Zandberg Classic - Harelbeke

Zaterdag 23 september 2017, de dag waarop RABC aan de start stond van de voor ons laatste interclub van het lopende seizoen. Volgend zestal had de eer om het jaar in schoonheid te proberen afsluiten : Tom Van Den Borne, Matthias Pauwels, Robin Jacobs, Brent Van Tilborgh, Tom Goovaerts en Ken De Fauw.

Klokslag 14u00 klonk het startsein voor een wedstrijd over 136 kilometer, verdeeld over 15 ronden van dik 9 kilometer. Onze jongens waren voor de start erg gemotiveerd om er nog iets mooi van te maken en trokken zich dan ook in gang voor een zonnige wedstrijd op een bochtig parcours. Het peloton was voor de periode van het jaar nog vrij omvangrijk, daar er 24 teams van start gingen, goed voor 136 renners in totaal. De vele bochten op deze vlakke omloop weerhield hen er niet van om in het eerste uur 45,5 kilometer af te werken. Toch slaagden 4 renners erin om een halve minuut voorsprong bijeen te fietsen en zo voor de eerste premies van 50 euro te strijden.

Na de hergroepering bleef de wedstrijd een tijdlang gesloten. Intussen kreeg Ken De Fauw af te rekenen met een lekke achterband en diende van fiets te wisselen. Vanwege de zeer ongunstige loting reed onze volgwagen helemaal achteraan, waardoor Ken op de smalle wegen even moest wachten op assistentie. Toch slaagde hij erin om na een ronde achtervolging opnieuw aansluiting te krijgen met het peloton, iets wat al meerdere renners in de eerste koershelft in dezelfde situatie niet was gelukt. Haast op hetzelfde moment was vooraan uit het peloton een kopgroep ontstaan van 18 renners, met daarbij man in vorm Robin Jacobs. Niet veel later maakten nog 6 renners de oversteek waardoor er op 40 kilometer van het einde 24 leiders waren met ruim 1 minuut voorsprong op het peloton.

Via onze verzorgers naast de baan kregen we te horen dat Brent zich met een 10-tal andere jongens had afgescheurd van het peloton en op jacht waren naar de ruime kopgroep. Toen de volgwagens wegens het toenemende verschil tussen kopgroep en peloton druppelsgewijs naar voor mochten, werd er door de jury geen rekening gehouden met deze achtervolgende groep. Op het moment dat RABC als 15e volgwagen achter de kopgroep plaatsnam, kwam de groep met Brent in de slipstream van deze stoet wagens zeer snel korterbij. Net voor de aansluiting reden 8 renners vooraan weg en namen direct 20 seconden voorsprong op de achtervolgende groep die aandikte tot 27 renners. Hierbij dus 2 RABC'ers, waardoor we toch wel konden stellen dat we goed in koers zaten.

Jammer genoeg bleken de beste renners toch vooraan te zitten en konden zij gaan uitvechten wie de koers winnend zou afsluiten. Met een late uitval probeerde Adam Lewis (United C.T.) de anderen te verschalken, maar op de streep werd hij voorbij gejumpt door eerstejaars belofte Gil D'Heygere (VL Technics - Experza - Abutriek C.T.) die zich zo tot winnaar kroonde. Een kleine halve minuut later behaalde Robin een prima 15e plaats, terwijl een moegestreden Brent finishte op plek 34.
Uit het peloton had Ken zich nog weten los te werken en kwam daardoor als 37e over de finish. Onze overige 3 renners bolden in het peloton over de streep; Tom Van Den Borne 64e, Matthias 78e en Tom Goovaerts 85e.

In dit sterke deelnemersveld met niet minder dan 7 ploegen uit de Topcompetitie, was er een zeer tevreden ploegleider te vinden op de parking. Alle renners hadden zich ten volle ingezet, met een mooi resultaat tot gevolg. Bedankt gasten! Op deze manier is het heel fijn om met veel motivatie reeds vooruit te kijken naar 2018!

Zeker wil ik nog de hulp vermelden van verzorger Etienne en mekanieker Seppe, die samen met de aanwezige ouders zorgden voor een prima sfeer en een zorgeloze koers voor onze renners!

Met vriendelijke groeten,
Jan Van Aert
 

<< Ga terug naar de vorige pagina┬ęclear solutions 2012