leggen bij een samensmelting en bleven dan ook nog enige tijd met een tiental seconden voorsprong voor het peloton uitrijden. Op 20 kilometer van het einde was ook hun liedje uitgezongen, waardoor we vrij onverwachts toch een massaspurt zouden krijgen in de straten van Mol-Sluis.

Mattias probeerde Kristof in goede stelling te brengen de laatste kilometers, wat vrij aardig lukte. Kristof nam in circa 15e positie de laatste (zeer scherpe) bocht. Maar ook deze keer mocht het voor ons blijkbaar niet zijn, aangezien de renner voor hem wegschoof en Kristof hierdoor noodgedwongen moest stoppen. Weg mooie ereplaats. Onze jongens kwamen dan ook in de buik van het peloton over de finish. Mattias legde als eerste renner van ons team beslag op de 45e plaats. Robin werd 65e, Sebastiaan 67e, Viktor 84e, Kristof 101e en Tom 104e. Als team behaalden we een meer dan degelijke 14e plaats in het ploegenklassement.

Als ploegleider kan ik enkel maar vaststellen dat onze renners in een goede conditie verkeren en zij de komende weken zeker eens beloond gaan worden met een prima uitslag. Enkel moeten de wielergoden ons iets gunstiger gestemd zijn. Niettegenstaande trekken we met opgeheven hoofd en met veel ambitie richting de kleine Scheldeprijs in Schoten, welke tevens geldt als eerste manche van de Beker van België 2018.

Graag wil ik alle aanwezige begeleiders bedanken voor hun inzet in deze onaangename omstandigheden, zonder jullie zouden onze jongens niet het beste van zichzelf kunnen geven. Bedankt Alex (mekanieker), Hilde & Etienne (verzorgers), Kurt, Peter en Fanny (assisterende functie) voor jullie inzet. Ook onze renners verdienen een dikke pluim voor hun inzet en karakter!

Groetjes,
Jan
 

<< Ga terug naar de vorige pagina┬ęclear solutions 2012